Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pasilan uuden kävely- ja pyöräilysillan rakentaminen alkaa

Jaa

Pasilan uuden kävely- ja pyöräilysillan rakentaminen alkaa 27.7. alkavalla viikolla. Uusi silta tulee Pasilansillan eteläpuolelle radan itäpuolelle. Silta valmistuu syys-lokakuussa.

Opaskartta reiteistä.
Opaskartta reiteistä.

Rakentamisen alkaessa 27.7. Veturitallinkuja suljetaan lopullisesti autoliikenteeltä. Autoliikenne Veturitalleille ohjataan Veturitien kautta.

Veturitallinkuja suljetaan myös jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä siltatyömaan ajaksi liikenneturvallisuuden vuoksi. Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat työmaan ajan Veturitien, Ratapihantien ja Savonkadun kautta. 

Melua aiheuttavaa yötyötä 3.12. elokuuta

Työmaalla tehdään melua aiheuttavaa porapaalutusta ja pontitusta 3.–12. elokuuta kello 22–05 välisenä aikana. Uutta siltaa tehdään pääradan varressa, minkä vuoksi osa töistä joudutaan tekemään yöaikaan, jolloin junaliikennettä ei ole.

Kierrätettävät siltaelementit on mahdollista siirtää

Silta tulee olemaan paikallaan väliaikaisesti, sillä baanayhteyden lopullinen linjaus päätetään myöhemmin Keski-Pasilan tornialueen itäosan suunnittelun ja kaavoituksen yhteydessä.

Väliaikainen silta on kallis ratkaisu, joten se tehdään kierrätettävistä teräselementeistä. Elementit on mahdollista siirtää ja hyödyntää myöhemmin jossain muussa kohteessa, kun terässiltaa ei Pasilassa enää tarvita.

Sillan rakentamisesta on tehty myös hiilijalanjälkitarkastelu. Tarkastelua on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa väliaikaisten järjestelyiden ympäristövaikutuksia arvioidessa

Väliaikainen silta ja baanayhteys toteutetaan Pasilan radanvarressa valtion hallitsemalle maa-alueelle ja sen sijoittamisesta ylläpidosta ja purkamisesta sovitaan erikseen valtion kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija
Hyvinkään Tieluiska Oy
Kimmo Nyman
vastaava työnjohtaja
puh. 0207590400
kimmo.nyman@tieluiska.fi

Kaupunkiympäristön toimiala
Rakennuttaminen
Juuso Luoto
projektinjohtaja
puh. 09 31039954
juuso.luoto@hel.fi

Kuvat

Opaskartta reiteistä.
Opaskartta reiteistä.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme