Palkansaajien tutkimuslaitos

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen nimitetty alivaltiosihteeriksi työ- ja elinkeinoministeriöön

Jaa

PT:n johtaja Elina Pylkkänen on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriöön alivaltiosihteeriksi 1.6.2021 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Valtioneuvosto päätti nimityksestä tänään 15.4. pidetyssä istunnossa. Alivaltiosihteerin virka on uusi. Alivaltiosihteeri johtaa kansliapäällikön apuna erityisesti työllisyyteen ja työvoimapolitiikkaan liittyvien laajakantoisten erillishankkeiden ja uudistusten valmistelua.

Pylkkänen tuli Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajaksi vuonna 2018. Hänen johdollaan laitoksen strategiana on ollut saavuttaa asema kansallisesti arvostetuimpana ihmisten hyvinvointia edistävänä tutkimuslaitoksena. Tämän päämäärän saavuttamista osaltaan edisti muutto Helsingin yliopiston Economicumin tiloihin syksyllä 2019. Uusi sijainti toi uutta vauhtia taloustieteilijöiden kanssakäymiseen, koska samassa rakennuksessa toimii myös muita taloustieteellisiä organisaatioita.

Pylkkänen sanoo, että PT on noussut taloustieteellisten tutkimuslaitosten eturiviin soveltavan tutkimuksen alueella: ”Olemme pystyneet edistämään korkeatasoisella tutkimuksellamme tieteellistä vaikuttavuutta ja olemme mukana myös kouluttamassa uutta sukupolvea taloustieteen tutkijoiksi perustamallamme tohtorihautomolla. Tuloksekas viestintä ja hyvin rakennetut yhteiskuntasuhteet ovat nostaneet PT:n aseman entistä vahvemmaksi ja näkyvämmäksi myös yhteiskunnallisessa keskustelussa.”

”Jätän haikein mielin tehtäväni PT:ssä. Toisaalta nyt avautuva mahdollisuus työskennellä todella tärkeiden ja hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta täysin keskeisten asioiden parissa on suuri haaste, johon tartun innolla ymmärtäen toki tehtävän vaativuuden. PT on antanut erinomaisen hyvät lisävalmiudet ottaa tämä haasteellinen tehtävä vastaan.”, kiittää Elina Pylkkänen.

PT:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jouhki toteaa: ”Elina Pylkkänen on tehnyt erinomaista työtä Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajana. Olisimme mielellämme pitäneet hänet edelleen laitoksemme johdossa, mutta ymmärrämme tietysti, että Elinan osaamiselle on kysyntää muissakin vaativissa tehtävissä. Olemme vilpittömästi iloisia hänen uudesta nimityksestään työ- ja elinkeinoministeriöön ja toivotamme parhainta menestystä myös jatkossa.”

”Laitos katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin, ja aloitamme uuden johtajan haun välittömästi. PT:n näkyvä asema, korkeatasoinen tutkimus ja osoittamamme uudistumiskyky antavat hyvät lähtökohdat tulevan johtajamme toimikaudelle.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Palkansaajien tutkimuslaitos
Palkansaajien tutkimuslaitos
Arkadiankatu 7
00100 Helsinki

Palkansaajien tutkimuslaitos eli PT on itsenäinen taloudellinen tutkimuslaitos, jossa tehdään riippumatonta ja tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn taloustiede mukaan lukien koulutuksen tutkimus, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palkansaajien tutkimuslaitos

Reseptiopioidien kasvanut käyttö heikentää työllisyyttä pitkällä aikavälillä 22.9.2021 09:59:38 EEST | Tiedote

Reseptiopioidien kasvanut käyttö johtaa työllisyyden heikkenemiseen pitkällä aikavälillä Suomessa. Vahvojen kipulääkkeiden käyttö pitkällä aikavälillä korostaa niiden haitallisia terveysvaikutuksia ml. addiktion syntymistä, joka murentaa kiinnittäytymistä työmarkkinoille. Lyhyellä aikavälillä reseptiopioidin kasvanut käyttö voi sitä vastoin parantaa mahdollisuuksia työmarkkinoille osallistumiseen. Vahvat kipulääkkeet helpottavat kroonista kipua, joka voi olla merkittävä este työmarkkinoille osallistumiselle.

Talousennuste vuosille 2021-2023: Kasvu vahvinta ensi vuonna - Suomen talouden dynamiikka mainettaan parempi16.9.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa kuluvalle vuodelle 3,0 prosentin, ensi vuodelle 3,5 prosentin ja vuodelle 2023 1,8 prosentin talouskasvua. Kuluvana vuonna kasvua voimistaa vahvimmin yksityisen kulutuksen ja ensi vuonna myös viennin kasvu. Hallituksen työllisyystavoite tullaan saavuttamaan ensisijaisesti muista syistä kuin hallituksen työllisyystoimien johdosta. Suomen työmarkkinoiden dynamiikka on mainettaan parempi, ja työmarkkinoiden uudistamisessa on syytä edetä vähitellen ja Suomessa toteutettavia huolellisesti suunniteltuja kokeiluja hyödyntäen.

Peruskoulu-uudistus johti masennusoireiden yleistymiseen korkeakoulutetuista perheistä tulevien naisten keskuudessa16.6.2021 09:58:41 EEST | Tiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan 1970-luvulla toteutettu peruskoulu-uudistus ei keskimäärin vaikuttanut koulujärjestelmästä valmistuvien henkilöiden mielenterveyteen aikuisuudessa. Uudistus johti masennusoireiden yleistymiseen kuitenkin sellaisten naisten osalta, joiden vanhemmat olivat korkeasti koulutettuja. Masennusoireiden yleistyminen voi johtua siitä, että peruskoulu-uudistuksen jälkeen kilpailu jatko-opiskelupaikoista kiristyi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme