MUU ry

Performance Voyage 7 -videoperformanssien kokoelman kiertue kasvattaa taiteilijoiden verkostoja, moninkertaistaa näkyvyyden ja edistää teosmyyntiä

Jaa

Performance Voyage (PV) on Taiteilijajärjestö MUU ry:n vuosittain julkaistava kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, jota on tuotettu vuodesta 2011 saakka. Kutakin Performance Voyage -kokoelmaa esitetään screening-tilaisuuksissa vuoden ajan ympäri maailmaa yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kikka Rytkönen: Not your profit, video, 2017.
Kikka Rytkönen: Not your profit, video, 2017.

Vuonna 2017 valmistunut PERFORMANCE VOYAGE 7, teemalla Protest Song Competition! sai ensi-iltansa huhtikuussa Lontoossa, ja sen jälkeen teoksia on esitetty mm. Dublinissa, Perun pääkaupungissa Limassa, Poznanissa Puolassa, Umeåssa Ruotsissa ja osana Berliinin Art Weekin ohjelmistoa. Keväällä 2018 videoperformanssien kokoelma esitetään vielä useissa paikoissa, mm. Mexico Cityssä Material Art Fair -taidemessujen aikaan, NOT-festivaaleilla Kaliforniassa sekä Oslossa, osana Human Rights Human Wrongs -lyhytelokuvafestivaalia. Performance Voyage 7 kokoelma esitetään vuoden aikana lähes 20 paikassa ympäri maailmaa.

Videonäytösten ympärille on syntynyt verkostoitumistilaisuuksia, keskusteluja, Artist Talk -puheenvuoroja ja liveperformansseja tuoden interaktiivisen puolen tapahtumiin. Yhteydenpito, tapaamiset ja yhteinen ohjelma ovat vahvistaneet taiteilijoiden sekä MUU ry:n verkostoja muodostaen pohjan pitkäjänteiselle yhteistyölle. Videoperformanssien kiertuekonsepti on väline performanssien teosvälitykseen ja kansainväliseen levitykseen. Taiteilijajärjestö MUU ry tähtää toiminnallaan performanssi- ja esitystaiteilijoiden työllistämiseen, teosten dokumentointiin ja markkinointiin kansainväliseen levitykseen keskittyvän toiminnan välityksellä.

Performance Voyage 7 -kokoelman töissä käsitellään, teeman Protest Song Competition! mukaisesti, mm. yhteiskunnan poliittista tilannetta, turhautumista ja yksilön vaikutusmahdollisuuksia, sekä esitetään vaihtoehtoja vallitseville olosuhteille. PV7 -kokoelman teokset eivät tarjoa suoria vastauksia, vaan toimivat keskustelun aloituksina. Kokoelman teema on ajankohtaisuuden vuoksi herättänyt kiinnostusta ja kiertueella olevat teokset ovat saaneet jo tuhansien yleisön.

Performance Voyage 7 -kokoelmassa on teoksia 18 kansainväliseltä taiteilijalta/ryhmältä Suomesta, Etelä-Afrikasta, Italiasta, Perusta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä ja Venäjältä. Taiteilijat ovat Kuesti Fraun, Kim Dotty Hachmann & Steffi Simmen, Sasha Huber & Petri Saarikko, Heidi Kilpeläinen, Francois Knoetze, Timo Kokko, Paweł Korbus, Vik Laschenov, Elin Magnusson, Elena Mazzi, Iwona Ogrodzka, Ignacio Pérez Pérez, Arja Renell, Kikka Rytkönen, Julia Schicker, Jukka Silokunnas, Niko Skorpio ja Elizabeth Wurst.

Performance Voyage 7:n juryn jäseninä olivat Heidi Kilpeläinen (taiteilija), Jaakko Nousiainen (taide- ja kulttuuriohjelman päällikkö, Suomen Lontoon instituutti) ja Timo Soppela (toiminnanjohtaja, MUU ry). Performance Voyage 7:n toteutusta on tukenut Helsingin kaupunki, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK, Suomen Lontoon instituutti ja Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti FINNO.

Performance Voyage 7 -kiertueen tulevia tapahtumia alkuvuonna 2018 ovat:

7.2.2018 PANDEO, Mexico City, Mexico (samaan aikaan Material Art Fairin kanssa)

28.2.2018 THE NOT FESTIVAL / the Culver Arts Center, Kalifornia, USA

6.3.2018 EKKM Contemporary Art Museum of Estonia, Tallinna, Viro

10.3.2018 KUNSTPLASS, Oslo, Norja (osana Human Rights Human Wrongs –lyhytelokuvafestivaalia)

Seuraavan videoperformanssien kokoelman, Performance Voyage 8:n, avoin haku taiteilijoille julkaistaan alkuvuoden 2018 aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Timo Soppela
toiminnanjohtaja
director@muu.fi
+358 (0)9 625 972

Marianne Fincke
tuottaja
marianne.fincke@gmail.com
+358 (0)41 436 8583

www.muu.fi

Kuvat

Kikka Rytkönen: Not your profit, video, 2017.
Kikka Rytkönen: Not your profit, video, 2017.
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MUU ry
MUU ry
Taiteilijajärjestö MUU ry / MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33
00180 HELSINKI

09 625 972http://www.muu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MUU ry

Art Fair Suomi hemmottelee yleisöä monialaisella ohjelmalla - Tapahtumallisuus toiseen potenssiin Helatorstaina alkavassa festivaalissa!18.5.2017 09:28Tiedote

Art Fair Suomi 2017, 25.-28.5.2017 Kaapelitehdas, Helsinki. Mitä syntyy kun tanssija ja maalari käsittelevät väriä ja tilaa yhdessä? Tai linnun laulu ja äänitaide kohtaavat? Kansainvälinen Art Fair Suomi -nykytaidefestivaali juhlii ohjelmassaan toukokuun 25.-28. päivänä Kaapelitehtaalla taiteilijan työn moninaisuutta. Art Fair Suomi esittelee ajankohtaisia tekijöitä nykytaiteen, mutta myös tanssin, sarjakuvan ja musiikin alueilta.