Parkkisähkö Oy

Parkkisähkö ja Fibox yhteistyöhön sähköautojen lataamisessa

Jaa

Parkkisähkö ja Fibox julkistavat tänään kattavan mallisarjan latauslaitteita, kaapelointijärjestelmän komponentteja ja perinteisiä autonlämmitykseen tarkoitettuja piharasioita. Julkistus on osa Tampereella 15.-16.5. järjestettävää Suomen laajinta kiinteistösähkön tapahtumaa Real Estate Expo & Elexpo 2019.

Fibox tunnetaan auton lämmitykseen käytettävien piharasioiden valmistajana. Näitä kansan suussa lämpötolpiksi kutsuttuja laitteita löytyy suomalaisten talojen pihoilta satoja tuhansia.

Parkkisähkö on kiinteistöjen latausteknologiaan ja palveluihin erikoistunut yritys. Parkkisähkön kehittämää maailman pienintä älykkäällä kuormanhallinnalla varustettua latauslaitetta on mahdollista hyödyntää tehokkaasti myös vanhemmissa, heikommilla sähköjärjestelmillä varustetuissa kiinteistöissä.

Nyt Parkkisähkö ja Fibox ovat lyöneet voimansa yhteen. Teknologisen yhteistyön ytimessä on Parkkisähkön patentoima kaapelointijärjestelmä, jolla sähköauton latausvalmius voidaan toteuttaa jopa 90 prosenttia perinteisiä menetelmiä edullisemmin, ja kerralla kaikille autopaikoille. Kaikki uuden mallisarjan tuotteet perustuvat pikaliittimeen, jonka avulla latauslaite voidaan asentaa vain minuuteissa. Uusi lähestymistapa on saanut erityisesti kiinteistönomistajilta ja sähköalalta innostuneen vastaanoton. Pikaliitin muodostaa avoimen alustan, johon voidaan liittää useamman laitevalmistajan latureita. "Ikään kuin sähköautojen lataamisen USB", kiteyttää Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Yhteistyösopimuksen myötä Parkkisähkö laajenee latausoperaattorista teknologiatoimittajaksi. "Fibox-yhteistyö avaa Parkkisähkölle ovet maailmanlaajuiseen jakelukanavaan ja tuo mukanaan teollisen toimijan uskottavuuden ja kyvyn skaalata tuotantoa", toteaa Räsänen.

"Meillä on pitkä kokemus siitä, miten sähkö tuodaan parkkipaikoille turvallisesti ja kustannustehokkaasti, ja suomalaiset ovat tottuneet luottamaan Fiboxin piharasioiden toimintaan kaikissa olosuhteissa. Sähköautobuumin myötä tälle osaamiselle on kova kysyntä, ja laajan myyntiverkostomme kautta nämä teknologiat ovat helposti saatavilla, myös maailmalla." sanoo Fibox Tested Systems Oy:n toimitusjohtaja Matti Roth.

Maailman latauslaitemarkkinoiden ennakoidaan olevan 2030 yli 200 miljardin euron arvoiset. "Jos saamme tästä vain yhden prosentin osuuden, jo sekin tarkoittaa kahden miljardin vuotuista liikevaihtoa", summaa Räsänen.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Parkkisähkö Oy
Parkkisähkö Oy
Itälahdenkatu 18A
00210 Helsinki

https://www.parkkisahko.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Parkkisähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme