Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Philip Glass Ensemble ja Barbara Hendricks Savoy-teatteriin keväällä 2020

Jaa

Philip Glass Ensemble vierailee maaliskuussa Savoy-teatterissa esittämällä säveltäjän kadonneeksi luullun teoksen Music in Eight Parts.

Philip Glass Ensemble. Kuva: Ryuhei Shindo
Philip Glass Ensemble. Kuva: Ryuhei Shindo

Philip Glass Ensemble esittää lauantaina 28.3. Philip Glassin teoksen Music in Eight Parts. Teos valmistui vuonna 1970, ja se ehdittiin esittää vain neljä kertaa. Glass huutokauppasi sävellyksen, koska tarvitsi rahaa seuraavan suuresityksensä tuotantoon. Myöhemmin hän etsi kadonnutta sävellystään vuosien ajan, mutta uskoi lopulta, ettei näkisi sitä enää koskaan. Kaikkien suureksi yllätykseksi teos ilmestyi yllättäen myyntiin Christie’sin taidehuutokaupassa. Teosta esitetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa 50 vuoteen.

Philip Glass perusti The Philip Glass Ensemblen vuonna 1968 laboratorioksi musiikilleen. Yhtye on kiertänyt esittämässä Glassin musiikkia jo viidenkymmenen vuodenajan ympäri maailmaa, ja jatkaa nyt esiintymistä ilman säveltäjää.

Savoy-teatterin kevätohjelmistossa painottuvat jazz ja maailmanmusiikki. Savoy JAZZFest järjestetään 5.-8.3., ja sen päätähtiä ovat trumpetisti Tom Harrell, laulaja Joyce Moreno ja basisti Richard Bona.

Tammikuun kaksipäiväinen Armenia Fest (25.-26.1.) valottaa entisen neuvostomaan menneisyyttä ja nykyisyyttä muinaisten runoilijoiden, nykysäveltäjien ja 60-luvun elokuvan keinoin.

Yhdysvaltalaissyntyinen sopraano Barbara Hendricks esittää gospel-ohjelmistoa Savoy-teatterissa 20.3. Ruotsiin jo kymmeniä vuosia sitten asettunut rakastettu laulaja ja ihmisoikeuksien puolesta puhuja esiintyy konsertissa yhtyeensä säestyksellä.

Savoyn vappua vietetään kabareen keinoin peräti kolmena iltana 30.4.-2.5.: australialainen superkabareetähti Reuben Kaye tuo Suomeen Edinburghin ja Adelaiden Fringessä kohauttaneen ja loppuun myyneen esityksensä Reuben Kaye. Kaye pureutuu satiirin keinoin muun muassa uuskonservatismin nousuun sekä seksuaalivähemmistöjen syrjintään. Artistin mukana kiertää nelihenkinen bändi.

Nostoja kevätkauden ohjelmistosta:

25.-26.1 Armenia Fest

9.3. Tindersticks (Iso-Britannia)

5.-8.3. Savoy JAZZFest

13.3. Rajaton Kevät

20.3. Barbara Hendricks (USA/Ruotsi)

28.3. Philip Glass Ensemble (USA)

3.4. La Dame Blanche (Kuuba)

30.4.-2.5. Reuben Kaye (Australia)

26.-27.5. Van Der Graaf Generator (Iso-Britannia)

28.5. Timo Lassy & Ricky-Tick Big Band Brass

29.5. Ranky Tanky (USA)

Lauantaina julkaistava koko kevään ohjelma tästä linkistä:


http://digilehdet.sanomapaino.fi/30561d11-0589-4629-ae98-2bb5e73a87e6/1

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa Hynninen / tuottaja / producent / producer
tel. +358 50 428 0365/ sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Philip Glass Ensemble. Kuva: Ryuhei Shindo
Philip Glass Ensemble. Kuva: Ryuhei Shindo
Lataa
Reuben Kaye
Reuben Kaye
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala



https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme