Like Kustannus

Paratiisin tyttö on silmiä avaava tarina pakolaistytön hätkähdyttävästä tiestä itsenäiseksi suomalaiseksi naiseksi

Jaa

Nimco Noor on Somaliasta kotoisin oleva kahdeksan lapsen äiti ja opettaja, joka asuu Helsingin Vuosaaressa. Paratiisin tyttö kertoo hänen uskomattoman tarinansa.

Nimco on lentokentällä pienten lastensa kanssa. Lapsia on kahdeksan ja Nimco on yksin. Kuinka hän selviää tästä matkasta, kuinka hän selviää elämästä ylipäänsä?

Väkevä teos Paratiisin tyttö kertoo Nimco Noorin huolettomasta lapsuudesta Mogadishussa, sodan syttymisestä ja elämästä maan sisäisenä pakolaisena, pakolaisleirillä ja paperittomana Nairobissa, pitkästä matkasta Suomeen ja avioerosta.

Nimcosta tuli yksinhuoltaja, kun vanhin lapsi oli 12 ja nuorin vielä vauva. Lasten kasvaessa Nimco sai mahdollisuuden opiskella ja pääsi mukaan työelämään. Nykyään Nimco toimii Helsingissä somalin ja uskonnon opettajana ja on tunnettu kirjailija kansainvälisessä somalialaisten yhteisössä. Kirjoittaminen on aina ollut tärkeä osa hänen elämäänsä. Hän on kirjoittanut lastenkirjoja sekä eronneiden naisten elämästä kertovan romaanin Garood & Godob Rageed. 

Paratiisin tyttö on tabuja murtava elämäkerta, joka käsittelee ravistelevasti naisten oikeutta päättää omasta elämästään. Kirjaa avaa myös somalialaisen kulttuurin arkea ja monimuotoisuutta niin Suomessa kuin Somaliassakin.

Paratiisin tytön Nimco Noor on kirjoittanut yhdessä helsinkiläistyneen lappilaiskirjoittajan Maippi Luukisen kanssa.

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 13.6. 

Toimittajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen tapaamaan kirjan tekijöitä. Tilaisuus järjestetään ma 13.6. klo 17 Pasilan kirjaston S-pointissa.

Tilaisuuden tarjoilun vuoksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan joko sähköpostilla 10.6. mennessä maippi.tapanainen@gmail.com tai puhelimella 0400 570028.

Paratiisin tyttö ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Irene Omwamin lukemana äänikirjana. 

Pdf-vedokset ja tekijöiden haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Maippi Luukinen ja Nimco Noor. Kuva: Ville Juurikkala.
Maippi Luukinen ja Nimco Noor. Kuva: Ville Juurikkala.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme