Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Påverka Helsingfors konst- och kulturvision – beskriv din dröm!

Jaa

Vad händer i Helsingfors 2030? Vad erbjuder konst-, kultur- och evenemangsfältet i Finlands huvudstad sina invånare och turister? Vad kan du hitta – och var – i Helsingfors? Helsingfors bjuder in alla att drömma om framtidens konst- och kulturstad.

Helsingfors har tillsatt en arbetsgrupp att bereda en konst- och kulturvision för staden för 2020–2030. För att utarbeta en vision vill arbetsgruppen väcka vidsträckt och öppen debatt om konstens och kulturens betydelse för hela staden. Vare sig du gör, deltar, besöker, upplever eller ser kultur och konst är du hjärtligt välkommen med att skapa en framtidsvision.

Berätta för oss vad det är som det särskilda, särartade kulturfältet i Helsingfors består av. Du kan beskriva en enskild idé som du gärna skulle se bli verklighet eller tänka stort och teckna ner en egen bredare vision.

Dela din dröm på taidejakulttuurivisio2030.fi

Du kan drömma på finska, svenska eller engelska till den 31 juli 2019.

Mer information
hel.fi/taidejakulttuurivisio2030

Yhteyshenkilöt

Tilläggsinformation fås av:

Aleksi Malmberg
ordförande för arbetsgruppen för konst- och kulturvision
09 3102 2701
aleksi.malmberg@hel.fi

Ulla Laurio
sekreterare för arbetsgruppen för konst- och kulturvision
09 3107 0137
ulla.laurio@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme