FSP For Surface Protection Oy

Passiivinen palosuojaus on tulevaisuuden turvallisuutta

Jaa

Passiiviset palosuojaratkaisut kasvattavat suosiotaan. Tiukentuvat rakennus- ja paloturvallisuusmääräykset luovat paineita pinnoitevalmistajille kehittää parempia ja samalla kustannustehokkaita palosuojaratkaisuja. Passiivisella palonsuojauksella ennalta ehkäistään mahdollisen tulipalon leviämistä pintakäsittelyn keinoin. FSP Finnish Steel Painting tarjoaa muun muassa Porvoon yksikössä nykyaikaista palosuojausteknologiaa.

Kuva: Zeroten Oy
Kuva: Zeroten Oy

Teräsrakenteiden palonkestoaikaa voidaan kasvattaa erilaisilla palosuojamenetelmillä.

Palotorjuntaa voidaan jaotella kahteen tapaan, aktiiviseen ja passiiviseen. Aktiivisessa palosuojauksessa keskitytään palon sammutukseen, joka voi tapahtua esimerkiksi tiloihin asennetuilla sprinklereillä.

Passiivisen eli rakenteellisen palosuojauksen tehtävänä on hillitä liekkejä, savua ja myrkyllisiä kaasuja, joko eristämällä tai hidastamalla niiden leviämistä. Passiivista palosuojausta on palamattomien materiaalien käyttö ja esimerkiksi teräsrakenteiden palosuojaaminen.

Passiivisella palosuojauksella pienennetään vahingon määrää tuntuvasti

Passiivisella palotorjunnan etuna on palon mahdollinen eristäminen siihen tilaan mistä tulipalo on saanut alkunsa. Palosuojauksella voidaan suojata rakennusten poistumisreittejä ja sillä saadaan lisättyä elintärkeää poistumisaikaa rakennuksesta sekä lisättyä pelastushenkilökunnan turvallisuutta.

Palosuoja-aineet suojaavat rakenteita ja saattavat parhaimmassa tapauksessa pienentää rakennusten korjaus- ja uudelleenrakentamiskuluja. Passiivisen palosuojauksen hyödyt ovat niin ilmeiset, että se  otetaankin huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Yksi passiivisen palosuojauksen keinoista on palosuojamaalata kantavat teräsrakenteet.

– Passiivista palosuojausta halutaan uudisrakennuksiin, mutta menetelmää hyödynnetään myös runsaasti vanhempien rakennusten saneerauksessa, kertoo FSP:n toimitusjohtaja Jarno Huttunen.

FSP suorittaa maalaamoissaan perinteisten pintakäsittelypalveluiden lisäksi palosuojamaalausta, ja myös Porvoossa on huomattu, että palosuojauksen kysyntä on kasvussa.

FSP panostaa kehitystyöhön ja tarjoaa osaamistaan myös muille

FSP seuraa ja osallistuu itse aktiivisesti pintakäsittelyalan kehitystyöhön. Vaihtuvat neljä vuoden aikaa luovat haastavat olosuhteet pintakäsittelyalalle, ja uusia toimintatapoja etsitään jatkuvasti.

– Etsimme kaiken aikaa uusia menetelmiä ja materiaaleja. Monessa maalaamossa teemme myös runsaasti yhteistyötä muiden alan ammattilaisten kanssa, Huttunen kertoo.

Yhteistyökuvioita on jatkossakin luvassa runsaasti, etenkin FSP:n Porvoon yksikössä. Yritys tarjoaa syksyllä vapaata kapasiteettiaan, erityisesti erikoispinnoituksia kaikille lähialueen toimijoille. FSP näkee, että alueella on kysyntää laadukkaalle ja kustannustehokkaalle pintakäsittelyn ammattilaiselle. FSP:n Porvoon yksikön sijainti on hyvä, sillä se sijaitsee valtatie seitsemän varrella, lähellä pääkaupunkiseutua.

