Espoon seurakuntayhtymä

Pauli Juusela on valittu Kirkko ja kaupungin päätoimittajaksi

Jaa
Kirkko ja kaupungin päätoimittajaksi on valittu YTM Pauli Juusela. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa. Pääkaupunkiseudun yhteisen median johtokunta valitsi päätoimittajan kokouksessaan 29. maaliskuuta.
Pauli Juusela. Kuva: Jussi Helttunen
Pauli Juusela. Kuva: Jussi Helttunen

Pauli Juusela on pitkän linjan journalisti, joka nousee päätoimittajaksi Kirkko ja kaupungin uutispäällikön ja vt. päätoimittajan tehtävästä. Tätä ennen Juusela on toiminut mm. Vantaan Laurin ja Kirkko koti -lehden päätoimittajana ja aloittanut toimittajan uransa Savon sanomissa.

Juusela kertoo aloittavansa tehtävässä hyvillä mielin.

- Kirkko ja kaupunki on lukijoilleen tärkeä media. Se toimii printin lisäksi vahvasti verkossa ja on siellä kävijämäärien perusteella valtakunnallinen kirkollinen media.

- Olennaista journalismissa on totuuden etsintä. Kirkko ja kaupunki puolustaa kaikkien yhtäläistä ihmisarvoa, sillä se on kirkon tehtävä ja journalismissakin tärkeää. Meille on määritelty linja ja tehtävät ja sen mukaan me toimimme.

Juusela haluaa toimituksensa kanssa tuottaa raikasta, kiinnostavaa ja luotettavaa monikanavaista mediaa, joka on oman aihealueensa asiantuntija. Tarpeen tullen näkökulma on myös globaali.

- Ajattelen, että Kirkko ja kaupunki toimii myös kulttuuritulkkina kirkon sanoman ja ihmisten kysymysten välissä.

Pauli Juusela seuraa tehtävässä Jaakko Heinimäkeä, joka siirtyi vuoden alussa Brysselin merimieskirkon palvelukseen.

Kirkko ja kaupunki on pääkaupunkiseudun evankelisluterilaisten seurakuntien yhteinen media, joka on nykyisessä muodossaan toiminut vuodesta 2017. Kirkko ja kaupunki on Julkisen sanan neuvoston jäsen ja noudattaa sen periaatteita.

Painetun lehden levikki on 340 000 kappaletta. Lehti jaetaan n. 20 kertaa vuodessa seurakuntien suomenkielisten jäsenten koteihin Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja Kauniaisissa. Mediaperheeseen kuuluu myös Jouluradio, joka toimii valtakunnallisesti.

Lisätietoja

Pauli Juusela, 050 590 3493, pauli.juusela@kirkkojakaupunki.fi
Kirkko ja kaupungin päätoimittaja 1.4.2023 alkaen

Eija-Riitta Korhola, 040 536 0326, rkorhola@gmail.com
Kirkko ja kaupungin johtokunnan puheenjohtaja

Avainsanat

Kuvat

Pauli Juusela. Kuva: Jussi Helttunen
Pauli Juusela. Kuva: Jussi Helttunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakuntayhtymä
Espoon seurakuntayhtymä
Kirkkokatu 1, PL 200
02771 Espoo

09 80501https://www.espoonseurakunnat.fi

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme