Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pelastuslaitoksen hälytysajoreitin parantamisesta aiheutuneet vauriot korjataan Malmilla

Jaa

Helsingin pelastuslaitokselle ollaan avaamassa hälytysajoreitit Malmin entisen lentokenttäalueen poikki. 15.6. alueella aloitettiin painumakorjaustyö, jossa poistettiin alkuperäisiä betonilaattoja ELY-keskuksen asettaman vaarantamiskiellon alueella. Helsingin kaupunki tulee palauttamaan painumatyön alueen alkuperäistä vastaavaan ulkoasuun.

Kaivualueella työt on keskeytetty.
Kaivualueella työt on keskeytetty.

Kaupunki on avaamassa pelastuslaitokselle hälytysajoreitit Malmin entisen lentokenttäalueen poikki. Uudet hälytysajoreitit lyhentävät merkittävästi pelastuslaitoksen toimintavalmiusaikoja Pohjois-Helsingissä, jolloin esimerkiksi henkeä uhkaavissa sairaustapauksissa ambulanssi ehtii potilaan luokse aiempaa nopeammin. Reitit kulkevat Malmin pelastusasemalta Malminkaarelle ja Tattariharjuntielle, ja niitä varten on rakennettu uudet ajoportit.

Malminkaaren suuntaan kulkevalla hälytysajoreitillä on havaittu hälytysajoa haittaavia painumia. Malminkaaren suunnan reittiyhteydellä aloitettiin 15.6.2021 painumakorjaustyö, joka on kooltaan noin 20 m2. Työ käynnistettiin Uudenmaan ELY-keskuksen asettaman vaarantamiskiellon alueella ilman ELY-keskuksen puoltavaa lausuntoa hankkeelle. Työalueelta ehdittiin poistaa betonilaattoja sekä asentaa suodatinkangas ja sorastus. Kaupunki on nyt keskeyttänyt korjaustyöt.

Kaupunki pahoittelee tehneensä virheen poistaessaan alkuperäisiä betonilaattoja pelastusreitin painuman korjaamisen yhteydessä. Tiedonkulku vaarantamiskiellon rajoituksista on ollut kaupunkiorganisaation sisällä puutteellista. Kaupunki on keskustellut ELY-keskuksen kanssa tapahtuneesta ja vaurion korjaamisesta on sovittu, että painumatyön alue palautetaan alkuperäistä vastaavaan asuun. Lisäksi kaupunki ja ELY-keskus sopivat, että ennallistamissuunnitelmat hyväksytetään ELY-keskuksella ennen ennallistamistyön aloittamista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hälytysajoreittien toteutus alueella:
Keijo Mäki
Rakennuspäällikkö
Pelastuslaitos
p. 09 310 31110
keijo.maki@hel.fi

Aluerakentaminen:
Kimmo Kuisma
Projektinjohtaja
Kaupunginkanslia
p. 09 310 25808
kimmo.kuisma@hel.fi

Kuvat

Kaivualueella työt on keskeytetty.
Kaivualueella työt on keskeytetty.
Lataa
Kaivualueen koko on noin 20 m2.
Kaivualueen koko on noin 20 m2.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme