Museokortti

”Pelastetaan toisemme tylsyydeltä” – nopeasti kasvavassa FB-ryhmässä jaetaan kulttuurivinkkejä karanteeniajan kotisohville

Jaa

Sosiaalisen etääntymisen aiheuttamaa tylsyyttä vastaan taistellaan myös kulttuurivinkein. Aiheeseen keskittynyt Facebook-ryhmä kasvaa nopeasti.

Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle. (Kuvitus: Nina Halmetoja)
Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle. (Kuvitus: Nina Halmetoja)

Museokortin ylläpitämä Vinkataan kulttuuria kotisohville – Pelastetaan toisemme tylsyydeltä! -ryhmä on luotu taistelemaan karanteeniajan tylsyyttä vastaan. Muutama päivä sitten luodussa ryhmässä on lähes 2 000 aktiivista jäsentä. Vinkkejä upeisiin toteutuksiin jaetaan innokkaasti.

– On tärkeää ilahduttaa toisiamme kulttuurilla, josta voimme nauttia turvallisesti kotona, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Digitaalisia sisältöjä on tarjolla erilaisilta kulttuurin alueilta, esimerkiksi museoiden, teatterin, tanssin, musiikin, elokuvien, kirjallisuuden sekä muiden taiteellisten produktioiden tuotannoista.

– Vinkkaa ryhmässä hienoja sisältöjä ja poimi ideoita muilta siihen, miten aikaa voisi nyt viettää kulttuurin parissa kotisohvalla käsin.

Näin ryhmässä toimitaan: iloa karanteeniajan tylsyyteen

  • Tiedätkö tapahtuman tai keikan, joka striimataan tai oletko tallentanut linkin mielenkiintoiseen taidedokumenttiin? Onko sinulla suosikkitanssi-, stand up- tai oopperaesityksiä YouTubessa, linkkejä museoiden verkkonäyttelyihin tai kiinnostavia kulttuuripodcasteja kuuntelussa?

  • Jaa kulttuuriaiheiset vinkkisi ryhmän seinällä ja tutustu muiden löytämiin sisältöihin. Muistathan, että koska ryhmän tarkoituksena on tarjota iloa karanteeniajalle, on vinkattava digitaalista kulttuurisisältöä, josta voi nauttia turvallisesti kotoa käsin.

  • Kun vinkkaat ryhmässä julkaisemalla kulttuuriaiheisen linkin, kirjoitathan mukaan myös pienen kuvauksen, millaisesta sisällöstä on kyse.

  • Ryhmässä ei saa julkaista roskapostia tai epäolennaisia tai omia tuotantoja markkinoivia linkkejä. Myös provosoivat julkaisut sekä muu asiaton viestintä ovat kiellettyä. Liity ryhmään > 

Viisi ryhmässä jaettua kulttuurivinkkiä korona-ajalle

1. Katso Kansallisoopperan esityksiä menneiltä kausilta
Stage24-videopalveluun julkaistaan joka maanantai ja torstai esitystallenteita Kansallisoopperan menneiltä kausilta oopperan ja baletin ystäville. Lue lisää > 

2. Vieraile virtuaalisella elokuvafestivaalilla somessa
The Virtual Season Film Festival on Yle Areenassa, Yle Teemalla ja Season Film Festivalin sosiaalisen median kanavissa tapahtuva elokuvafestivaali. Mukana on fiktiota, dokumenttia ja lyhytelokuvaa. Lue lisää > 

3. Nauti koronakonserteista kotisohvalla
Koronakonsertit.fi -sivusto kokoaa yhteen artistien tulevia ja toteutuneita nettilivekeikkoja. Lue lisää > 

4. Katso striimattua teatteria karanteenissa
Karanteeniteatteri.fi -sivusto kerää ammattiteattereiden nähtävissä olevat ja striimattavat projektit. Lue lisää > 

5. Tee virtuaalimuseokierroksia kotona
Myös museoiden sisältöjä löytyy paljon digitaalisessa muodossa. Museokortti kokosi 10 vinkkiä kotimaisiin virtuaalimuseoihin. Lue lisää > 

Lue lisää vinkkejä liittymällä ryhmään > 

Yhteyshenkilöt

Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 90 59
seppo.honkanen@museot.fi

Marjo Vänttinen
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Puh. 044 430 07 12
marjo.vanttinen@museot.fi

Kuvat

Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle. (Kuvitus: Nina Halmetoja)
Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle. (Kuvitus: Nina Halmetoja)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Mahtava museokevät tulossa – katso lista kaikista uusista Museokortti-kohteista!25.3.2022 14:51:34 EET | Tiedote

Kesään mennessä Museokortti-kohteita on jo lähes 340. Kohteiksi liittyy Uudenmaan suosikkikohteet Kumpulan kasvitieteellinen puutarha ja Eero Järnefeltin taiteilijakoti Suviranta Tuusulanjärvellä. Tarjonta monipuolistuu myös uudistetuilla ja uusilla kohteilla: Museo Leikki Espoossa on koko perheen museo ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva puhuttelee interaktiivisilla ja digitaalisilla näyttelyillä.

Kotimaanmatkailuun hurahtaneet suomalaiset löytävät nyt helpommin uusia elämyksiä – Museokortin matkavinkit kokoaa yhteen kotimaan helmet9.7.2021 14:13:51 EEST | Tiedote

Viime vuonna suomalaiset löysivät luontoon, ja tänä kesänä kotimaanmatkailijoiden on entistä helpompi löytää kulttuurielämysten pariin koko maassa. Uudenlainen, koko maan kattava verkkopalvelu Museokortin matkavinkit kokoaa museo- ja luontokohteet sekä paikalliset nähtävyydet matkaideoiksi. Reiteillä on myös vinkkejä tunnelmallisiin ravintoloihin ja majoituspaikkoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme