Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Peliviikon ja Hope ry:n Pelit kiertoon! -pelikeräyksessä kerätään pelilahjoituksia vähävaraisille

Jaa

Maanantaina alkavalla Peliviikolla (5.-11.11.2018) järjestetään Pelit kiertoon! -pelikeräys, jonka aikana suomalaiset voivat lahjoittaa lautapelejä, konsolipelejä ja pelikonsoleita vähävaraisille lapsiperheille, äkillisiä kriisejä kohdanneille lapsiperheille sekä huostaanotetuille lapsille. Pelikeräys järjestetään Peliviikon ja Hope ry:n yhteistyönä kahdellakymmenellä paikkakunnalla.

Suomessa köyhyysrajan alapuolella elää lapsiperheitä, jotka taistelevat päivittäin toimeentulonsa kanssa. Pelit ja pelilaitteet ovat monille perheille liian kalliita. Pelit yhdistävät, mutta pelilaitteen tai suositun pelin puuttuminen voi myös sulkea ryhmän ulkopuolelle. Pelit ovat ilon, oivaltamisen ja onnistumisen kokemusten lähde, jota ilman kenenkään ei tarvitse jäädä!

Pelilahjoituksia otetaan vastaan pelikeräyspisteiden normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Pelikeräyspisteet ovat:

HELSINKI: Pasilan kirjasto
HYVINKÄÄ: Hyvinkään kaupunginkirjasto
HÄMEENLINNA: Pelitila Bunkkeri
JOENSUU: Joensuun pääkirjaston lasten ja nuorten osasto
JYVÄSKYLÄ: Jyväskylän pääkirjaston lastenosasto
KAJAANI: Kajaanin kaupunginkirjasto
KOKKOLA: Kokkolan kaupunginkirjasto
KOUVOLA: Ohjaamo Kouvola
KUOPIO: Pelitalo Muikku
LAHTI: Lahden pääkirjasto
LAPPEENRANTA: Lappeenrannan kaupunginkirjasto
LOHJA: Lohjan kaupunginkirjasto
MIKKELI: Mikkelin pääkirjasto
OULU: Oulun kaupunginkirjasto
PORI: Pääkirjaston lasten- ja nuorten osasto
ROVANIEMI: Rovaniemen pääkirjasto
SEINÄJOKI: Seinäjoen kaupunginkirjasto
TAMPERE: Pääkirjasto Metso
TURKU: Turun kaupunginkirjasto
VAASA: Vaasan kaupunginkirjasto

Lisätietoa Pelit kiertoon! -pelikeräyksestä:

http://www.peliviikko.fi/pelitkiertoon​

Satoja päiviä tapahtumia!

Pelit kiertoon! -pelikeräyksen lisäksi Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelattaan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustuttaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Peliviikon ohjelmatarjonnasta löytyy kiinnostavaa tekemistä kaikenikäisille!

Peliviikon tapahtumatarjontaan voi tutustua Peliviikon verkkosivuilta löytyvän tapahtumakalenterin ja -kartan kautta.

Peliviikon tapahtumakalenteri: http://www.peliviikko.fi/kalenteri

Pelikasvattajan käsikirja 2 julkaistaan 9.11.2018

Huippusuosittu ja maksuton Pelikasvattajan käsikirja saa jatko-osan Peliviikon perjantaina. Kasvattajille suunnattu maksuton opas on kirjoitettu kolmenkymmenen ammattilaisen voimin ja sisältää monipuolisia artikkeleita ja kokemuksia tavoitteellisen pelikasvatuksen tueksi. Käsikirjan ensimmäistä osaa on ladattu jo yli 100 000 kertaa!

Pelikasvattajan käsikirja: www.pelikasvatus.fi/kasikirja

Pelikasvattajan käsikirja 2: www.pelikasvatus.fi/kasikirja2 (julkaistaan 9.11.)

Game Educators Handbook: www.pelikasvatus.fi/handbook

Jimm's PC-Store suojelee Peliviikkoa

Peliviikon suojelija on tänä vuonna pelaajien verkkokauppa Jimm's PC-Store. Jimm's on jo vuosien ajan tukenut Peliviikon paikallisia tapahtumia järjestävän Pelikasvattajien verkoston toimijoita, esimerkiksi lainaamalla pelikoneita messutapahtumiin. Jimm's osallistuu tänä vuonna Peliviikkoon järjestämällä oman paikallisen peliturnauksen Turun liiketilassaan, lahjoittamalla palkintoja Peliviikon peliturnauksiin ja järjestämällä Peliviikon kanssa #pelikamu valokuvauskilpailun. #pelikamu valokuvauskilpailu on avoin kaikille sosiaalista mediaa käyttäville.

Jimm's PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen kertoi mitä suojelijana toimiminen heidän yritykselleen merkitsee.

"Haluamme Peliviikon suojelijana tuoda esiin pelaamisen positiivisia puolia unohtamatta kuitenkaan myös mahdollisia haittoja, joita liiasta pelaamisesta saattaa aiheutua. Suuri osa pelaajista on lähes koko pelaamansa ajan puheyhteydessä toisiinsa erilaisilla viestintäsovelluksilla, kuten Discord tai Teamspeak. Tämä on jo vakiintunut tapa luoda pysyviä kaverisuhteita. Samalla ihmisten sosiaaliset lähtökohdat menettävät osittain merkityksensä ja he voivat kohdata toisensa tasavertaisista lähtökohdista. Myös kansainvälisten kielten ja teknologian oppiminen helpottuu vertaistuen avulla lähes huomaamatta."

#pelikamu valokuvauskilpailu: http://www.peliviikko.fi/pelikamu

Toimittajalle: Tee pelikulttuuria avaava juttu Peliviikolla

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Monipuolinen uutisointi kaikenlaisesta pelaamisesta edistää parempaa pelikulttuuria ja Peliviikko tarjoaa satoja kiinnostavia mahdollisuuksia uutisjutuille!

Myös Pelikasvattajien verkoston asiantuntijat ovat käytettävissäsi. Tältä listalta löytyvät asiantuntijat keskustelevat mielellään kanssasi pelaamisesta.

Pelikulttuurin asiantuntijoita: http://www.pelikasvatus.fi/asiantuntijat

Haluatko käytännön vinkkejä kasvattajalle artikkeliin? Kopioi vapaasti tästä "Puhutko lapsesi kanssa pelaamisesta?" esitteestä: http://www.pelikasvatus.fi/puhu.pdf​

Saat myös halutessasi uuden Pelikasvattajan käsikirjan luettavaksesi ennakkoon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tommi Tossavainen
mediakasvatuksen suunnittelija
Peliviikon koordinaattori
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
GSM: 050 310 1412
tommi.tossavainen@kavi.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
PL 16
00501 Helsinki

http://www.kavi.fi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, jonka toiminta perustuu lainsäädäntöön. KAVIn lakisääteisiin tehtäviin kuuluvat elokuvien ja televisio- ja radio-ohjelmien säilyttäminen sekä niihin liittyvä tutkimus, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme