Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Paviljonkipäiväkoti Violanpuiston liikuntakentän reunaan – kenttä säilyy asukkaiden ja koululaisten käytössä

Jaa

Kaupunki rakennuttaa Violanpuiston liikuntakentän reunaan väliaikaisen paviljonkipäiväkodin, joka vastaa Hermannin, Vallilan ja Kalasataman alueen kasvavaan päiväkotipaikkojen tarpeeseen.

Päiväkodin sijainniksi on tarkasteltu neljää eri vaihtoehtoa: Violanpuiston liikuntakenttää, liikuntakentän päätyä, Violanpuiston vieressä olevaa tonttia, joka toimii päiväkoti Violan ulkoilualueena, sekä Nylanderin puistoa.

Heinäkuun alussa järjestettiin katselmus, johon osallistui varhaiskasvatuksen ja rakentamisen johtoa ja asiantuntijoita. Tarkastelun tuloksena paviljonkipäiväkoti päädyttiin sijoittamaan Violanpuiston liikuntakentän reunaan. Ratkaisun myötä liikuntakentästä jää noin 85 prosenttia asukkaiden ja Vallilan ala-asteen liikunnanopetuksen käyttöön ja päiväkoti Violan ulkoilualue pysyy käytössä ilman väliaikaisratkaisuja. Tällä ratkaisulla voidaan turvata sekä liikuntakentän että päiväkoti Violan ulkoilualueen käytön jatkuvuus.

Rakennuksen sijoittamista liikuntakentän reunaan pidettiin rakentamisen ja työmaan hallinnan näkökulmasta toteuttamiskelpoisimpana ja taloudellisimpana ratkaisuna. Lisäksi tällä ratkaisulla päiväkodin toiminta voidaan järjestää turvallisimmin rakentamisen aikana. Rakentaminen voidaan myös toteuttaa suunnitellussa aikataulussa, ja näin varmistaa tarvittavien hoitopaikkojen saatavuus.

Ratkaisussa on myös mahdollista säilyttää puistoalueen nykyiset reitit ennallaan. Rakentamisen takia joudutaan kaatamaan yksi puu ja karsimaan muutamien puiden oksia sekä pensaita. Puita ja pensaita olisi jouduttu kaatamaan myös, jos paviljonkipäiväkoti olisi sijoitettu tontille, joka toimii päiväkoti Violan ulkoilualueena.

Paviljongin sijoittamista Nylanderin puistoon ei pidetty soveltuvana muun muassa liikenteen aiheuttaman melun ja muiden ympäristöhaittojen sekä hankkeen aikataulussa pysymisen vuoksi.

Päiväkodin saattopysäköinti osoitetaan Vellamonkadulle ja huoltoliikenne päiväkodille ohjataan opastein Saarenkadulta. Saattopysäköinti ei ole sallittua Saarenkadulla.

Varhaiskasvatukseen hakijoiden määrä alueella on kasvanut ja kasvaa edelleen. Alueen nykyiset päiväkodit ovat täynnä, ja lisää paikkoja tarvitaan vuodenvaihteeseen 2018–19 mennessä. Helsinki ryhtyy syksyllä järjestämään 5-vuotiaiden lasten maksutonta varhaiskasvatusta, mikä on lisännyt osaltaan päiväkotipaikkojen tarvetta kaupungissa.

Väliaikaisen paviljonkipäiväkodin rakentaminen käynnistyy viimeistään elokuussa 2018, ja sen on määrä valmistua joulukuun alkuun mennessä. Paviljonkipäiväkoti Violanpuisto tarjoaa tilat noin 120 lapselle. Lähistölle suunnitellaan lähivuosina uusia pysyviä päiväkotitiloja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakentamiseen liittyen
Jari Miettinen
projektipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 36973
jari.miettinen@hel.fi

Varhaiskasvatuksen toimintaan liittyen
Carola Harju
erityissuunnittelija (ajalla 9.–13.7.2018)
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
puh. 09 310 42542
carola.harju@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme