Pictet

Pictet Asset Management laajentaa total return -valikoimaansa PTR-Atlas Titan -rahastolla

Jaa

Pictet Asset Management laajentaa Total Return -rahastovalikoimaansa uudella PTR-Atlas Titan -rahastolla, joka on lyhyitä ja pitkiä positiota yhdistelevä long/short-osakerahasto. Se on kehitetty menestyneestä PTR-Atlas-rahastosta, ja sijoitusstrategiassaan se tavoittelee korkeammalla riskillä parempaa tuottoa.

PTR-Atlas Titan on globaali rahasto, joka pyrkii hyötymään väärinhinnoitelluista osakkeista yhdistämällä tarkan markkina-analyysin tiukkaan fundamentteihin perustuvaan osakepoimintaan. PTR-Atlas Titan valikoi likvidejä yhtiöitä bottom-up-tutkimuksen avulla. Rahastotiimi muuttaa salkun sijoituksia eri alueiden ja toimialueiden välillä käyttämällä tarkkaa markkina-analyysiä, joka ottaa huomioon suhdannemittarit ja likviditeetitilanteen. Rahaston tavoitteena on kasvattaa pääomaa pitkällä aikavälillä. Se painottaa vahvasti pääoman säilyttämiseen laskumarkkinoilla.

Rahasto sopii sijoittajille, jotka ovat halukkaita hyväksymään korkeamman riskitason saadakseen parempia tuottoja. PTR-Atlas Titan tähtää noin 5–9 prosentin tuottoon ilman kuluja ja noin 5 prosentin volatiliteettiin.

PTR-Atlas Titan -rahastoa hoitaa Matthieu Fleckin johtama nelihenkinen tiimi Genevestä käsin. Tiimillä on vahva tutkimustausta. Lisäksi he hyödyntävät Pictet Asset Managementin kattavia globaaleja sijoitusresursseja.

Lokakuun 1. päivänä käynnistetty PTR-Atlas Titan on UCITS IV -rahasto, jonka arvo ja likviditeetti lasketaan päivittäin.

"Globaalit osakemarkkinat ovat edelleen volatiilisia, minkä taustalla ovat yhä lyhyemmät suhdannesyklit, jatkuva epävarmuus ja keskuspankkien sekä valtioiden ennätyksellisen suurten tukitoimien aiheuttamat markkinavääristymät. Tämä tukee long/short-lähestymistapaamme. Siinä markkina-analyysi ohjaa salkun positiointia ja tunnistaa, missä riskinotosta palkitaan eniten, kun taas perusteellinen osakeanalyysi arvioi hinnan ja fundamenttien välistä suhdetta", sanoo tiimin vetäjä Matthieu Fleck.

Rahasto on rekisteröity Suomen lisäksi Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Norjassa, Portugalissa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Singaporessa ja Tanskassa.

Rahasto on uusin tuote Pictet Asset Managementin Total Return -rahastovalikoimassa, jonka hallinnoitavat varat olivat kesäkuun lopussa yhteensä 9,5 miljardia dollaria. Muita valikoiman rahastoja ovat long/short directional -osakerahastot Corto (eurooppalaiset osakkeet), Mandarin (Suur-Kiina-alueen osakkeet), Atlas (globaalit osakkeet) sekä Distressed and Special Situations (tapahtumaperusteinen) ja Sirius (long/short- kehittyvien markkinoiden lainat).

Valikoimassa on myös markkinaneutraalit rahastot Agora (eurooppalaiset osakkeet) ja Aquila (globaalit osakkeet).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintätoimisto Cocomms
Anne Hänninen, puh. 040 825 4620, anne.hanninen (at) cocomms.com

Tietoja julkaisijasta

Pictet Asset Management & Pictet-konserni

Pictet Asset Managementiin kuuluvat kaikki Pictet-konsernin tytäryhtiöt ja divisioonat, jotka harjoittavat institutionaalisten sijoittajien varainhoitoa. Pictet Asset Management Limitedin toimintaa valvoo Ison-Britannian finanssivalvontaviranomainen Financial Conduct Authority FCA.

Pictet Asset Managementin (PAM) hallinnoimat varat ovat 198 miljardia Sveitsin frangia / 186 miljardia euroa (30.6.2020). Varat on sijoitettu osake- ja joukkolainamarkkinoille globaalisti. PAMilla on 17 toimipistettä ympäri maailman: Lontoossa, Brysselissä, Genevessä, Frankfurtissa, Amsterdamissa, Luxemburgissa, Madridissa, Milanossa, Pariisissa, Zürichissä, Dubaissa, Hongkongissa, Taipeissa, Osakassa, Tokiossa, Singaporessa ja Montrealissa.

Pictet-konsernin omistaa seitsemän partneria, jotka toimivat Pictet’n johdossa. Tämä omistajuus- ja johtamisjärjestely on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1805 eli Pictet’n perustamisesta lähtien. Pictet’n palveluihin kuuluvat ainoastaan omaisuudenhoito (wealth management) ja varainhoito (asset management) sekä näitä palveluja tukevat toiminnot. Pictet-konserni ei tarjoa investointipankkipalveluita, eikä se myönnä lainoja. Pictet on yksi johtavista eurooppalaisista ja itsenäisistä varainhoitajista, jonka hallinnoitavana ja hoidettavana olevat varat ovat 559 miljardia Sveitsin frangia / 525 miljardia euroa (30.6.2020).

Pictet’n palveluksessa työskentelee yli 4 580 työntekijää. Pictet’n pääkonttori sijaitsee Genevessä Sveitsissä, ja sillä on 28 toimistoa seuraavissa kaupungeissa: Amsterdam, Barcelona, Basel, Bryssel, Dubai, Frankfurt, Geneve, Hongkong, Lausanne, Lontoo, Luxemburg, Madrid, Milano, Monaco, Montreal, München, Nassau, Osaka, Pariisi, Rooma, Singapore, Stuttgart, Taipei, Tel Aviv, Tokio, Torino, Verona ja Zürich.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pictet

YK:n maailman merien päivänä vietetään Pictet Water -rahaston 20-vuotispäivää – ”Vastuullisesta sijoittamisesta tulossa valtavirtaa”8.6.2020 14:48:13 EESTTiedote

Pictet Asset Management uskoo vastuullisen sijoittamisen olevan pian valtavirtaa, koska kiinnostus vastuullisia rahastoja ja ESG-sijoittamista kohtaan kasvaa edelleen markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Tänään vietetään paitsi YK:n maailman merien päivää 2020 myös Pictet’n Water-rahaston 20-vuotispäivää. Rahasto on temaattisen sijoittamisen uranuurtaja. Se on tuottanut sen perustamisesta1 lähtien 298,1 prosenttia, kun vertailutuotto on ollut 104,0 prosenttia2.

Pictet’ltä listattuihin perheyrityksiin sijoittava osakerahasto3.6.2020 11:55:36 EESTTiedote

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet Family -rahaston1. UCITS-rahaston kotipaikka on Luxembourg. Rahasto sijoittaa perheyrityksiin, jotka tuottavat yleensä globaaleja osakemarkkinoita paremmin. Perheyritysten omaleimainen johtamistyyli tekee niistä kiinnostavan kohteen pitkän aikavälin sijoittajille: perheyrityksillä on vahvat arvot ja aktiiviset omistajat, ne suunnittelevat toimintaansa pitkällä aikavälillä ja suunnittelevat sukupolvenvaihdokset tarkkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme