Pala palalta parempi, kirjastoalan ammattilaiset koolla Helsingissä 23. – 24.10.

Päivien avauspuheenvuoron pitää Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Cecilia af Forselles ja keynote-puheenvuoron Monica Crump Irlannin kansallisesta yliopistosta.
Kirjastoverkkopäivät ovat tärkeä osa alan ammattilaisten verkostoitumista sekä kokemusten ja ajatusten vaihtoa.Ohjelmassa on esityksiä eri kirjastoista ja muilta yhteistyökumppaneilta. Ajankohtaisia aiheita käsitteleviä työpajoja on suunniteltu ja niitä toteutetaan yhdessä kirjastojen kanssa.
Cecilia af Forselles: ”Yhdessä vahvistamme kansakuntamme sivistyspohjaa ja menestystä eri aloilla”.
Päivillä keskustellaan muun muassa tieteellisten julkaisujen avoimuudesta, tekoälyn hyödyntämisestä aineistojen automaattisessa kuvailussa, valtakunnallisen hakupalvelun Finna.fi:n kehittämisestä sekä kirjastojärjestelmien yhteen toimivuudesta.
Paneelikeskustelussa visioidaan miltä kirjastojen matka vuodesta 2020 vuoteen 2030 näyttää.
Kirjastoverkkopäiville osallistuu 540 alan ammattilaista ympäri Suomen, n. 220 paikan päällä ja lisäksi ohjelma välitetään myös etäosallistujille.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen, nina.hyvonen@helsinki.fi, puh. 0504154844
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja ja strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota.
Toimimme myös kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämisyksikkönä.
Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme