Viisi Tähteä

Palkitut Penttilän pikkurieskat joka päivä tuoreina kauppoihin ja ravintoloihin Uudellamaalla

Jaa
Penttilän perunarieskat pokkasivat jälleen kaksi palkintosijaa viime viikonvaihteessa valtakunnallisessa Artesaaniruoan SM-kisassa Maarianhaminassa. Menestyksen myötä Penttilän Tila on laajentanut toimituksiaan. Palkittuja pikkurieskoja voi nyt tilata uunituoreina kauppoihin ja ravintoloihin Pirkanmaan ohella Uudellemaalla. Tuotteet ovat vegaanisia.
Aitoo-perunarieskat sopivat monenlaiseen tarjoiluun. Kuva: Jarkko Nieminen.
Aitoo-perunarieskat sopivat monenlaiseen tarjoiluun. Kuva: Jarkko Nieminen.

Perunarieska tai lepuska on ikiaikainen suomalainen peruseväs. Penttilän Tilalla Hämeen Aitoossa perunarieskoja on valmistettu myyntiin vuodesta 2012. Aitoo-rieskat ovat maultaan ja koostumukseltaan ainutlaatuisia, koska ne tehdään kotimaisista keitetyistä kuoripäällisistä perunoista.

Penttilän tuotteet ovat keränneet lukuisia palkintoja. Uusin valmiste, pakasteena myytävä Minirieska, sai viime viikonvaihteessa hopeamitalin ja Perunarieskan “pikkuveli” Pikkurieska pronssia Artesaaniruoka 2021 -kilpailussa Maarianhaminassa.

Vuosi sitten tilan Porkkanarieska pokkasi samassa kisassa kultamitalin. Tamperelainen ruoka- ja ravintolajulkaisu Pintxo nimesi Penttilän perunarieskan lajissaan Suomen parhaaksi.

Pikkurieskaa saa tuoreena nyt myös Uudellamaalla

Perunarieskojen valmistus aloitettiin Penttilän Tilalla toukokuussa 2012 eli aivan pian tulee valmistusta 10 vuotta täyteen. Tuotteita myydään kaupoissa Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. Nyt pikkurieskan saatavuutta on parannettu ja sitä toimitetaan uunituoreena Uudellemaalle.

Aitoo-rieskoja on saatavilla kahta eri vaihtoehtoa. Alkuperäisessä Aitoo-pikkurieskassa käytetään perunan ohella raaka-aineena vehnäjauhoja. Peruna-porkkanarieskassa on mukana runsaasti kotimaista porkkanaa.

Rieskoissa ei ole käytetä maitotuotteita ja kananmunia eli ne ovat vegaanisia. Rieskat toimitetaan kauppoihin tuoreina eli pakastamattomina joka päivä Leivon leipomon tilaus- ja jakelujärjestelmän kautta. Sen sijaan ravintoloille toimituspäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai. Ravintolatilausten hiinnat ja toimitusmäärät saa Heikki Penttilältä.

”Toimitamme tällä hetkellä kauppoihin Uudellemaalle pikkurieskaa neljän kappaleen pakkauksissa. Ravintolat voivat tilata kaikkia rieskoja minulta suoraan. Tilaukset tulisi tehdä pari arkipäivää ennen toimitusta suoraan minulle", Penttilä sanoo.

Perunanviljelijästä suosikkituotteiden kehittäjäksi ja valmistajaksi

Heikki Penttilä aloitti perunanviljelijänä ja lampaiden kasvattajana vuonna 1990. Elintarvikkeiden valmistus tilalla alkoi lampaanlihan jalostuksella viisi vuotta myöhemmin.

Vuonna 2012 Penttilä ryhtyi valmistamaan tuotteita perunasta. Tuotekehityksessä auttoivat tutut keittiömestarit, ja hän sai tuotteita myyntiin lähikauppoihin. Raaka-aineet hankitaan tutuilta maatiloilta ja pientuottajilta.

”Valmistimme perunarieskoja aluksi omista perunoista. Tuotannon kasvettua luovuimme viljelystä ja aloimme käyttää viljelijäkollegan viljelemää pestyä perunaa”, Penttilä kertoo.

Penttilän tilan tuotteet ovat tiettävästi ainoita, joihin perunat keitetään ja käytetään kuorineen, jolloin saadaan koko peruna makuineen ja hivenaineineen käyttöön, eikä synny juuri ollenkaan kuorintajätettä. Resepteihin ei käytetä ollenkaan lisättyä vettä. Perunarieskojen perunapitoisuus on 120 prosenttia.

Heikki Penttilä on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön ammattilaisjäsen. Hän tekee laajasti yhteistyötä sekä käy jatkuvaa keskustelua ja sparrausta monien suomalaisten pientuottajien ja jalostajien kanssa.

Perunarieskojen ohella Penttilän Tila valmistaa Perunapastaa eli gnocchia, jonka kehityksessä ovat auttaneet useat italialaisen keittiön asiantuntijat. Aitoo-perunapastat eroavat italialaisista niin, että niissä on mukana kotimaista viljaa, pääosin kauraa.

Kolmelle erilaiselle perunapastalle on myös saatavilla kaksi erilaista tomaattipohjaista kastiketta. Peruna-kaura-cheddar-pastan ja cheddar-tomaattikastikkeen juustot tulevat kotimaiselta Jukolan maitotilalta.

Tuotteet:
Perunarieska iso 2 kpl, 350 g
Pikkurieska 4 kpl. 220 g, tuotekoodi Uudenmaan kaupoille 6424200023814
Porkkanarieska 4 kpl, 220 g
Minirieska 20 kpl, 300 g pakaste

Peruna kaura gnocchi 250g
Peruna kaura cheddar gnocchi 250g
Tomaattikastike 250g
Tomaatti cheddarkastike 250g

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Chef Santeri & Tampere Food Club: Esittelyssä Penttilän Tila ja tuotteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heikki Penttilä
Penttilän Tila
Kajantilantanhua 2, 36720 Aitoo
p. 040 0504788
heikki.penttila(at)live.com

Kuvat

Aitoo-perunarieskat sopivat monenlaiseen tarjoiluun. Kuva: Jarkko Nieminen.
Aitoo-perunarieskat sopivat monenlaiseen tarjoiluun. Kuva: Jarkko Nieminen.
Lataa
Aitoo-perunarieska on oiva alku- ja välipala. Kuva: Jarkko Nieminen.
Aitoo-perunarieska on oiva alku- ja välipala. Kuva: Jarkko Nieminen.
Lataa
Aitoo-perunarieskoja voi tilata ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Kuva: Satokausikalenteri.
Aitoo-perunarieskoja voi tilata ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaalla ja Uudellamaalla. Kuva: Satokausikalenteri.
Lataa
Heikki Penttilä  toimittaa pikkurieskoja ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaan ohella Uudellemaalle. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Heikki Penttilä toimittaa pikkurieskoja ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaan ohella Uudellemaalle. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Lataa
Heikki Penttilä  toimittaa pikkurieskoja ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaan ohella Uudellemaalle. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Heikki Penttilä toimittaa pikkurieskoja ravintoloihin ja kauppoihin Pirkanmaan ohella Uudellemaalle. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Lataa
Aitoo-perunarieska on vegaaninen tuote. Sen valmistuksessa ei käytetä maitotuotteita ja kananmunaa. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Aitoo-perunarieska on vegaaninen tuote. Sen valmistuksessa ei käytetä maitotuotteita ja kananmunaa. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Lataa
Aitoo-Perunarieskojen valmistus aloitettiin Penttilän tilalla 2012 . Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Aitoo-Perunarieskojen valmistus aloitettiin Penttilän tilalla 2012 . Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Lataa
Peruna-porkkanarieskassa on mukana runsaasti kotimaista porkkanaa. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Peruna-porkkanarieskassa on mukana runsaasti kotimaista porkkanaa. Kuva: Penttilän Tilan arkisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi – lista julki Gastro Helsinki -messuilla maaliskuussa19.1.2024 14:19:02 EET | Tiedote

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi perjantaina Helsingin Matkamessuilla. Äänestysaikaa on kuukausi eli 18. helmikuuta saakka. Maan arvostetuimman ja luotettavimman ravintolalistauksen järjestää Viisi Tähteä -media. Ammattilaisääänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye