Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Påverka Helsingfors konst- och kulturvision – beskriv din dröm!

Dela

Vad händer i Helsingfors 2030? Vad erbjuder konst-, kultur- och evenemangsfältet i Finlands huvudstad sina invånare och turister? Vad kan du hitta – och var – i Helsingfors? Helsingfors bjuder in alla att drömma om framtidens konst- och kulturstad.

Helsingfors har tillsatt en arbetsgrupp att bereda en konst- och kulturvision för staden för 2020–2030. För att utarbeta en vision vill arbetsgruppen väcka vidsträckt och öppen debatt om konstens och kulturens betydelse för hela staden. Vare sig du gör, deltar, besöker, upplever eller ser kultur och konst är du hjärtligt välkommen med att skapa en framtidsvision.

Berätta för oss vad det är som det särskilda, särartade kulturfältet i Helsingfors består av. Du kan beskriva en enskild idé som du gärna skulle se bli verklighet eller tänka stort och teckna ner en egen bredare vision.

Dela din dröm på taidejakulttuurivisio2030.fi

Du kan drömma på finska, svenska eller engelska till den 31 juli 2019.

Mer information
hel.fi/taidejakulttuurivisio2030

Kontakter

Tilläggsinformation fås av:

Aleksi Malmberg
ordförande för arbetsgruppen för konst- och kulturvision
09 3102 2701
aleksi.malmberg@hel.fi

Ulla Laurio
sekreterare för arbetsgruppen för konst- och kulturvision
09 3107 0137
ulla.laurio@hel.fi

Bilder

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?13.9.2019 11:40:00 EESTTiedote

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum