Vaasan kaupunki - Vasa stad

Paljon onnea Vaasa - mikä onni olla vaasalainen!

Jaa

Vaasan syntymäpäivänä 2.10. voimme yhdessä juhlia vaasalaisuutta, ja nyt jos koskaan onni löytyy läheltä, tästä upeasta kaupungistamme. Asukkaille on tarjolla ohjelmaa mm. kaupungin museoissa, kirjastoissa ja leikkipuistoissa.

Syntymäpäivä aloitetaan leikkipuistoissa, kun viheralueyksikön uudistama Tiaisenkujan leikkialue avataan. Onkilahden toimintapuistossa eli laivapuistossa vietetään lasten synttärijuhlia, ja molemmissa puistoissa lapsille on tarjolla mm. ilmapalloja ja aarteenmetsästystä.

Osassa Vaasan kaupungin museoita vietetään ilmaispäivää, kun Kuntsin modernin taiteen museoon ja Pohjanmaan museoon on vapaa pääsy pe 2.10. Myös Vähänkyrön Pläkkyrimuseoon on perjantaina ilmainen sisäänpääsy.

- Museoissa voi myös ilahduttaa kaupungin ikäihmisiä postikortilla! Museoilta saa kortin, johon voi kirjoittaa tervehdyksen ikäihmiselle, ja museo toimittaa kortit perille ikäihmisten palveluasumisyksiköihin, kertoo markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari.

Sytytä ulkotuli tai kynttilä syntymäpäivän kunniaksi

Kaupungin asukkaat haastetaan mukaan juhlistamaan Vaasan syntymäpäivää sytyttämällä ulkotuli omalle pihalle tai kynttilä parvekkeelle, kuistille tai ikkunalle, paloturvallisuus huomioon ottaen.

- Viheralueyksikkömme osallistuu myös tähän haasteeseen asettamalla perjantaina 56 lyhtyä Vaasanpuistikolle hallintotalon edustalle sekä kynttiläseinän taidehallin edustalle. Valaistaan kaikki yhdessä lokakuinen ilta, kannustaa viheraluehortonomi Leila Roininen.

Perjantaina 2.10. julkistetaan myös kohde, johon käytetään osallistuvan budjetoinnin kokeiluun liittyvä 5 000 euroa. Asukkailta on kerätty ehdotuksia, mikä pieni unelma heidän ympäristössään kaipaisi toteutusta. Toteutettavat kohteet valitaan asukkaiden kymmenien ehdotusten joukosta ilahduttamaan kaikkia vaasalaisia.

Aiempina vuosina kutsuvieraille järjestettyä Vaasan kaupungin vuosijuhlaa ei tänä vuonna pidetä.

Esimerkkejä tapahtumista Vaasan syntymäpäivänä 2.10.

Katso koko ohjelma: www.facebook.com/events/339726077149111/

  • Ilmaispäivät museoissa: Kuntsin modernin taiteen museo, Pohjanmaan museo ja Pläkkyrimuseo Vähässäkyrössä
  • Uudistetun Tiaisenkujan leikkipuiston avajaiset klo 8.30–11.30: aarteenmetsästystä, mörököllijumppaa sekä mehua ja ilmapalloja
  • Cafe Kultsa (Raastuvankatu 30) klo 11-16.30: tarjolla ilmaiset leivoskahvit 150 ensimmäiselle nuorelle!
  • Laivapuistossa lasten synttärijuhlat klo 12.30-15: suomenkielinen satutuokio klo 14.30 (ison laiva -kiipeilytelineen luona), aarteen metsästystä, mörököllijumppa klo 13.00–13.15, mehua ja ilmapalloja.
  • Vaasan pääkirjasto klo 15-16: Kirjaston henkilökunta haastattelee VPS:n pelaajia Antonio Tecaa ja Samu Alankoa lukemisesta, kirjoista ja kirjastonkäytöstä klo 15 pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Haastattelua on mahdollista seurata myös facebook livessä: www.facebook.com/events/3403536783059264/

Yhteyshenkilöt

Markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari, puh. 040 587 9531, eevamaria.paasikari@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme