Hyvinkään kaupunki

Pesulan purkutyöt ja maaperän kaivutyöt päätökseen Nopon pohjavesialueella Hyvinkäällä

Jaa

Nopon koulun läheisyydessä pilaantuneen alueen purku- ja kaivutyöt saatiin valmiiksi hyvissä ajoin ennen koulujen alkua. Urakan kustannukset jäivät noin 10 % ennakoitua pienemmiksi. Pohjaveden puhdistaminen jatkuu vielä usean vuoden ajan.

Nopon saastuneet maa-ainekset vaihdettu kesän 2020 aikana

Nopon pohjavesialueella Hyvinkäällä on purettu maaperää ja pohjavettä pilannut entinen pesula ja vaihdettu pilaantuneita maamassoja puhtaisiin. Purkutyöt saatiin valmiiksi heinäkuun alkupäivinä ja varsinainen maaperän kaivutyö valmistui 29. heinäkuuta urakkasopimuksen mukaisesti, hyvissä ajoin ennen koulujen alkamista.

Purkaminen ja puhdistustyöt käynnistettiin kesäkuun alussa. Rakennusten purkamisen lisäksi kiinteistöltä kaivettiin ja poistettiin klooratuilla liuottimilla pilaantuneita maita yli 2 600 tonnia sekä öljyillä pilaantunutta betonijätettä noin 91 tonnia.

- Pilaantuneet massat kuljetettiin käsiteltäviksi luvanvaraisiin vastaanottopaikkoihin Kotkaan ja Kouvolaan, kertoo hankinta-asiantuntija Petri Heino Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

- Poistettujen pilaantuneiden maiden tilalle ajettiin puhdasta maa-ainesta, jolla tasattiin kiinteistön alue mahdollista jatkokäyttöä varten, jatkaa Heino.

Purku- ja puhdistusurakan kustannukset jäivät noin 10 % ennakoitua pienemmiksi.

Kyseessä on Hyvinkään kaupungin sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoiman Maaperä kuntoon -ohjelman yhteishanke.

Pohjaveden puhdistaminen jatkuu

Kaivutyöt ja rekkaliikenne ovat päättyneet, mutta Nopon pesulaan liittyviä pohjaveden puhdistustoimia jatketaan heti syyskuun alussa pesulakiinteistöllä ja sen välittömässä läheisyydessä syvemmällä olevan pilaantuneen pohjavesikerroksen injektointitöillä.

Kairakalustolla tehtävät injektointityöt valmistuvat lokakuun 2020 loppuun mennessä. Pohjaveden puhdistumista seurataan sen jälkeen vesinäytteiden avulla ja koko hanke valmistuu syksyllä 2023.

Lisätietoja:

Marko Hytönen
tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja
marko.hytonen@hyvinkaa.fi
040 829 1625

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Valotapahtuma Hyvinkään Halo toteutetaan myös tänä vuonna: Kaupunkilaisia kannustetaan mukaan valaisemaan koteja ja rakennuksia18.9.2020 11:13:27 EESTTiedote

Hyvinkään Halo -valotapahtuma valaisee kaupunkia viiden päivän ajan 28.10.-1.11.2020. Toista kertaa järjestettävässä valotapahtumassa painottuu erilaisten ulkokohteiden, kuten rakennusten valaistus. Keskiviikosta sunnuntaihin ulottuvaan tapahtumaviikonloppuun kuuluu valaistuskohteiden lisäksi ulkona järjestettävää maksutonta ohjelmaa, joka mahdollistaa sen, että kaupunkilaiset voivat nauttia turvallisesti valo- ja kulttuurikokemuksesta pimeimpään vuodenaikaan. Osa kohteista pidetään valaistuna myös tapahtumaviikonlopun jälkeen marraskuun lopulle asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme