Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Perhehoito on joukkuelaji - Tervetuloa webinaariin 16.9.!

Jaa

Helsingin, Espoon ja Vantaan perhehoidot ovat jälleen mukana Perhehoitoliiton jokasyksyisessä Ajoissa Kotiin-kampanjassa. Kaupungit järjestävät webinaarin tuki-, vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille torstaina 16.9. klo 17.30. 
Tänä vuonna kampanjan teemana on ”Perhehoito on joukkuelaji” ja kampanjaa suojelee jalkapallotähti Joona Toivio. 

Perhehoito on joukkuelaji, jossa lapsen, vanhempien, perhehoitajan ja viranomaisten yhteispelillä varmistetaan lapsen paras. Mutkikkaassakin tilanteessa yhteistyöllä ja yhteisillä sopimuksilla päästään hyvään lopputulokseen. 

”Poikkeustilanteesta huolimatta avuntarve ei ole vähentynyt. Itse asiassa korona-aika kärjisti perheiden ongelmatilanteita. Kaipaamme kipeästi perheitä, jotka olisivat valmiita auttamaan näitä apua tarvitsevia lapsia ja nuoria. Yhdessä ja yhteistyöllä pääsemme tämän vaikean ajan yli. Poikkeustilanteesta huolimatta sijaisperheiden valmennuksia on järjestetty, ja lapsia on sijoitettu perheisiin kuten tavallisesti. Tarvitsemme lisää vahvistusta Perhehoidon joukkueeseen”, Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijä Anu Turri kertoo. 

Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Sijaisvanhemmiksi ei haeta tähtipelaajia, vaan tavallisia perheitä, joilla olisi aikaa ja kiinnostusta olla osa apua tarvitsevan lapsen elämää. Sijaisvanhemmuudesta voi alkaa elämän pituinen yhteinen matka.  

Perheet käyvät ennakkovalmennuksen, jossa käydään läpi muun muassa yhteistyötä lapsen läheisten ja viranomaisten kanssa ja miten käsitellä sijoitetun lapsen kokemia menetyksiä. Valmennuksen jälkeen tehdään yhteinen päätös siitä, ryhtyykö perhe tehtävään. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen tehtävästään. Jokainen perhehoitajaksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä moniammatillisen tukiverkoston.  

Tukiperheessä lapsi yökyläilee säännöllisesti ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Tukiperheissä tehdään tavallisia asioita, kuten ulkoillaan, harrastetaan ja satsataan mukavaan yhdessäoloon. Kun lapsi on vierailulla tukiperheessä, lapsen omat vanhemmat saavat tervetulleen lepohetken. 

Vastaanottoperheeseen lapsi tulee silloin, kun lapsen perheessä on kriisi ja kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen. Toisen vanhemmista tulee olla kokopäiväisesti kotona lapsen kanssa.  

Minustako sijaisvanhempi? -webinaari 
Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit hakevat yhdessä uusia sijaisvanhempia. Osallistu webinaariin torstaina 16.9. klo 17.30-19.30. Kokeneet sijais-, tuki- ja vastaanottoperheet kertovat omista kokemuksistaan. Heille sekä kaupunkien edustajille on mahdollista esittää kysymyksiä.

Osallistumislinkki: www.webcasting.fi/sijaisvanhemmuus/

Kysy lisää: puh. 040 334 1423 / Helsingin perhehoito
Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoa (ja sijaisvanhempien haastattelupyynnöt) 
Helsingin perhehoito /sijaisperhetoiminta: Alli Uusijärvi, puh. 09 3104 6827
Helsingin kaupunki /vastaanottoperhetoiminta: Meeri Kuikka puh. 040 635 2218
Espoon perhehoito: Nina Häkkinen, puh. 050 598 6982
Vantaan perhehoito: Anna Klingenberg-Peltola puh. 040 570 2567 

Sijoitettujen lasten määrä pääkaupunkiseudulla vuonna 2020 

Sijaisperheisiin sijoitetut lapset = 161 lasta 
Vastaanottoperheisiin sijoitetut lapset = 494 lasta 
Sijaisperheissä yhteensä lapsia = 1358 lasta 
Tukiperheissä yhteensä lapsia = 515 lasta 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme