Bazar Kustannus

Paljastuskirja Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta on hyytävää luettavaa

Jaa

Moskovan antidoping-laboratorion entinen johtaja, nyt Yhdysvalloissa maanpaossa elävä Grigori Rodtšenkov paljastaa uutuuskirjassaan Voitto tai kuolema kaikki tietonsa Neuvostoliiton ja Venäjän vuosia jatkuneesta dopingohjelmasta. Kirja ilmestyy suomeksi 30.7., samana päivänä kuin alkuperäisteos, The Rodchenkov Affair.

Painokelpoinen kansikuva
Painokelpoinen kansikuva

Marraskuussa 2015 kansainvälinen antidoping-toimikunta Wada paljasti laajassa raportissaan, että venäläiset urheilijat olivat syyllistyneet systemaattiseen valtion tukemaan dopingiin. Erityisesti yksi nimi toistui raportissa usein: Grigori Rodtšenkov, Moskovan antidopinglaboratorion johtaja.

Voitto tai kuolema kertoo Rodtšenkovin tarinan menestyvästä juoksijasta huippukemistiksi ja laboratorionjohtajaksi. Rodtšenkov tutustui dopingaineisiin jo nuorena ja sai ensimmäiset steroidipistoksensa lääkäriäidiltään. Myöhemmin hän erikoistui dopingtestaukseen – ei käräyttääkseen laittomia aineita käyttäviä urheilijoita, vaan suojellakseen heidän dopingin käyttöään kansainvälisiltä testausryhmiltä.

Kun venäläisten petos tuli ilmi, tarvittiin syntipukki, ja se oli Grigori Rodtšenkov. Hänen henkensä oli uhattuna, ja hän pakeni Yhdysvaltoihin. Tässä kirjassa Rodtšenkov paljastaa kaiken, minkä hän aitiopaikallaan tiesi Neuvostoliiton ja Venäjän dopingohjelmasta.

Voitto tai kuolema on kuin kylmän sodan aikaan sijoittuva hyytävä trilleri – paitsi että tämä tarina on tosi.

Grigori Rodtšenkov (s. 1958) oli nuorena lupaava pitkänmatkan juoksija ja vankkumaton patriootti. Kemiaa opiskelleesta Rodtšenkovista tuli myöhemmin dopingasiantuntija sekä Venäjän etsityin ja vihatuin mies. Hän on tällä hetkellä yhdysvaltalaisten viranomaisten suojeluksessa salaisessa paikassa. Rodtšenkovista on myös annettu kansainvälinen pidätysmääräys.

Grigori Rodtšenkov: Voitto tai kuolema – Venäjän salainen dopingohjelma
Alkuteos The Rodchenkov Affair | Suomentanut Timo Korppi
320 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Painokelpoinen kansikuva
Painokelpoinen kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme