Helsingin yliopisto

Pala palalta parempi, kirjastoalan ammattilaiset koolla Helsingissä 23. – 24.10.

Jaa

Lokakuussa Helsinkiin kokoontuu 540 kirjastoalan ammattilaista Kansalliskirjaston järjestämille Kirjastoverkkopäiville, joiden teema on tänä vuonna Pala palalta parempi. Kansalliskirjasto järjestää päivät joka toinen vuosi ja ne on suunnattu alan ammattilaisille.

Kirjastoverkkopäivien osallistujia 2017, kuvaaja: Veikko Somerpuro
Kirjastoverkkopäivien osallistujia 2017, kuvaaja: Veikko Somerpuro

Päivien avauspuheenvuoron pitää Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Cecilia af Forselles ja keynote-puheenvuoron Monica Crump Irlannin kansallisesta yliopistosta.

Kirjastoverkkopäivät ovat tärkeä osa alan ammattilaisten verkostoitumista sekä kokemusten ja ajatusten vaihtoa.Ohjelmassa on esityksiä eri kirjastoista ja muilta yhteistyökumppaneilta. Ajankohtaisia aiheita käsitteleviä työpajoja on suunniteltu ja niitä toteutetaan yhdessä kirjastojen kanssa.

Cecilia af Forselles: ”Yhdessä vahvistamme kansakuntamme sivistyspohjaa ja menestystä eri aloilla”.

Päivillä keskustellaan muun muassa tieteellisten julkaisujen avoimuudesta, tekoälyn hyödyntämisestä aineistojen automaattisessa kuvailussa, valtakunnallisen hakupalvelun Finna.fi:n kehittämisestä sekä kirjastojärjestelmien yhteen toimivuudesta.

Paneelikeskustelussa visioidaan miltä kirjastojen matka vuodesta 2020 vuoteen 2030 näyttää.

Kirjastoverkkopäiville osallistuu 540 alan ammattilaista ympäri Suomen, n. 220 paikan päällä ja lisäksi ohjelma välitetään myös etäosallistujille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen, nina.hyvonen@helsinki.fi, puh. 0504154844

Kuvat

Kirjastoverkkopäivien osallistujia 2017, kuvaaja: Veikko Somerpuro
Kirjastoverkkopäivien osallistujia 2017, kuvaaja: Veikko Somerpuro
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja ja strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota.

Toimimme myös kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämisyksikkönä.

Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme