Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Pasilaan avattiin uusi Mieppi-mielenterveyspalvelupiste

Jaa
Helsingin neljäs Mieppi aloitti maaliskuussa toimintansa Pasilassa osoitteessa Ratapihantie 11. Miepit tarjoavat matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja yli 13-vuotiaille helsinkiläisille.

Mieppiin voi ottaa suoraan yhteyttä ilman lähetettä, kun on esimerkiksi elämäntilanteeseen tai mielenterveyteen liittyviä huolia. Palvelussa voi keskustella mielenterveystyön ammattilaisen kanssa kasvokkain tai etäyhteydellä. Mieppi tarjoaa keskusteluaikojen lisäksi myös neuvontaa ja palveluohjausta.

Mieppiin voi varata ajan tai tulla paikan päälle. Ajanvaraus onnistuu sähköisesti Maisa-palvelussa tai soittamalla. Palvelut ovat maksuttomia. Helsingin muut Miepit sijaitsevat Haagassa, Kalasatamassa ja Myllypurossa.  

Pasilassa käynnistyi maaliskuussa myös uusi lyhytterapiakeskus, joka tarjoaa lyhytterapiahoitoa lähitapaamisina toimitiloissa tai etävastaanottoina. Lyhytterapian aloittaminen vaatii aina arvion, joka tehdään yhdessä asiakkaan ja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Helsingissä lyhytterapiaa antavat myös Mieppien ammattilaiset sekä terveysasemien mielenterveys- ja päihdesairaanhoitajat.

Varhainen hoito on tehokasta

Helsinki haluaa korostaa perustason mielenterveyspalvelujen ja varhaisen tuen ja hoidon tärkeyttä. Varhaisella tuella mielenterveyden ongelmissa ehkäistään vakavampia häiriöitä.  

”Olemme viime vuosina panostaneet vahvasti matalan kynnyksen ja perustason mielenterveyspalveluihin, tästä hyviä esimerkkejä ovat nyt käynnistynyt neljäs Mieppi ja uusi lyhytterapiakeskus”, kommentoi psykiatrian ensilinjan päällikkö Sami Keränen.

”Ajatus on, että terapiaa ja muuta psykososiaalista tukea on tarjolla monipuolisesti ja matalan kynnyksen hoitoon pääsee mahdollisimman nopeasti, jopa ilman ammattilaisen ohjausta kuten Miepeissä”, Keränen jatkaa.  

Keskeiset reitit mielenterveyspalvelujen piiriin helsinkiläisille ovat matalan kynnyksen Miepit ja terveysasemat. Myös esimerkiksi koulujen tai oppilaitosten oppilashuoltojen työntekijöitä, kuten terveydenhoitajia, psykologeja ja kuraattoreita voi lähestyä mielenterveyteen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme