Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus tekee kaikkensa tuotannon säilyttämiseksi

Jaa

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto ilmaisevat syvän huolensa koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi. On ensiarvoisen tärkeää, että pidämme huolta erityisesti riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä.

Pienet ja keskisuuret yritykset kärsivät tilanteesta suuresti, ja haluamme kannustaa kaikkia suomalaisia tukemaan kotimaisia ja paikallisia tuotteita. Tulevat kuukaudet tulevat olemaan selviytymistaistelua, jossa pienten toimijoiden lähtötilanne on tiukin. Valtion avustuksella ja voimakkailla täsmätoimilla on nyt tärkeää vaimentaa yritysten kohtaamaa ensivaiheen iskua. On tärkeää, että yritykset pysyvät pystyssä, työllistävät ja kykenevät siten myös antamaan oman yhteiskunnallisen panoksensa.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus sekä pienpanimot työllistävät suoraan noin 2000 henkeä, mutta välillisesti huomattavasti suuremman joukon suomalaisia. Teollisuuden koko ketju ohrapellolta, logistiikan, ravintoloiden ja kaupan kautta kuluttajille asti luo työtä noin 25 000 hengelle. Pienpanimoliitossa on parhaillaan 76 jäsenpanimoa, jotka työllistävät runsaasti ja elävöittävät myös maaseutua ja matkailua. Kokonaisuutena Suomessa on lähes 120 panimoa, joista suurin osa on pieniä tai mikroyrityksiä ja ne kytkeytyvät vahvasti palveluelinkeinoon ja ravintola-alaan. Panimoteollisuus tuottaa vuosittain Suomen valtiolle noin kaksi miljardia euroa verotuloja.

Panimoala toivoo hallitukselta tukea työpaikkojen turvaamiseksi

Jotta toimialan olemassaolo ja elinvoima säilyvät tämänhetkisestä tilanteesta, on varmistettava, että palveluelinkeino ja erityisesti pk-yritykset selviävät taloudellisesti. Erityisesti huolemme kohdistuu matkailu- ja ravintola-alaan, jolla on vaikutus elintarvike- ja juoma-alaan ja siten myös panimoteollisuuteen. Kotimaiset panimot ja pienpanimot tukevat vahvasti kaikkia Suomen hallituksen esittämiä toimia, joilla helpotetaan yritysten toimintaa ja selviytymistä.

Hallituksen jo esittämien toimien lisäksi pidämme hyvin perusteltuina Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n esittämiä täsmätoimia, kuten henkilöstökulujen sopeuttamista toimintaan ja julkisten maksujen lykkäyksiä sekä lainoja ja takauksia matkailu- ja ravintola-alan pelastamiseksi. Haluamme myös korostaa Finnveran yrityksiä tukevaa roolia. Valtion on tässä poikkeustilanteessa tehtävä kaikkensa turvatakseen työpaikat ja yritysten selviämisen tämän yllättävän tilanteen yli.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ja Pienpanimoliitto uskovat vahvaan yhteistyöhön tässä vaikeassa tilanteessa. Haluamme tehdä yhteistyötä niin valtiovallan kuin elinkeinoelämän toimijoiden kanssa, jotta kriisi selätetään mahdollisimman pienin ja korjattavin vaurioin.

Lisätietoja:

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry

Riikka Pakarinen, toimitusjohtaja

riikka.pakarinen@panimoliitto.fi, p. 040 5800 833

Pienpanimoliitto ry

Mikko Mäkelä, puheenjohtaja

info@pienpanimoliitto.fi, p. 0400 369 700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Lindqvist
viestintäpäällikkö

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

http://www.panimoliitto.fi

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen elinkeinon edunvalvoja. Liitto edustaa yhtä maamme vanhimmista teollisuudenaloista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto r.y.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme