Kustannusosakeyhtiö Tammi

Paul Auster kirjailijahaastattelussa Akateemisen Kohtaamispaikalla 2.9.2017

Jaa

Yhdysvaltojen arvostetuimpiin nykykirjailijoihin lukeutuva Paul Auster vierailee Suomessa 29.8-3.9.2017. Auster-faniksi tunnustautunut tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastattelee Austeria lauantaina 2.9.2017 Akateemisen kirjakaupan Kohtaamispaikalla kello 13:00.

Kirjailija Paul Auster Kuvaaja: Jerry Bauer
Kirjailija Paul Auster Kuvaaja: Jerry Bauer


Paul Auster on Tammen Keltaisen kirjaston tunnetuimpia kirjailijoita, ja hänen teostensa ilmestyminen suomeksi on aina tapaus. Tätä vierailua on odotettu kauan, ja olemme onnekkaita, että kirjailija saapuu Suomeen niin pian uusimman kirjansa 4321 ilmestymisen jälkeen. Kirjailijan ja presidentti Sauli Niinistön kohtaaminen kuvastaa kirjallisuuden ja lukemisen suurta merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Tästä olemme kansainvälisestikin tunnettuja,” sanoo Tammen kustannusjohtaja Outi Mäkinen.

New York -trilogiallaan 1980-luvun puolivälissä suuren yleisön tietoisuuteen noussut yhdysvaltalainen kirjailija Paul Auster esiintyy Suomen vierailullaan myös mm. lukijatilaisuuksissa Kansallisteatterissa ja Ateneum Live -keskusteluklubilla sekä osallistuu Suomen tiedeseuran järjestämään seminaariin.

Austerin tuorein teos, lähes 1 200-sivuinen 4 3 2 1 (suom. Ilkka Rekiaro) julkaistiin Tammen Keltaisessa kirjastossa toukokuussa. Kirja on suuri tarina yhden sukupolven Amerikasta, sattuman oikuista ja syntymäoikeudesta. Kirjassa seurataan sen päähenkilön Archie Fergusonin elämää neljänä rinnakkaisena polkuna. Jokaisella Archie Fergusonilla on samat vanhemmat ja sukulaiset, sama ystävä tai rakastettu, mutta he kasvavat eri ihmisiksi.

Brooklynissä New Yorkissa asuva Paul Auster (s. 1947) opiskeli Columbian yliopistossa ja asui sen jälkeen neljä vuotta Ranskassa. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän teki töitä muun muassa öljytankkerilla, puhelinkeskuksessa ja Ranskan maaseudulla. Austerin kirjallinen kuuluisuus alkoi 1980-luvun puolivälissä julkaistusta New York -trilogiasta, joka on kolmen omintakeisen salapoliisiromaanin sarja. Austerin tuotanto käsittää romaaneja, muistelmia, esseitä, runoja ja elokuvakäsikirjoituksia. Lisäksi hän on tehnyt käännöksiä ranskasta englantiin.Lisätiedot:
Outi Mäkinen | Kustannusjohtaja | Kustannusosakeyhtiö Tammi
outi.makinen@tammi.fi | 040 8344 404

Avainsanat

Kuvat

Kirjailija Paul Auster Kuvaaja: Jerry Bauer
Kirjailija Paul Auster Kuvaaja: Jerry Bauer
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Tammi
Kustannusosakeyhtiö Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Tammi

Hel-YA! kokoaa maamme kiinnostavimmat young adult -kirjailijat ja nuoret lukijat Gloriaan31.5.2018 09:30Tiedote

Suomen ensimmäinen ja ainoa nuorten aikuisten kirjallisuuteen keskittyvä tapahtuma Hel-YA! järjestetään toisen kerran 29.9.2018 Gloriassa. Esiintyjinä nähdään muun muassa Salla Simukka, Elina Rouhiainen, Aleksi Delikouras, Magdalena Hai, Erika Vik sekä Karri ”Paleface” Miettinen ja Kaisa Happonen. Trilleristi Max Seeck kirjoittaa tapahtuman aikana yleisön avustuksella somessa julkaistavan live-romaanin.

Neljännen Dekkarifestivaalin kansainvälisinä tähtivieraina Jonas Bonnier, Jens Henrik Jensen, Arne Dahl ja Martin Österdahl29.5.2018 14:00Tiedote

Dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat yhteen kokoava Dekkarifestivaali järjestetään tulevana syksynä jo neljännen kerran. Mukana on jopa neljä kansainvälistä tähtivierasta, kun kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien lisäksi festivaalin vieraaksi saapuvat ruotsalaiset Jonas Bonnier, Arne Dahl ja Martin Österdahl sekä tanskalainen Jens Henrik Jensen. Tänä vuonna festivaalilauantaina järjestetään myös ensimmäinen Lasten dekkarifestivaali yhteistyössä Kallion kirjaston kanssa.

Kaunokirjallisuuden suuret naiset keskiössä Tammen 75-vuotisjuhlaseminaarissa28.3.2018 14:27Tiedote

Kustannusosakeyhtiö Tammi juhlii 75-vuotista taivaltaan juhlaseminaarilla. Tammen perustamispäivänä 6. toukokuuta järjestettävässä kaikille avoimessa seminaarissa lavalle nousevat Tammen suuret naiskirjailijat, muun muassa Kaari Utrio, Märta Tikkanen ja Saara Turunen. Juhlavuoden aikana luvassa on myös ulkomaisia kirjailijavieraita, joista keväällä Suomeen saapuvat Marian Keyes ja Kim Leine.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme