Keskuskauppakamari

Palvelualalla toimiva SOL sekä kolme muuta yritystä mukaan Keskuskauppakamarin Ilmastositoumukseen

Jaa

Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunta on hyväksynyt neljän yrityksen hakemukset hiilineutraaliutta tavoittelevaan Ilmastositoumus-järjestelmään. Yritykset ovat sitoutuneet tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä.

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari

Ilmastositoumukseen liittyneet uudet yritykset ovat Suomessa ja kansainvälisesti siivous-, pesula-, kiinteistö- ja henkilöstöpalveluita tarjoava SOL, konesali- ja lämmityspalveluita tarjoava tamperelainen Kuulea, pääkaupunkiseudulla toimiva kattourakoitsija Pelti Ässät/Kate Ässät sekä maaleja ja lakkoja valmistava Virtasen Maalitehdas Paraisilta.

”Olemme huomioineet hankinnoissamme ja ratkaisuissa ympäristötekijät jo yrityksen perustamisesta alkaen, mikä näkyy pienenä hiilijalanjälkenä. Ympäristönäkökulmat otetaan huomioon niin pesuaineiden ja työvaatteiden valinnassa kuin henkilöstön kannustamisena”, sanoo SOLin viestintä- ja markkinointipäällikkö Taija Paavola.

SOL on ottanut käyttöön useita uusia päästövähennystoimia vuoden 2021 alusta alkaen. ”Olemme siirtyneet kiinteistöissä ja toimitiloissa 100-prosenttisesti uusiutuvaan sähköenergiaan ja siirryimme autohankinnoissa Euro 6 -päästöluokan autoihin”, sanoo Paavola.

Keskuskauppakamarin mukaan vastuullisuuden merkitys hankintaketjuissa kasvaa

”Tulevaisuudessa vastuullisuudella ja vähäpäästöisyydellä on yhä suurempi vaikutus organisaatioiden tekemissä hankinnoissa ja alinhankintaketjuissa. Moni yritys on jo ottanut käyttöön uusia vastuullisuuteen sidottuja hankintakriteerejä ja erityisesti julkisella sektorilla vähäpäästöisyyden merkitys kasvaa jatkuvasti”, sanoo Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen.

Keskuskauppakamarin Ilmastositoumus-päästövähennysjärjestelmän avulla yritykset sitoutuvat tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Järjestelmään hyväksytyt yritykset ja yhteisöt laativat hiilijalanjälkilaskelman ja toimenpidesuunnitelman, jonka avulla ne pienentävät päästöjään. Päästövähennysten etenemisestä raportoidaan Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnalle vuosittain ja Ilmastositoumus-tunnuksen käyttöoikeus myönnetään vuodeksi kerrallaan.

Lisätietoja:

Antti Turunen, vastuullisuusasiantuntija, Keskuskauppakamari, 041 517 9707, antti.turunen@chamber.fi

Taija Paavola, viestintä- ja markkinointipäällikkö, SOL, 040 779 7298, taija.paavola@sol.fi

Avainsanat

Kuvat

Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Antti Turunen. Kuva: Elmo Eklund / Keskuskauppakamari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Pörssiyhtiöiden hallitustyöskentely entistä aktiivisempaa, selviää Keskuskauppakamarin selvityksestä30.11.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Koronapandemia vaikutti merkittävästi pörssiyhtiöiden hallinnointiin. Pörssiyhtiöiden hallitukset kokoontuivat vuonna 2020 aiempaa useammin ja osallistumisaktiivisuus kokouksiin kasvoi. Noin 90 prosenttia pörssiyhtiöistä hyödynsi yhtiökokousten järjestämistä helpottanutta väliaikaista lainsäädäntöä. Tänä vuonna nähtiin myös ensimmäinen pörssiyhtiön yhtiökokous, jossa osakkeenomistajilla oli mahdollisuus äänestää reaaliaikaisesti etäyhteyden välityksellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme