Palkansaajien tutkimuslaitos

Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen nimitetty alivaltiosihteeriksi työ- ja elinkeinoministeriöön

Jaa

PT:n johtaja Elina Pylkkänen on nimitetty työ- ja elinkeinoministeriöön alivaltiosihteeriksi 1.6.2021 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Valtioneuvosto päätti nimityksestä tänään 15.4. pidetyssä istunnossa. Alivaltiosihteerin virka on uusi. Alivaltiosihteeri johtaa kansliapäällikön apuna erityisesti työllisyyteen ja työvoimapolitiikkaan liittyvien laajakantoisten erillishankkeiden ja uudistusten valmistelua.

Pylkkänen tuli Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajaksi vuonna 2018. Hänen johdollaan laitoksen strategiana on ollut saavuttaa asema kansallisesti arvostetuimpana ihmisten hyvinvointia edistävänä tutkimuslaitoksena. Tämän päämäärän saavuttamista osaltaan edisti muutto Helsingin yliopiston Economicumin tiloihin syksyllä 2019. Uusi sijainti toi uutta vauhtia taloustieteilijöiden kanssakäymiseen, koska samassa rakennuksessa toimii myös muita taloustieteellisiä organisaatioita.

Pylkkänen sanoo, että PT on noussut taloustieteellisten tutkimuslaitosten eturiviin soveltavan tutkimuksen alueella: ”Olemme pystyneet edistämään korkeatasoisella tutkimuksellamme tieteellistä vaikuttavuutta ja olemme mukana myös kouluttamassa uutta sukupolvea taloustieteen tutkijoiksi perustamallamme tohtorihautomolla. Tuloksekas viestintä ja hyvin rakennetut yhteiskuntasuhteet ovat nostaneet PT:n aseman entistä vahvemmaksi ja näkyvämmäksi myös yhteiskunnallisessa keskustelussa.”

”Jätän haikein mielin tehtäväni PT:ssä. Toisaalta nyt avautuva mahdollisuus työskennellä todella tärkeiden ja hyvinvointiyhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta täysin keskeisten asioiden parissa on suuri haaste, johon tartun innolla ymmärtäen toki tehtävän vaativuuden. PT on antanut erinomaisen hyvät lisävalmiudet ottaa tämä haasteellinen tehtävä vastaan.”, kiittää Elina Pylkkänen.

PT:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Jouhki toteaa: ”Elina Pylkkänen on tehnyt erinomaista työtä Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajana. Olisimme mielellämme pitäneet hänet edelleen laitoksemme johdossa, mutta ymmärrämme tietysti, että Elinan osaamiselle on kysyntää muissakin vaativissa tehtävissä. Olemme vilpittömästi iloisia hänen uudesta nimityksestään työ- ja elinkeinoministeriöön ja toivotamme parhainta menestystä myös jatkossa.”

”Laitos katsoo tulevaisuuteen luottavaisin mielin, ja aloitamme uuden johtajan haun välittömästi. PT:n näkyvä asema, korkeatasoinen tutkimus ja osoittamamme uudistumiskyky antavat hyvät lähtökohdat tulevan johtajamme toimikaudelle.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Palkansaajien tutkimuslaitos
Palkansaajien tutkimuslaitos
Arkadiankatu 7
00100 Helsinki

Palkansaajien tutkimuslaitos eli PT on itsenäinen taloudellinen tutkimuslaitos, jossa tehdään riippumatonta ja tieteen kansainväliset laatukriteerit täyttävää soveltavaa taloustieteellistä tutkimusta. Tutkimuksen painopistealueet ovat työn taloustiede mukaan lukien koulutuksen tutkimus, julkistaloustiede sekä makrotaloustiede.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palkansaajien tutkimuslaitos

Talousennuste vuosille 2021-2023: Kulutusjuhlaa vielä odotellaan - vahvempi kasvu jakaantuu kahdelle vuodelle31.3.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa kuluvalle vuodelle 2,5 prosentin talouskasvua. Ensi vuodelle kasvuennuste on 3,1 prosenttia, joka hidastuu 1,4 prosenttiin vuonna 2023. Yksityinen kulutus on koronapandemian väistyttyä poikkeuksellisen suurta sekä tänä että ensi vuonna. Vienti ja tuonti kasvavat vahvasti, ja kasvua määrittää matkailu- ja palvelualojen toipuminen. Suomen ja sen kauppakumppanimaiden tuleva talouskehitys riippuu ratkaisevasti siitä, kuinka nopeasti rokotteita kyetään tuottamaan, kuinka suuri osa väestöstä ottaa rokotteen ja kuinka hyvin nykyiset tai tulevaisuudessa kehiteltävät rokotteet suojaavat koronaviruksen mutatoituneilta muodoilta.

PT:n tutkija Sakari Lähdemäen väitöstutkimus: Miten yksityistäminen vaikuttaa Suomen valtionyhtiöiden tuottavuuteen?2.3.2021 09:25:49 EET | Tiedote

KTM Sakari Lähdemäki väittelee 5.3.2021 klo 12 Turun yliopiston taloustieteen laitoksella aiheesta ”Essays on Economic Productivity”. Väitöstutkimus käsittelee Suomen teollisuudessa toimivien valtionyhtiöiden yksityistämistä ja sen vaikutusta tuottavuuteen. Lisäksi väitöskirjassa tarkastellaan, vaikuttiko yksityistäminen toimipaikkojen henkilöstörakenteeseen. Vastaväittäjänä on professori Mika Maliranta (Jyväskylän yliopisto) ja kustoksena on professori Janne Tukiainen (Turun yliopisto). Väitöstilaisuus on suomenkielinen ja sitä voi seurata etäyhteyden kautta.

Työllisyyden kuntakokeiluista ei ollut merkittäviä vaikutuksia työllisyyteen19.2.2021 08:13:21 EET | Tutkimus

PT:n tutkijoista koostuva tutkijaryhmä julkaisi tänään Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä tutkimusartikkelin vuosina 2012–2015 ja 2017–2018 toteutettujen työllisyyden kuntakokeilujen vaikutuksista. Tulosten perusteella ensimmäisellä kokeilulla ei ollut tilastollisesti merkitsevää vaikutusta työttömyyteen tai aktivointiasteeseen. Toinen kokeilu nosti aktivointiastetta huomattavasti laskien työttömyysastetta lyhyellä aikavälillä. Työttömien ja aktivoitujen yhteenlaskettu osuus ei kuitenkaan vähentynyt kokeilujen aikana.

Tutkimuslaitosten yhteisponnistus tuo taloustieteellisen tutkimuksen lähelle nuoria22.1.2021 08:00:00 EET | Tiedote

Suomalaiset taloudelliset tutkimuslaitokset järjestävät vuonna 2021 yhteistyönä hankkeen, jossa edistetään soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen tunnettuutta Suomessa ja houkutellaan nuoria taloustieteen pariin. Taloustieteen taju -hankkeessa käsitellään erityisesti nuoria kiinnostavia taloustieteen aiheita sekä alan tutkimusta. Tutkimuslaitosten organisoima hanke on osa Suomen Akatemian Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme