MessukeskusMessukeskus

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan innovaatiot esillä PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa

Jaa

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic esittelee alan viimeisimmät innovaatiot omalla Innovaatioalueellaan. Yhä kansainvälistynyt tapahtuman puheohjelma keskittyy muun muassa ruokahävikkiin ja mereen kulkeutuviin jätteisiin. Inspiroiva Packdesign ID:n kuratoima pakkausnäyttely tuo tapahtumaan monipuolisen kattauksen tämän hetken kiinnostavimpia pakkauksia. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

Tapahtumakokonaisuuden oma Innovaatioalue esittelee alojen viimeisimpiä keksintöjä viimeisimmän kahden vuoden ajalta. Mukana on yli 10 yritystä pakkaus-, elintarvike ja muovialan yrityksistä Suomesta. Alueella olevat innovaatiot tarjoavat ratkaisuja muun muassa pakkausmateriaaleihin, logistiikan datan käyttöön dynaamisen QR-koodin muodossa, sekä siihen, miten ympäristövastuullisuuteen panostavat yritykset voisivat kääntää toimenpiteensä kilpailueduksi.

”Innovaatioalue konkretisoi hienosti alalla tapahtuvan kehityksen. Yksi alueen suurimmista vetonauloista on Panotecilta tuleva pakkauskone, joka yhdessä Boxonin kanssa esittelee Box-on-Demand -pakkausratkaisun. Kyseinen ratkaisu mahdollistaa sen, että kaikille lähetyksille saadaan oikean kokoinen laatikko ja pakkaus, jolloin keskimääräinen tyhjä tila saadaan karsittua puoleen, ja kuljetettavia lavoja puolestaan tulee huomattavasti vähemmän. On hienoa päästä esittelemään tapahtuman kävijöille Panotecin ja Boxonin innovaatio, sekä innovaatioita muun muassa Woodlylta, Zymotecilta ja Schur Star Systemsiltä”, iloitsee myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström.

Yhä laajempi ja kansainvälisempi tapahtuman ohjelma

Ruoka ja sen hävikki ja jätteet ovat ohjelmassa laajasti esillä. Muun muassa Sauli Böhm ResQ Clubista kertoo, kuinka alalla voidaan tehokkaasti vähentää ruokahävikkiä. Geraint Thomas Chep Scandinaviasta puolestaan kertoo tuotantoketjun ja jätteen kierrosta. Merten tilasta ja jätteistä puolestaan kertoo Salla Roni-Poranen, jonka edustama Project STOP pyrkii estämään muovijätteen leviämisen mereen Kaakkois-Aasiassa. Laivanrakennusinsinööri ja sarjayrittäjä Anssi Mikola puolestaan kertoo lisää siitä, kuinka suomalainen osaaminen voi vähentää muovin määrää meressä

”Tapahtumakokonaisuuden ohjelmaan on panostettu erityisen paljon. Yhteensä neljällä lavalla tapahtuvista 56:sta puheenvuorosta puolet on englanniksi, ja olemme saaneet tapahtumaan puhumaan alan huiput niin Suomesta kuin kansainvälisestikin. Tapahtumaan on rekisteröityneille ammattikävijöille ilmainen sisäänpääsy, ja monipuolisesta ohjelma- ja yritystarjonnasta kiinnostavaa sisältöä itselleen löytävät niin pakkaus-, elintarvike kuin muovialankin ammattilaiset. Aiempaa isompaan ja monipuolisempaan tapahtumaan osallistuvat yli 160 yritystä tuovat lisäksi osastoilleen tuotteensa ja laitteensa näytille, kun mukaan lasketaan myös graafisen alan Sign, Print & Pack”, Bergström jatkaa.

Pakkaus suojaa tuotetta, mutta on myös paljon muuta

Pakkaus rakentaa brändisuhdetta, ja sen lisäksi että pakkaus suojaa tuotetta, se myös heijastaa asiakkaan minäkuvaa ja rakentaa suhdetta asiakkaaseen. Sosiaalisen median aikakaudella pakkaus välittää viestejä isoillekin joukoille. Pakkauksen symbolisesta arvosta kertoo BrändiAkatemian Eiren Tuusjärvi.

INSPIRE! Packaging Beyond TheBox -näyttely esittelee pakkaussuunnittelun asiantuntijoiden ja Suomen johtavan markkinatutkimusyrityksen Kantar TNS:n yhteisen näkemyksen tulevaisuuden kiinnostavimmista kuluttajatrendeistä konkreettisten, ympäri maailmaa koottujen pakkausmallien avulla. Packdesign ID:n tuottama näyttely haastaa tavanomaisia ratkaisuja ja esittelee pakkauksia, joiden avulla vastataan kuluttajien muuttuviin vaatimuksiin, toiveisiin ja tarpeisiin. 

Lisätietoja:

tiedottaja Eva Kiviranta, eva.kiviranta@messukeskus.com, p. 040 775 6609

PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic -tapahtumakokonaisuudessa läsnä ovat alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös muovialan ammattitapahtuma PlastExpo Nordic, elintarvikealan FoodTec, graafisen alan Sign, Print & Pack sekä Horeca-alan Gastro Helsinki. PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic, sekä Sign, Print & Pack ovat avoinna Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 ja Gastro Helsinki on avoinna 11.-13.3.2020. Tapahtumat järjestetään yhteistyönä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa.

 

www.pactec.fi / www.plastexpo.fi/ #pactec2020 #foodtec2020 #plastexpo2020

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Muotoilu on nyt omaperäistä ja tinkimätöntä – laita nämä neljä nousevaa suunnittelijaa seurantaan19.3.2020 08:00:00 EETTiedote

Habitaren Talentshop esittelee neljä kiinnostavinta muotoilijaa, joita Suomen ja maailman kannattaa laittaa merkille juuri nyt: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen ja Zuzana Zmatekova. Valittuja muotoilijoita yhdistää omaperäinen ajattelu ja tinkimätön suhtautuminen laatuun. Muotoilijat saavat omat osastonsa Habitareen, jossa ne ovat esillä Helsingissä Messukeskuksessa 9.-13.9.2020.

Design today is original and uncompromising – look out for these four emerging designers19.3.2020 08:00:00 EETPress release

Habitare’s Talentshop will present the four most interesting designers whom Finland and the world should be watching at the moment: Ville Aakula, Ekin Kayis, Mari Koppanen and Zuzana Zmatekova. What these featured designers have in common is originality in their ideas and an uncompromising attitude to quality. Each of the designers will get their own stand at Habitare, to be shown at Messukeskus in Helsinki from 9 to 13 September 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme