IVALO.COM

Pandemia-aika on lisännyt kiinnostusta vaatteiden vastuullisuutta kohtaan

Jaa
Vastuullisen muodin markkinapaikka IVALO.COM on myynyt vuonna 2021 validoituja muotibrändejä suomalaisille asiakkaille noin miljoonalla eurolla.

IVALO.COMin joulukuussa 2021 tehdyn asiakaskyselyn mukaan vastuullisuus kiinnostaa lähes kaikkia kyselyyn vastanneista asteikolla erittäin paljon - jonkin verran.

Muodinostajat kiinnittävät huomiota tuotteiden vastuullisuuteen ja valtaosa haluaisi varmistua, että tuotteet ovat vastuullisia ennen ostopäätöstä.

Vaatteiden 8 vastuullisuustekijää

Vaatteiden 1) laadun, 2) kestävyyden ja 3) pitkäikäisyyden merkitys korostuu asiakkaiden vastauksissa.

Jopa 80% kyselyn vastaajista nosti laadun, kestävyyden ja pitkäikäisyyden vastuullisen muodin kiinnostavimpien näkökulmien joukkoon ja 86% asiakkaista kokee, että laatu ja pitkäaikaiseksi suunnittelu kertovat parhaiten tuotteiden vastuullisuudesta.

Laadun, kestävyyden ja pitkäikäisyyden lisäksi asiakkaat ovat eniten kiinnostuneita 4) tuotteiden alkuperästä, 5) valmistukseen liittyvistä ihmisoikeuskysymyksistä ja 6) vastuullisemmista materiaalivaihtoehdoista.

Asiakkaat haluavat tietää missä ja miten tuotteet on valmistettu ja pitävät sitä vastuullisuuden mittarina. Lisäksi valmistukseen liittyvät 7) ympäristövaikutukset laajemmin sekä 8) eläinoikeuskysymykset ovat kuluttajille kiinnostavia ja tärkeitä näkökulmia.

Tutkimus

IVALO.COM toteutti asiakaskyselyn yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijan Anni Rinteen kanssa. Vastaajia kyselyssä oli 430, joista naisia jopa 90%. Vastaajia kyselyyn osallistui koko Suomesta painottuen Helsinki/Uusimaalle.

Kyselyn toteutusajankohta oli joulukuu 2021.

Aikaisempaan IVALO.COMin asiakaskyselyyn verraten kesällä 2020 vastuullisuuden merkitys asiakkaille oli noussut merkittävästi. Tämä korostuu erityisesti nuorissa asiakasryhmissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

LISÄTIEDOT:

IVALO.COM
Salla Neuman
Sustainability Specialist
tel. +358 504685602
mail. salla@ivalo.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IVALO.COM
IVALO.COM
Paloheimonkatu 2
11130 RIIHIMÄKI

https://fi.ivalo.com

IVALO.COM on suomalainen kansainvälisen muodin markkinapaikka, joka tarjoaa yhdellä kertaa yli 100 vastuullista muotibrändiä. IVALO.COMin valikoimaa kuratoidaan jatkuvasti vastaamaan modernin pukeutujan tarpeita. IVALO.COMin kaikki brändit käyvät läpi yhteistyössä Aalto -yliopiston tutkijoiden kanssa kehitetyn Sustainability Frameworkin.