­­– Olemme lähellä kaikkia ja aikatauluttaminen meidän kanssa on helppoa. Porvoon Eerolanmäen pintakäsittelylaitos on ollut toiminnassa jo vuodesta 1997. Olemme tehneet hedelmällistä yhteistyötä yksikössä lähes 25 vuoden aikana monien Etelä-Suomen yritysten kanssa, kertoo Huttunen ja jatkaa,

– Tavoitteemme on nyt tarjota erityisesti erikoispinnoituksia, kuten myös perinteistä teollista pintakäsittelyä mahdollisimman laajasti kaikille niitä tarvitseville yrityksille.

Porvoon pintakäsittelylaitos on hyväksytty EN1090 mukaisesti, mikä tarjoaa mahdollisuuden sertifioitujen kantavien teräsrakenteiden pintakäsittelyyn ilman erillistä auditointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarno Huttunen
Toimitusjohtaja
jarno.huttunen@fspcorp.com
+358 50 400 2082

Sanna Parkkonen
Myynti- ja markkinointipäällikkö
sanna.parkkonen@fspcorp.com
+358 40 532 2157

Kuvat

Kuva: Zeroten Oy
Kuva: Zeroten Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

FSP For Surface Protection Oy
FSP For Surface Protection Oy
Kalliosolantie 3
01740 VANTAA

+358 50 400 2082https://www.fspcorp.com

FSP Finnish Steel Painting Oy on yksi Euroopan johtavista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Yrityksen palveluksessa on yli 300 alan ammattilaista Pohjois-Euroopan alueella. Vuonna 2021 FSP liikevaihto on noin 26 M €.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FSP For Surface Protection Oy

FSP ja Aurajoki yhteistyösopimukseen Turussa20.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Aurajoki Oy ja FSP Finnish Steel Painting Oy ovat syyskuussa allekirjoitetulla sopimuksella sopineet Aurajoen Turun yksikön pulverimaalaamon ulkoistamisesta FSP:lle. Aurajoki vastaa edelleen yksikön elektrolyyttisen pinnoituksen palveluista. Ulkoistuksen myötä syntyvä kumppanuus kasvattaa FSP:n palveluntarjontaa Lounais-Suomen alueella. Sopimus tuo yrityksille kilpailuetua markkinoilla, ja samalla asiakkaat saavat laadukasta sekä kokonaisvaltaista pintakäsittelypalvelua keskitetysti.

Porissa pintakäsitellään raskasta rautaa7.9.2021 13:54:12 EEST | Uutinen

Teollisuuden perustaminen Porin alueelle viime vuosisadan alkupuolella loi perustan elinvoimaiselle ja modernille Satakunnan teollisuusvyöhykkeelle. Vyöhyke on Suomen taloudelle elintärkeä ja alueelle investoidaan jatkuvasti voimakkaasti. FSP Finnish Steel Paintingin Porin pintakäsittelylaitos on yksi vyöhykkeen 850:stä teollisuus- ja suunnittelualan yrityksistä. Myös FSP investoi kasvuun ja teknologiseen kehitykseen.

Varovaista optimismia Raahen seudulla1.9.2021 11:10:21 EEST | Uutinen

Pohjois-Pohjanmaa koki, muun maailman mukana, keväällä 2020 puhjenneen koronakriisin vaikutukset. Suuremmilta konkursseilta onneksi säästyttiin, ja alkushokin jälkeen toipuminen on sujunut hyvin. Myös FSP Finnish Steel Paintingin tilauskanta on vaihdellut pandemian aikana. Nyt tilanne näyttää taas valoisalta. Elinkeinoelämän keskusliiton viimeisin luottamusindikaattori paljastaa, että teollisuusyritysten luottamus on nousussa. Luottamuksen lisäksi tilauskannat ovat nousseet. Tämä on huomattu myös FSP:n Raahen yksikössä. FSP tarjoaa edelleen kapasiteettiaan kaikille alueen toimijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme