MessukeskusMessukeskus

Pia-Mari Jullin Forget-me-not on Vuoden 2021 Kaunein Sormus

Jaa

Kultaseppämestari ja jalometallialan opettaja Pia-Mari Jullin suunnittelema sormus on voittanut Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun. Erityisesti romantikolle suunniteltu Forget-me-not-sormus keräsi eniten ääniä syksyn aikana järjestetyssä yleisöäänestyksessä. Jull palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä.

Pia-Mari Jullin suunnittelema Forget-me-not on Vuoden Kaunein Sormus 2021. (Kuva: Teemu Töyrylä)
Pia-Mari Jullin suunnittelema Forget-me-not on Vuoden Kaunein Sormus 2021. (Kuva: Teemu Töyrylä)

Helsinkiläinen kultaseppämestari Pia-Mari Jull kuvailee voitokasta sormustaan romanttiseksi ja herkäksi. Sormus yhdistelee eri kullan värejä ja tuo esille kukkaiskieltä.

– Pidän jalokivistä, mutta en ole käyttänyt niitä juurikaan töissäni. Pohdin, miten loisin kauniin sormuksen ilman yhtään kiveä. Kukka-aiheen valinta oli minulle helppo. Kukkaiskieli eli floriografia oli erityisen suosittua 1800-luvulla. Kukat antoivat mahdollisuuden käyttää kullan eri värisävyjä luonnollisesti. Forget-me-not-sormuksessa kukan terälehdet ovat punakultaa, sivulehdet viherkultaa, heteet hienokultaa, sormuksen runko valkokultaa ja kukat sitova nauha keltakultaa, Jull kertoo.

Pitkän linjan kultaseppämestari on harkinnut kilpailuun osallistumista jo useamman vuoden ajan. Tämän vuoden kilpailuteemana ollut menneiden aikojen estetiikka inspiroi suunnittelijaa.

– Olen seurannut kisaa useampana vuonna ja ajatellut mitä tekisin, jos osallistuisin. Mikään aiheista ei inspiroinut minua niin paljon kuin tämänkertainen aihe eli menneisyyden muistot. Olen aina ollut kiinnostunut korujen historiasta ja vanhoista korunvalmistustekniikoista. Suomalainen koruhistoria on tullut hyvinkin tutuksi yli 10 vuoden aikana, jolloin olen tehnyt jatkuvaa tutkimustyötä yhtenä jäsenenä leimatoimikunnassa ja leimat-sivuston ylläpitäjänä. Vierailen antiikkimarkkinoilla ja antiikkiliikkeissä, joista löytyy upeita koruja ja innostuksen lähteitä.  

Jull on iloisesti yllättynyt Vuoden Kaunein Sormus 2021 -kilpailun voitosta. Opetustyössä pitkään toiminut suunnittelija kertoo saavansa voiton myötä lisää pontta uusien korujen suunnitteluun tulevaisuudessa. 

– Olin sanaton, kun sain tietää kilpailun voitosta. Olen ollut alalla jo pitkään mutta toiminut viimeiset vuodet enimmäkseen opetustyössä, jolloin aikaa omien korujen suunnitteluun ja valmistamiseen ei ole ollut. Kilpailun voitto merkitseekin minulle paljon ja antaa itsevarmuutta jatkoon.  

Mikä sormusmaailmassa on pinnalla juuri nyt Vuoden Kaunein Sormus 2021 -suunnittelijan mielestä?

– Kivisormukset ovat aina trendikkäitä, joista varmaan seppeleistukset/halosormukset ovat edelleen suosittuja. Hieman kulmikkuutta on tullut myös viime aikoina mukaan, esimerkiksi pentagoni- ja heksagonimuodot.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu nostaa esille korualaa

Tänä vuonna 14. kertaa järjestetyn kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Samalla kilpailu esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä yli 80 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä annettiin kaiken kaikkiaan 7759 ääntä. Voittosormus Forget-me-not sai äänistä 21 prosenttia.

Esiraatiin kuuluivat radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:

2020: Routa, Annika Takanen (Festive Timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design Oy)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)


Yhteystiedot:

  • Vuoden Kaunein Sormus 2021 -suunnittelija Pia-Mari Jull, info@versatile.fi, p. 040 525 0204

Lisätietoja kilpailusta:

Kilpailukuvat kaikista finalistisormuksista median käyttöön Messukeskuksen kuvapankista: https://mediabank.messukeskus.com (kansio I love me – Vuoden Kaunein Sormus).

Avainsanat

Kuvat

Pia-Mari Jullin suunnittelema Forget-me-not on Vuoden Kaunein Sormus 2021. (Kuva: Teemu Töyrylä)
Pia-Mari Jullin suunnittelema Forget-me-not on Vuoden Kaunein Sormus 2021. (Kuva: Teemu Töyrylä)
Lataa
Helsinkiläinen kultaseppämestari Pia-Mari Jull kuvailee voitokasta sormustaan romanttiseksi ja herkäksi.
Helsinkiläinen kultaseppämestari Pia-Mari Jull kuvailee voitokasta sormustaan romanttiseksi ja herkäksi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan 2022 -messut esittelee trendikkäitä menopelejä3.12.2021 08:53:32 EET | Tiedote

Helsingin Caravan 2022 -messuilla esitellään uudet matkailuautot ja -vaunut. Samaan aikaan järjestettävillä Matkamessuilla pääsee tutustumaan kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin ja tekemään matkasuunnitelmia. Ajoneuvomatkailun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Tämä näkyy myös Caravan-messuilla, jossa tarjotaan tietoa ja tarinoita sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille, että vasta-alkajille. Caravan-messut järjestetään 21.–23.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme