Maahanmuuttovirasto

Pauliina Helminen aloittaa lupa- ja kansalaisuusyksikön johtajana

Jaa

Maahanmuuttovirasto on nimittänyt uudeksi lupa- ja kansalaisuusyksikön johtajaksi oikeustieteen maisterin Pauliina Helmisen. Hän aloittaa virassa 1.2.2021.

Helmisellä on monipuolinen työkokemus maahanmuuttohallinnosta. Hän työskentelee tällä hetkellä virastossa lupa- ja kansalaisuusyksikössä vastuualueen johtajana. Helminen on työskennellyt Maahanmuuttovirastossa erilaisissa tehtävissä vuodesta 2000.

- Olen todella innoissani uudesta tehtävästä ja sen monimuotoisista haasteista. Yksikölle asetetut tavoitteet lähivuosille ovat kovia, ja pidän tärkeänä niiden tavoittelua yhdessä koko henkilöstön kanssa. Haluan vaikuttaa siihen, että toimintamme on mahdollisimman sujuvaa, asiakaslähtöistä ja laadukasta. sanoo Helminen.

Lupa- ja kansalaisuusyksikkö käsittelee muun muassa Suomeen työn, opiskelun ja perheen takia muuttavien oleskelulupahakemukset, kansalaisuushakemukset ja vastaa EU-kansalaisten ja heidän perheenjäsentensä oleskelun laillistamisesta. Lisäksi eri puolella Suomea toimivat yhdeksän palvelupistettä ovat osa yksikköä. Yksikössä työskentelee vuonna 2021 noin 390 henkilöä.

Lupa- ja kansalaisuusyksikön toiminnan kehittämisessä korostuu erityisesti automaation merkitys ja siihen liittyvien uudistusten läpivieminen. Maahanmuuttoviraston keskeisenä tavoitteena on saavuttaa yhden kuukauden käsittelyaika työperusteisissa oleskeluluvissa vuoteen 2023 mennessä sekä 2 viikon käsittelyaika erityisasiantuntijoiden, startup-yrittäjien ja heidän perheenjäsentensä luvissa vuoden 2021 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt: Maahanmuuttoviraston viestintä, s-posti: media@migri.fi, p. 0295 433 037

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme