Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Palosuojelurahasto myönsi runsaat 340 000 euroa avustusta sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten kalustohankintoihin

Jaa

Palosuojelurahasto myönsi erityisavustusta kalustohankkeisiin kaikille niille viidelle hankkeelle, joihin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen pelastuslaitokset olivat avustusta hakeneet.

Avustusta hakivat ja saivat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen, Keski-Suomen ja Pohjanmaan pelastuslaitos.

Avustusta sai myös kolme sopimuspalokuntaa: Kouran VPK ry, Teiskon VPK ry ja Sääksjärven VPK ry. Neljäs sopimuspalokuntien avustushakemus jätettiin vielä pöydälle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen toimijat saivat avustusta kalustohankintoihin yhteensä 341 720 euroa.

Nyt myönnetyillä avustuksilla tuetaan kaikkiaan kahdeksaa eri kalustohankintaa. Sopimuspalokuntien avustushakemuksia oli yhteensä neljä ja pelastuslaitosten hakemuksia viisi. Palosuojelurahaston kalustohankeavustusta voidaan myöntää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille.

Avustusta saaneet kalustohankinnat

Pelastuslaitokset

  • Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos: sammutusauto ja säiliösammutusauto
  • Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos: väestöhälyttimet
  • Keski-Suomen pelastuslaitos: sammutusauto
  • Pohjanmaan pelastuslaitos: sammutusauto  

Sopimuspalokunnat

  • Kouran VPK ry: miehistönkuljetusauto  
  • Sääksjärven VPK ry: törmäysvaimennin varusteineen
  • Teiskon VPK ry: miehistönkuljetusauto

Aluehallintovirasto koordinoi ja neuvoo hakemisprosessissa

Aluehallintovirasto lähettää Palosuojelurahaston hakuohjeet toimialueensa pelastuslaitoksille. Pelastuslaitos toimittaa hakemusasiakirjat puoltojärjestyksineen aluehallintovirastolle. Aluehallintovirasto asettaa hakemukset tärkeysjärjestykseen saamiensa perustelujen sekä oman erillisen arviointinsa mukaisesti ja lähettää hakemusasiakirjat edelleen Palosuojelurahastolle. Pelastuslaitosten ja sopimuspalokuntien hakemukset käsitellään omina erillisinä ryhminään.

Avustusta voi hakea yleensä kerran vuodessa Palosuojelurahaston ilmoittamana hakuaikana.

Tietoa palosuojelurahastosta löytyy osoitteesta https://www.palosuojelurahasto.fi/avustukset

Lisätietoa:
pelastustarkastaja Arto Laine, p. 0295 018 516
pelastusylitarkastaja Jussi Herranen, p. 0295 018 505
etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme