Pelastuslaitos kutsuu Helsinki-päivän somemaratoniin

Jaa

Helsinki-päivänä 12.6.2020 pelastuslaitoksen ohjelma on tänä vuonna virtuaalinen ja järjestämme koko vuorokauden kestävän somemaratonin. Se on tapahtuma, joka esittelee, näyttää ja keskustelee pelastuslaitoksen arjesta sosiaalisen median kautta 24 tuntia.

Somemaratonissa esittelemme toimintaamme pelastusasemilla ja näytämme laajasti kalustoamme, pelastusasemiamme ja henkilöstöämme kuvien ja videoiden kautta. Äänessä on laajasti pelastuslaitoksen henkilöstöä ja seuraajat pääsevät tutustumaan paikkoihin ja toimintoihin, joihin kaupunkilainen ei normaalisti pääse, kuten maanalaisiin tiloihin, korkeisiin paikkoihin ja varastotoimintoihin.

Somemaratonia voit seurata pelastuslaitoksen uudistuvilta sosiaalisen median tileiltä Instagramista, Facebookista ja Twitteristä.

Pekka Sauri mukana legendaarisella Yölinjalla-lähetyksellään

Helsinki-päivänä yöaikaan kello 24-04 Pekka Sauri avaa jo legendaksi muodostuneen Yölinjalla-lähetyksensä. Sauri toimitti Yölinjalla-kontaktiohjelmaa ensin Radio Cityssä ja myöhemmin Ylen Radio Suomessa vuosina 1986-2002.

- Yölinjalla sopii pelastuslaitoksen Helsinki-päivän ohjelmaan teemansa puolesta aivan loistavasti. Me pelastuslaitoksella haluamme olla mukana kaupunkilaisten arjessa, ja tuoda heille mahdollisuuden avata tuntojaan ja keskustella esimerkiksi korona-ajan tuomista haasteista, pelastuskomentaja Jani Pitkänen kertoo.

Pekka Sauri on erittäin innostunut, että Yölinjalla-ohjelma näkee jälleen päivänvalon.

- Yölinja-konseptin elvyttäminen tähän tarkoitukseen on hyvä idea etenkin, kun pelastuslaitoksen ja -laitosten rooli on kaiken aikaa laajentumassa ihmisten kokonaisvaltaiseen auttamiseen ja pelastamiseen. Ja toki mukana on vähän nostalgiaakin: pelastustoimi kuului vastuualueeseeni apulaiskaupunginjohtajana 14 vuoden ajan, Pekka Sauri sanoo.

 Helsingin kaupungin pelastuslaitos tekee työtä pääkaupungin ja sen asukkaiden sekä vierailijoiden turvallisuuden puolesta. Pelastuslaitos arvioi kaupungin onnettomuusriskejä ja pyrkii ehkäisemään onnettomuudet ennalta sekä varautuu onnettomuuksiin ja hätätilanteisiin, aina poikkeusoloihin saakka. Lisäksi pyrimme minimoimaan onnettomuuksien vaikutukset pelastustoiminnan ja ensihoidon palveluilla.

Pekka Sauri on organisaatioviestinnän työelämäprofessori Helsingin yliopistossa. Vuosina 2003-2017 hän toimi Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana, ja hänen vastuualueeseensa kuului muun muassa pelastuslaitos. Hän on kirjoittanut joukon kirjoja psykologian ja viestinnän aloilta sekä kaunokirjallisuutta. Sauri on koulutukseltaan filosofian tohtori ja psykologi.

Lisätietoa ja median yhteydenotot:

Pelastuslaitos
Viestintäpäällikkö
Saara Pennanen Axelsson
040-630 86 89

Pekka Sauri
0500-433 46 64

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

5G drone-palvelua kokeillaan ympäristönhoidon töissä Helsingissä - tavoitteena sujuvoittaa töitä ja vähentää CO2-päästöjä8.9.2020 11:54:50 EESTTiedote

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara ja Helsingin kaupungin pelastuslaitos kokeilevat parhaillaan uudenlaista drone-palvelua yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa. Tavoitteena on sujuvoittaa ympäristönhoidon sekä pelastuslaitoksen töitä ja samalla vähentää kaupungin CO2-päästöjä.

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla6.8.2020 09:57:39 EESTKutsu

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme