Vaasan kaupunki - Vasa stad

Palosaaren päiväkoti muuttaa koulun tiloihin vuonna 2024

Jaa

Palosaarelle perustetaan lähivuosina uusi kaksikielinen, seitsemän ryhmän päiväkoti entisen Palosaaren koulun tiloihin. Alustavan aikataulun mukaan rakennus voidaan ottaa käyttöön alkuvuonna 2024.

Kuva: Vaasan kaupunki / Manda Gullberg
Kuva: Vaasan kaupunki / Manda Gullberg

Palosaaren koulurakennus peruskorjataan päiväkodiksi. Uuteen Palosaaren päiväkotiin tulee tilat seitsemälle ryhmälle, joissa on yhteensä 128 paikkaa. Kaksikielinen päiväkoti on suunniteltu 0-6-vuotiaille lapsille.

- Uuteen päiväkotiin sijoitetaan kaikki nykyisen Palosaaren päiväkodin neljä ryhmää, Isolahden päiväkodista yksi ryhmä (Muurahaistien ryhmä) sekä Kaptensgatans daghemistä kaksi ryhmää, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Lisäksi rakennukseen tulee työtilat neljälle varhaiskasvatuksen erityisopettajalle.

Vanha päiväkoti puretaan

Nykyinen, vuonna 1973 rakennettu Palosaaren päiväkoti edellyttäisi lähivuosina mittavaa ja kallista peruskorjausta. Palosaaren kirjaston takana sijaitseva rakennus puretaan ja kaikki toiminta siirretään koulurakennukseen.

Väistötiloille ei ole tarvetta, koska toiminta voi jatkua nykyisten päiväkotien tiloissa, kunnes koulurakennuksen peruskorjaus valmistuu.

Tällä hetkellä Palosaaren koulurakennus toimii Vanhan Vaasan koulun väistötilana vielä kevätlukukauden 2022 ajan. Viimeisin isompi peruskorjaus taloon on tehty 1990-luvun alkupuolella.

Rakennus korjataan esteettömäksi

Koulurakennuksen peruskorjauksen ja tilamuutoksien kustannusarvio on noin 5,3 miljoonaa euroa.

Peruskorjauksessa muun muassa uusitaan ala-, väli- ja yläpohjatäytteet sekä tehdään ilmanvaihtoon, lämmönjakoon ja sähköistykseen liittyviä uudistuksia. Rakennus myös muutetaan esteettömäksi rakentamalla hissi sekä tarvittavat luiskat.

Suunnitelmien mukaan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat pienimpien lasten tilat sekä palvelukeittiö ja ruokasali. Toiseen kerrokseen sijoitetaan isompien lasten tilat ja kolmanteen kerrokseen monikäyttöisiä terapiatiloja sekä erityisopettajien työhuoneet.

Rakennussuunnitteluprosessi käynnistetään heti hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen. Alustavan aikataulun mukaan rakennus voidaan ottaa käyttöön alkuvuonna 2024. 

Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi Palosaaren päiväkodin hankesuunnitelman kokouksessaan 20.10.2021. Suunnitelma toimitetaan edelleen teknisten liikelaitosten johtokunnalle sekä kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. 

Asukaskyselyssä toivottiin pihaan lisää istutuksia

Palosaaren päiväkodin suunnittelusta toteutettiin asukaskysely keväällä 2021. Verkkokysely oli esillä kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä Wilmassa. Vastaajia oli yhteensä 41.

Kyselyyn vastanneista moni toivoi viihtyisää, monipuolista sekä turvallista päiväkotia ja pihaa. Pihalle toivottiin esimerkiksi lisää istutuksia, meluvallia, minitekonurmea sekä lisää leikkivälineitä. Myös pysäköintiin ja saattoliikenteeseen toivottiin kiinnitettävän erityistä huomiota.

Sisätilojen osalta toivottiin sekä viihtyisyyttä, lämpöä ja värejä että historiallisen rakennuksen luonteen säilyttämistä.

- Kaikki kyselyyn tulleet vastaukset on käyty läpi hankesuunnittelutyöryhmässä. Henkilökunta ja lapset pääsevät myös jatkossa mukaan suunnitteluun ja esimerkiksi vierailulle koulurakennukseen katsomaan tiloja, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Manda Gullberg
Kuva: Vaasan kaupunki / Manda Gullberg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme