MessukeskusMessukeskus

Petrol Circus Custom Bike Show'ssa yksipyöräinen ja Ukraina-pappamopo

Jaa

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee MP 23 moottoripyörämessuilla yli 100 upeaa rakennettua moottoripyörää tai mopoa, jotka kisaavat neljässä eri luokassa. Tänä vuonna messuilla nähdään myös Janne Anttilan rakentama yksipyöräinen uniikki Monowheel ja Nurmijärven reserviläisten Ukrainan värein maalama ja kunnostama hyväntekeväisyyspyörä, joka on vuoden 1978 Tunturi-pappamopo. Rakennettuja moottoripyöriä pääsee ihailemaan MP 23 -messuilla Petrol Circus Custom Bike Show'n halleissa perjantaista sunnuntaihin 3. - 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Janne Anttilan Monowheel voitti kesäkisan 2021.
Janne Anttilan Monowheel voitti kesäkisan 2021.

Petrol Circus Custom Bike Show'ssa on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. Yksi Helsingin Messukeskuksen halleista täyttyy MP-messuilla rakennetuilla moottoripyörillä. Ne kisaavat palkinnoista neljässä luokassa, jotka ovat Custom, Classic, Street ja Open. Voittajat palkitaan lauantaina 4.5. klo 16.30. Kaikissa luokissa palkitaan kolme parhainta pyörää (500 e, 300 e, 200 e), tuomariston valinta (500 e) ja näyttelyn paras pyörä (1000 e). Vuoden Nuori Rakentaja palkitaan kunniakirjalla ja Koneita.comin tavarapalkinnolla. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan pokaalilla.

Tänä vuonna Petrol Circukseen ilmoitettiin satoja moottoripyöriä ja mopoja. ”Valinta oli vaikea, sillä rakentajat olivat ehtineet kolmen vuoden aikana rakentamaan upeita näyttelypyöriä. Tänä vuonna on tarjolla erityisen hieno näyttely”, kertoo näyttelyn koonnut Jarno ”Japi” Åström. ”Kaikki sadat ilmoitetut moottoripyörät ja mopot on käyty läpi ja valittu niistä yli 100 näyttelyyn. Valinta tehdään aina lähetettyjen kuvien perusteella. Kaikille rakentajille, joiden pyörä on valittu näyttelyyn on ilmoitettu valinnasta.”

Yksipyöräinen kesäkisan voittaja

Yksi esiteltävistä ja Custom-luokassa kisaava moottoripyörä on Janne Anttilan Monowheel, joka voitti moottoripyörärakentajien kesäkisan 2021 MP-messujen sosiaalisen median kanavissa. Monowheel on erikoinen pyörä, jonka rakentamiseen on tehty myös työkalut itse. Pyörän rakentamista on voinut seurata instagramissa @woodlegchoppers. Painovoima on erittäin tärkeä tässä pyörässä  ja se on saatu lisäpainolla tasapainoon. Moottoripyörällä pääsee ajamaan, vaikkei Jannen mielestä ajaminen sillä ole kovin suuri ajonautinto. Pyörässä on englantilainen erikoisen mallinen 100 kuutioinen JAP-moottori, jota on käytetty vesipumppujen ja  generaattorien pyörittämiseen.

Hyväntekeväisyyspyörä Ukraina-pappamopo

Messuilla on esillä Ukrainan väreihin maalattu vuoden1978 Tunturi-pappamopo, joka on kunnostettu ja katsastettu.  Nurmijärven reserviläisten hanke kerää varoja hyväntekeväisyyteen. Pappamopo huutokaupataan 6.5. Nurmijärven torilla ja saadut rahat annetaan hyväntekeväisyyteen ukrainalaisille. Mopon on kunnostanut CKS-Trading. ”Mopo on nyt hyvässä kunnossa ja takuulla uniikki. Tunturi-nimen korvaa rungossa Ukraina ukrainaksi kirjoitettuna”, kertoo mopon kunnostanut Kari Sauru Nurmijärven reserviläisistä.

MP Moottoripyöränäyttely järjestetään perjantaista sunnuntaihin 3.–5.2.2022 Helsingin Messukeskuksessa.  Tapahtuma on avoinna pe 3.2. klo 10-20, la 4.2. klo 9-18 ja su 5.2. klo 10-17.  Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja.

Lisätietoja: promoottori Jarno ”Japi”  Åström puh. 040 507 7097, bikeshow@corsenero.fi

viestinnän asiantuntija Teija Armanto, Helsingin Messukeskus, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.mpmessut.fi

#mpmessut

Kuvia MP 20 -messuilta: http://mediabank.messukeskus.com. Kuvat Petrol Circuksen pyöristä viedään mediapankkiin perjantaina 3.2.2023

Kuvat

Janne Anttilan Monowheel voitti kesäkisan 2021.
Janne Anttilan Monowheel voitti kesäkisan 2021.
Lataa
Ukrainan väreihin maalattu vuoden1978 Tunturi-pappamopo huutokaupataan toukokuussa.
Ukrainan väreihin maalattu vuoden1978 Tunturi-pappamopo huutokaupataan toukokuussa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uudistunut Kevätmessut aloittaa kevään Messukeskuksessa – uuden kauden etkoilta tuoreet ideat asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn26.1.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus Kevätmessut aloittaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–2.4.2023. Upeasti uudistunut tapahtuma tarjoaa kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja mökkeihin ja kukista koneisiin. Samanaikaisesti järjestetään Lähiruoka & luomu -messut, Golfmessut ja OutdoorExpo.

Habitaren uusi teemanäyttely nostaa esiin yhdessä tekemisen ilon – Studio Plentyn suunnittelema näyttely tarjoaa yllätyksellisyyttä ja kohottavia kokemuksia26.1.2023 08:45:00 EET | Tiedote

Suomen johtava huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare tuo syksyn tapahtumaan uuden näyttelyn, joka mukailee tapahtuman vuoden 2023 teemaa Yhdessä / Together. Näyttelyn suunnittelee teeman takana oleva Studio Plenty Anna Pirkolan ja Kirsikka Simbergin johdolla. Luvassa on iloa, kauneutta, yllätyksiä ja kohottavia kokemuksia kaikille aisteille. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme