HUS

Palovamma-alan kansainvälinen kongressi tuo Helsinkiin sekä alan huippulääkärit että hoitajat

Jaa

European Burn Associationin 18. kansainvälinen kongressi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa 4.-7.9.2019. Kyseessä on joka toinen vuosi pidettävä kansainvälinen kokous, johon saapuu noin 700 palovamma-alan ammattilaista yli 50:stä maasta.

Kongressi eroaa siinä mielessä lääkärien konferensseista, että siihen osallistuvat rinta rinnan kaikki alan ammattilaiset, kirurgit, anestesia-ja tehohoidon lääkärit, sairaanhoitajat, fysio- ja toimintaterapeutit, psykologit, psykiatrit, ravintoterapeutit, sosiaalityöntekijät ja kaikki, jotka kuuluvat ns. palovammahoitotiimiin ja osallistuvat yhdessä palovammojen hoitoon. Saumatonta erityisosaamista ja ammattitaitoa vaativalla palovamma-alalla tiimityö on erityisen tärkeää.

”Olemme kutsuneet tähän kokoukseen maailman eturivin palovammaosaajat, esimerkiksi professori David Herndonin Galvestonista USAsta, joka on toimittanut palovammahoidon perusteoksen ”Total Burn Caren” ja erikoistunut erityisesti lasten palovammoihin”, kertoo kongressin presidenttinä toimiva ylilääkäri, professori Jyrki Vuola HUSin Palovammakeskuksesta. Kongressin puhujina on useita amerikkalaisia ja eurooppalaisia alan huippuammattilaisia.

Arpihoidot ja tekoiho palovammapotilaiden apuna

Kiinnostavia aiheita kongressissa ovat erityisesti arpihoidot ja niissä käytettävät uusimmat tekniikat, jotka auttavat monia muitakin kuin palovammapotilaita.

”Tekoihot kehittyvät myös kovaa vauhtia eli ratkaisua lähestytään monelta suunnalta. Myös kasvojen ja raajojen siirrot ovat nykyään mahdollisia. Alan huippututkimusta tehdään esimerkiksi Sveitsissä ja USAssa, joista molemmista saadaan mielenkiintoisia esityksiä”, Vuola kertoo.

Palovammapotilaiden selviytymisen edistämisessä on saavutettu huipputuloksia, ja siinä ei enää ole suuria mullistuksia odotettavissa. Sen sijaan palovammapotilaiden elämänlaatu ja siihen liittyvät monenlaiset psykososiaaliset asiat ovat entistä tärkeämpiä palovammahoidossa, ja niitä on nyt pyritty edistämään merkittävästi. Tämän aiheen osa-alueita käsitellään laajasti useilla kongressin luennoilla.

Muutama vuosi sitten Romaniassa tapahtunut diskopalo-onnettomuus on ollut pontimena EU-tasoisen suuronnettomuusorganisaation kehittämiselle, jossa Pohjoismaat ja erityisesti Norja ovat olleet hyvin aktiivisia. Palossa loukkaantui vakavasti noin 180 ihmistä.

Kongressin yhteydessä järjestetään myös vaikean palovamman alkuhoidon kurssi (EMSB), jossa on 24 osallistujaa ja 12 ohjaajaa. HUSin Palovammakeskus on eturivissä tässä kansainvälisessä toiminnassa, jolla palovammahoitoa pyritään yhtenäistämään eri maissa.

”Kongressin järjestäminen Suomessa on suuri kunnia ja arvostuksen osoitus tekemällemme palovammatyölle”, Vuola sanoo.

Lisätietoja:

Ylilääkäri, professori Jyrki Vuola, HUS Tukielin- ja plastiikkakirurgia, jyrki.vuola@hus.fi p. 050 4271827

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Apotti har som helhet fungerat enligt förväntningarna14.2.2020 16:40:06 EETTiedote

Patient- och klientdatasystemet Apotti har efter övergången den 1 februari som helhet fungerat enligt förväntningarna, även om det förekommit tekniska problem. Utifrån en anmälan från en användare 9.2 korrigerades ett dataskyddsfel i listorna över inskrivna patienter. Den positivaste överraskningen har varit att den nya dikteringsfunktionen som fungerar i realtid så snabbt blivit populär bland läkarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme