Software Finland ry

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön

Jaa
Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.
AWS:n Senior Solutions Architect Ursula Koski (vasemmalla) ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi keskustelun pyörteissä AWS:n asiakastilaisuudessa tiistaina.
AWS:n Senior Solutions Architect Ursula Koski (vasemmalla) ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi keskustelun pyörteissä AWS:n asiakastilaisuudessa tiistaina.

Lehdistötiedote 15.03.2023

Mimmit koodaa -ohjelmaan rekisteröityneet 10 000 naista saavat nauttia jatkuvasti yhä konkreettisemmista hyödyistä. Ohjelma on nyt saavuttanut tärkeän askeleen kohti koodarinaisten työllistymistä Suomessa, kiitos toistaiseksi merkittävimmän yritysyhteistyön.

”Lukemattomat naiset ovat jo löytäneet kauttamme uralleen uuden suunnan, ja ohjelmistoala on avautunut työareenana naisille jatkuvasti paremmin. Haluamme kuitenkin luoda koko ajan entistä enemmän konkretiaa, ja mikä olisi konkreettisempaa kuin monen työntantajan arvostama sertifikaatti. Siksi olemme innostuneita siitä, että jo yli 100 naista on suorittanut ohjelmamme kautta arvostetun AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin”, iloitsee Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

AWS tarjoaa ohjelmaan osallistuville naisille maksutta perinpohjaiset pilvipalveluopinnot, jotka tähtäävät AWS Cloud Practitioner- ja AWS Solutions Architect Associate -sertifikaatteihin.

”On palkitsevaa huomata, että niin moni nainen on innostunut suorittamaan ohjelman kautta alan tärkeitä sertifikaatteja. Sekä ohjelmistoalan sukupuolittuneisuuden korjaaminen että uusien osaajien saaminen ovat tärkeitä tavoitteitamme, siksi Mimmit koodaa -yhteistyö on meille arvokasta, sanoo Sari Uusitalo, Head of Enterprise Sales, Amazon Web Servicesiltä.

Ohjelman vetäjänä Köpsi on paitsi ollut rakentamassa lukuisia eri yhteistyömuotoja, myös päässyt aitiopaikalta näkemään erilaisten panostusten tulokset. AWS-yhteistyö saa häneltä parhaat arvosanat.

”Tekeminen AWS:n kanssa on ollut toistaiseksi kaikkein merkittävin yritysyhteistyömme. Mimmit koodaa on vuosien varrella madaltanut monen kynnystä ottaa ensiaskeleet koodaamisen parissa, ja nyt meillä on alati kasvava joukko sertifioituja ammattilaisia. Tämän tyyppiselle yhteistyölle on jatkossa tilausta.”

Osaajapulan ratkaisu – naiset ja sertifikaatit?

Mimmit koodaa -ohjelmaa johtavan Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha näkee AWS-yhteistyön tuloksissa valtavan potentiaalin koko ohjelmistoalalle.

”Jo 100 naista on saanut AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin varsin lyhyessä ajassa. Mimmit koodaa -ohjelma tavoittaa 10 000 naisoletettua, joista tuhannet ovat ilmaisseet haluavansa suoraan alalle. Arvostetut sertifikaatit ovat siihen hyviä pääsylippuja, sanoo Roiha.

Roihan mukaan AWS-yhteistyö validoi koko Mimmit koodaa -ohjelman lähtökohdan, jonka mukaan naiset voivat olla ratkaisu ohjelmistoalaa riivaavaan osaajapulaan.

”Jos muutkin yritykset tarjoaisivat koulutusohjelmia, osaajapula voisi helpottaa. Voisimme saada tuhansia uusia osaajia vuodessa. Täysin mahdollista, jos yrityksillä vain on halua”, lataa Roiha.

Lisätiedot:

Milja Köpsi, Mimmit koodaa -ohjelma, koordinaattori, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Avainsanat

Kuvat

AWS:n Senior Solutions Architect Ursula Koski (vasemmalla) ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi keskustelun pyörteissä AWS:n asiakastilaisuudessa tiistaina.
AWS:n Senior Solutions Architect Ursula Koski (vasemmalla) ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi keskustelun pyörteissä AWS:n asiakastilaisuudessa tiistaina.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia14.2.2023 12:10:27 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.

”Junioreille on nyt kova kysyntä” – Talouden möröt eivät estä huimaa kasvua ohjelmistoalalla, yli puolet yrityksistä palkkaamassa junioreja21.12.2022 00:01:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoala jatkaa nopeaa kasvuaan, vaikka muilla aloilla näkymät synkistyvät. ”Yli 80 % yrityksistä on kasvussa ja mikä parasta, töitä on hyvin tarjolla myös softan parissa uraansa aloitteleville”, kiteyttää Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja. ”Uunituore Sykemittari-tutkimuksemme kertoo taas kerran, että ohjelmistoyritykset sopeutuvat nopeisiinkin muutoksiin, jotka muilla toimialoilla vaikuttavat ylivoimaisilta”, analysoi Roiha Sykemittarin tuloksia. SaaS-yritykset kuten Visma ovat erityisessä vauhdissa.

Koodikummit-ohjelma liikkeelle kovin tavoittein: Tuhat nuorta ohjelmistoalalle – ”Kaikkien saatava tasavertaiset mahdollisuudet”13.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Tiedekoulu sekä Ohjelmisto- ja e-business ry ovat aloittaneet uuden Koodikummit-ohjelman. ”Vähävaraiset lapset saavat Koodikummi-yrityksiltä hienon mahdollisuuden opiskella koodausta”, kiittää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Kannattaa lähteä mukaan”, kehottaa itse jo 16-vuotiaana pelin julkaissut Jouni Suutarinen, Oivanin myynti- ja markkinointijohtaja. ”Me tuemme alan monimuotoisuutta”, alleviivaa tyttöryhmää kummittavan Vincitin vastuullisuusjohtaja Niina Mikolanniemi. Tytöille hyvää esimerkkiä tarjoaa myös Mimmit koodaa -palkinnon voittanut Susanna Kyllönen.

”Verovarojen käytön on oltava tiedossa” – Ohjelmistoala vaatii: Inhouse-yhtiöt pitää saada pikimmiten julkisuuslain piiriin18.11.2022 12:00:00 EET | Tiedote

Julkisyhteisöjen omistamat ns. inhouse-yhtiöt on saatava pikimmiten julkisuuslain piiriin, vaatii Ohjelmisto- ja e-business ry. ”Suomessa on saatava voimaan vastaava lainsäädäntö kuin Ruotsissa, jotta verovarat käytetään tehokkaasti ja läpinäkyvyys ehkäisee väärinkäytöksiä”, peräänkuuluttaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Ruotsissa julkisomisteiset inhouse-yhtiöt kuuluvat julkisuuslain piiriin silloin, kun ne saavat yli 50 % tuloistaan kunnan, valtion tai muun julkisyhteisön ”omistaja-asiakkaaltaan”.

”Kyllä tässä syntyy rakennusvalvonnan tulevaisuus” – Vuoden Digipalvelu 2022 on Pohjois-Amerikkaa valloittavan Cloudpermit Oy:n Lupapiste13.10.2022 18:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Digipalveluksi 2022 on valittu ainutlaatuinen suomalainen menestystarina, rakennetun ympäristön lupapalveluja radikaalisti helpottava Cloudpermit Oy:n Lupapiste. ”Ratkaisuja on kehitetty ruohonjuuritasolla erinomaisessa yhteistyössä suomalaisten kuntien ja muun julkisen sektorin kanssa, ja nyt korjaamme satoa jo maailmalla”, kiittää Cloudpermitin toimitusjohtaja Jan Pawli. ”Kun suomalaisen digipalvelun voi viedä Pohjois-Amerikkaan, niin kyseessä on uniikki onnistuminen”, kuvailee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha raadin valinnan perusteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme