S-Pankki

Petri Viertiö S-Pankin riskienhallintajohtajaksi

Jaa

S-Pankin riskienhallintajohtajaksi (CRO) on nimitetty elokuun alusta alkaen diplomi-insinööri Petri Viertiö. Pitkän uran pankki- ja vakuutusmaailmassa tehneestä Viertiöstä tulee myös S-Pankki-konsernin johtoryhmän jäsen.

S-Pankki vahvistaa riippumattomia riskienhallinta- ja Compliance-toimintojaan entisestään nimittämällä toimintojen johtoon diplomi-insinööri Petri Viertiön. Viertiö siirtyy S-Pankkiin Nordean luottoriskistrategiasta vastaavan johtajan paikalta. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Danske Bankin ja Pohjola Pankin riskienhallintajohtajana.

”Minusta on hienoa päästä osaksi S-Pankin kasvutarinaa ja olen innoissani mahdollisuudesta tulla mukaan kehittämään entisestään suomalaisen pankin riskienhallinta- ja Compliance-toimintoja”, Viertiö kertoo.

Elokuun alussa S-Pankissa aloittavasta Petri Viertiöstä tulee myös S-Pankki-konsernin johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja Pekka Ylihurulalle. Viertiöllä on vahvaa osaamista riskienhallinnan kokonaisuudesta. Lisäksi hänellä on viime vuosilta arvokasta kokemusta myös ilmastoriskien hallinnasta, joiden merkitys liiketoiminnassa tulee kasvamaan lähivuosina.

”Petri Viertiö kuuluu kiistatta finanssialan ykkösnimiin riskienhallinnassa ja olen iloinen, että saamme hänestä vahvistuksen johtoryhmäämme”, toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo.

Lakiasioista, Compliancesta ja riskienhallinnasta vastannut Jussi Sokka jatkaa lakiasioista ja hallinnosta vastaavana johtajana sekä S-Pankki-konsernin johtoryhmän jäsenenä.

”Liiketoiminnoista riippumattomien riskienhallinnan ja Compliancen eriyttäminen lakiasioista vahvistaa kaikkia toimintoja ja auttaa S-Pankkia vastaamaan muun muassa muuttuvan toimintaympäristön ja lisääntyvän sääntelyn mukanaan tuomiin haasteisiin”, Ylihurula kertoo.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki, pekka.ylihurula@s-pankki.fi, p. 010 768 2100

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

Uusi vastuullinen vaihtoehto S-Pankin passiivisten rahastojen valikoimaan10.9.2019 07:00:00 EESTTiedote

Tänään markkinoille tuotavan FIM Passiivinen USA ESG -rahaston avulla on mahdollista tavoitella kustannustehokkaasti maailman suurimpien osakemarkkinoiden tuottoa. Tyypillinen indeksirahasto sijoittaa passiivisesti mutta ei huomioi sijoituskohteidensa vastuullisuutta. Myös uusi rahasto sijoittaa passiivisesti. Se ei ole kuitenkaan indeksirahasto, vaan noudattaa kattavasti vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Vastuullisuuden huomioinnilla on vaikutusta erityisesti Yhdysvalloissa, jossa suosittuihin osakeindekseihin mahtuu runsaasti yrityksiä, joiden vastuullisuudessa olisi parannettavaa.

Joka viides viettäisi viikon vankilassa tuhannesta eurosta – S-Pankin asiantuntija vinkkaa vaihtoehtoisesta tavasta tienata tonni23.8.2019 07:00:00 EESTTiedote

Yllättävän moni suomalainen on valmis dramaattisiinkin tekoihin, kuten viettämään viikon vankilassa tai tekemään benji-hypyn, jos saisi tästä hyvästä tuhat euroa. Tämä selvisi S-Pankin uudesta kyselytutkimuksesta. S-Pankin asiantuntijan mukaan tuhat euroa ylimääräistä on kuitenkin mahdollista saada kasaan arjen pienistä puroista melkein kuin itsestään.

S-Pankin Rahastopörssi: Matalina pysyvät korot houkuttelevat yhdistelmärahastoihin23.7.2019 13:30:00 EESTTiedote

Yhdistelmärahastot keräsivät vuoden toisella neljänneksellä lähes 20 000 uutta sijoittajaa, eli eniten sitten vuoden 2017 lopun. Vaikka talousuutiset ovat olleet heikohkoja, sekä osakkeet että joukkolainat ovat tuottaneet erinomaisesti tänä vuonna. Tämä on tukenut yhdistelmärahastojen tuottoja. Korkojen odotetaan yleisesti pysyvän vielä odotettuakin pidempään nollissa, jolloin sijoitusraha hakee rahastoista tilejä parempaa tuottoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme