Vaasan kaupunki - Vasa stad

Perhepäivähoitolasten varhaiskasvatusmaksuissa kokeillaan hyvitystä

Jaa

Vaasassa perhepäivähoidossa olevien lasten asiakasmaksuissa astuu 1.8. voimaan kokeiluluontoinen muutos, jossa asiakasmaksuun on mahdollista saada hyvitystä perhepäivähoitajan poissaolon vuoksi.

Lapsen huoltajilla on mahdollisuus saada asiakasmaksuun hyvitystä silloin, kun lapsen perhepäivähoitokoti on suljettu koko varhaiskasvatuspäivän ajan perhepäivähoitajasta johtuvasta syystä (esim. perhepäivähoitajan vuosiloma tai sairausloma) eikä lapselle ole varattu varahoitopaikkaa.

Kokeilu on voimassa 1.8.2022–31.7.2023.

Määräaikainen kokeilu päätettiin ottaa käyttöön, koska kevään aikana on huomattu, että perhepäivähoidossa olevilla lapsilla on ollut paljon sellaisia poissaoloja, joista asiakasmaksuja olisi voitu hyvittää.

- Perhepäivähoidossa olevat lapset ovat pääsääntöisesti alle 3-vuotiaita, joille siirtyminen varahoitopaikkaan voi olla suuri muutos. Tämän vuoksi kokeilulla pyritään myös selvittämään, tukeeko maksuhyvitys huoltajien mahdollisuutta itse järjestää perhepäivähoidossa olevien lastensa hoito perhepäivähoitajan poissaolon ajaksi, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Jos perhepäivähoitaja on esimerkiksi sairas, on lapselle varattu tätä varten varahoitopaikka ennalta sovittuun päiväkotiin. Jos perhe ilmoittaa heti, ettei käytä varahoitoa, saavat he kokeilun ajan maksuhyvityksen.

Hyvitystä ei kuitenkaan voi saada

  • jos lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta perheen oman valinnan vuoksi (esim. huoltajien vuosilomat, vapaapäivät tai lapsen sairastuminen).
  • mikäli perhepäivähoitaja ei ole työssä hoitolastensa poissaolosta johtuen. Jos esimerkiksi perhepäivähoitoryhmän yksi lapsi on pois sairauden vuoksi, toinen ennalta ilmoitetun vapaan ja yksi ennalta ilmoitetun loman vuoksi, ei hoitajalla ole yhtään lasta hoidossa ja hän ottaa vapaata.
  • Myöskään jo varatun varahoidon peruuttaminen ei oikeuta hyvitykseen.

Perhepäivähoidossa olevia lapsia koskevat myös edelleen kasvatus-ja opetuslautakunnan päättämät kesäajan maksuhyvitykset sekä loma-aikoihin liittyvät käytännöt.

Kokeilusta päätti Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta kokouksessaan 1.6.2022.

Yhteyshenkilöt

palvelupäällikkö Maria Karvonen, puh. 050 325 4821, maria.karvonen@edu.vaasa.fi

perhepäivähoidonohjaaja Arja Håkansson, puh. 040 581 1658, arja.hakansson@edu.vaasa.fi

perhepäivähoidonohjaaja Ritva Lähde, puh. 040 541 7484, ritva.lahde@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme