Suomen Palloliitto

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ehdolla FIFAn varapuheenjohtajaksi – ”Muutosta edistämässä”

Jaa

Suomen Palloliitto on asettanut puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien toimineen Ari Lahden ehdolle FIFA:n varapuheenjohtajaksi eurooppalaisten jäsenten kiintiössä.

UEFA julkaisi 6. tammikuuta vastaanottaneensa jäsenmaidensa ehdokkaat FIFA:n hallituksen (FIFA Council) eurooppalaisiksi jäseniksi, jotka valitaan UEFA:n 47. kongressissa 5. huhtikuuta 2023 Lissabonissa, Portugalissa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on mukana UEFA:n julkaisemalla listalla >>.

Lahden kanssa UEFA:n kiintiössä FIFA:n varapuheenjohtajan paikasta kilpailee jatkokaudelle pyrkivä unkarilainen Sándor Csányi. Varapuheenjohtajuuskausi on nelivuotinen.

Lahti on puheenjohtajakaudellaan määrätietoisesti edistänyt Suomen Palloliiton vaikuttamismahdollisuuksia kansainvälisessä päätöksenteossa. Lahti kertoo, että ehdokkuus FIFA:n varapuheenjohtajaksi on perusteellisen harkinnan tulos.

- Vaikuttaaksemme niin eurooppalaisen kuin globaalin jalkapallon tulevaisuuteen, meidän tulee olla keskustelun ytimessä ja johtamassa sitä. Olen sitoutunut puheenjohtajana antamaan kaikkeni jalkapallon tuottaman hyvinvoinnin edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Meillä on tuoreessa muistissa juuri päättyneet miesten MM-kisat ja kisojen ympärillä käydyt keskustelut. Uskon, että minulla on FIFA:n hallituksen jäsenenä parhaat mahdollisuudet olla edistämässä muutosta ja vahvistaa jalkapallon eettisiä arvoja, Lahti näkee.

FIFA:n hallituksessa on 37 jäsentä. Se koostuu FIFA:n puheenjohtajasta, kahdeksasta (8) varapuheenjohtajasta ja 28 jäsenestä. UEFA:a edustaa FIFA:n hallituksessa kolme (3) varapuheenjohtajaa ja kuusi (6) jäsentä.

Pohjoismailla ei ole tällä hetkellä edustajaa FIFA:n hallituksessa. 

Lue lisää FIFA:n hallituksen (FIFA Council) toiminnasta >>


Lisätiedot:

SUOMEN PALLOLIITTO
Ari Lahti, puheenjohtaja
ari.lahti(a)palloliitto.fi, +358 40 060 1579

Avainsanat

Kuvat

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ehdolla FIFAn varapuheenjohtajaksi. Kuva: Hannes Paananen
Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ehdolla FIFAn varapuheenjohtajaksi. Kuva: Hannes Paananen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palloliitto
Suomen Palloliitto
Urheilukatu 5
00250 HELSINKI

09 742 151https://www.palloliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palloliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme