Pictet

Pictet Asset Management tuo markkinoille globaalin markkinaneutraalin osakerahaston

Jaa

Pictet Asset Management lisää aktiivisesti hallinnoitujen tuotteidensa valikoimaan uuden osakestrategian, Pictet TR-Aquila -UCITS-rahaston, joka on markkinaneutraali osakerahasto ja jolla on viikoittainen likviditeetti.

Pictet TR-Aquila tähtää pääoman kasvuun pitkällä aikavälillä. Se pyrkii myös vähäiseen korrelaation osakemarkkinoilla välttämällä makrotaloudesta vahvasti riippuvaisia yhtiöitä ja keskittymällä terveydenhuollon, teknologia-, media- ja telealan sekä kuluttajakaupan kaltaisiin avaintoimialoihin. Rahasto sijoittaa likvideihin yhtiöihin pääasiassa Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Strategia on asiakkaiden käytettävissä nyt ensimmäistä kertaa. Sen mukaisia sijoituksia on jo useita vuosia hallinnoinut Lontoosta käsin Asim Nurmohamed apunaan Alexandre Diogo ja Bharat Garg.

Hyvin kokeneilla tiimin jäsenillä on vahva tutkimustausta. Lisäksi he hyödyntävät Pictet Asset Managementin kattavia globaaleja infrastruktuuri- ja sijoitusresursseja.

“Aquila-tiimimme on hoitanut menestyksekkäästi tätä monistrategiarahastoihimme kuuluvaa rahastoa jo vuodesta 2018. Meillä on nyt ilo tuoda Pictet TR-Aquila asiakkaidemme käyttöön. Uskomme, että Pictet TR-Aquilan strategia on ainutlaatuinen UCITS-maisemassa ja että se auttaa sijoittajia hajauttamaan salkkujaan", sanoo Total Return Equities -ryhmän vetäjä Doc Horn.

TR-Aquila on kymmenes rahasto Pictet Asset Managementin Total Return -rahastovalikoimassa. Näissä rahastoissa on hallinnoitavana 9,5 miljardia dollaria (30.6.2020). Valikoiman muut markkinaneutraalit rahastot ovat Agora (eurooppalaiset osakkeet), Akari (japanilaiset osakkeet) ja Diversified Alpha (monistrategia).

Samaan valikoimaan kuuluvat myös long/short directional -osakerahastot, Corto (eurooppalaiset osakkeet), Mandarin (Suur-Kiina-alueen osakkeet), Atlas (globaalit osakkeet), Distressed and Special Situations (tapahtumaperusteinen), Kosmos (globaalit korkotuotteet) ja Sirius (long/short- kehittyvien markkinoiden lainat). 

Rahasto on rekisteröity myytäväksi Euroopassa Suomen lisäksi Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Norjassa, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

***

Tärkeää tietoa

Tämä on Pictet Asset Management (Europe) S.A.:n julkaisemaa markkinointiaineistoa. Sitä ei ole tarkoitettu sellaisille henkilöille tai yhteisöille tai sellaisten henkilöiden tai yhteisöjen jaeltavaksi tai käytettäväksi, jotka ovat sellaisen paikan, maan, valtion tai lainkäyttöalueen kansalaisia tai asukkaita tai joiden kotipaikka tai sijainti on paikassa, maassa, valtiossa tai lainkäyttöalueella, jossa tämän materiaalin jakelu, julkaisu, saatavilla olo tai käyttäminen on lain tai sääntelyn vastaista. Sijoituspäätösten perusteena tulee käyttää vain rahastoesitteen, avaintietodokumentin (KIID), sääntöjen ja vuosi- ja puolivuotisraporttien viimeisimpiä versioita. Nämä asiakirjat ovat saatavissa osoitteesta assetmanagement.pictet tai Pictet Asset Management (Europe) S.A.:n toimistosta osoitteessa 15, avenue J. F. Kennedy, L-1855 Luxemburg.

Tässä asiakirjassa esitettyjä tietoja ei tule pitää tarjouksena tai kehotuksena ostaa, myydä tai merkitä arvopapereita, rahoitusinstrumentteja tai palveluita.

Tässä asiakirjassa esitetyt tiedot, mielipiteet ja arviot heijastavat asiakirjan alkuperäisen julkaisupäivän tilannetta ja voivat muuttua milloin tahansa. Pictet Asset Management (Europe) S.A. ei ole varmistanut, että tässä asiakirjassa mainitut arvopaperit sopivat tietyille sijoittajille, eikä tätä asiakirjaa tule käyttää sijoituspäätöksen perusteena sijoituskohteiden itsenäisen arvioimisen sijaan. Sijoituksen verokohtelu vaihtelee kunkin sijoittajan henkilökohtaisen tilanteen mukaan ja voi muuttua tulevaisuudessa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä sijoittajia kehotetaan varmistamaan, että sijoitus on heille sopiva oman finanssitietämyksen ja sijoituskokemuksen, sijoitustavoitteiden ja taloudellisen tilanteen valossa. Muuten heidän tulee hankkia sijoitusta koskevia neuvoja sijoitusalan ammattilaiselta.

Tässä asiakirjassa mainittujen arvopapereiden tai rahoitusinstrumenttien arvo ja tuotto voivat yhtä hyvin laskea kuin nousta, joten sijoittaja voi saada takaisin alun perin sijoittamaansa pääomaa pienemmän summan.

Aiempi rahaston kehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahaston aiemmasta kehityksestä esitettyihin tietoihin ei sisälly osakkeiden merkintään tai lunastukseen liittyviä palkkioita ja maksuja. Tätä markkinointimateriaalia ei ole tarkoitettu korvaamaan rahaston asiakirjoja tai muuta tietoa, jota sijoittajan tulisi hankkia rahoituksen välittäjiltä tässä asiakirjassa mainittuihin rahastoihin sijoittaessaan.

Tietojen toimittaja omistaa kaikki oikeudet tässä asiakirjassa mainittuihin indekseihin liittyviin tietoihin. Tietojen toimittajien vastuuvapauslausekkeet ovat luettavissa osoitteessa assetmanagement.pictet alaviitteen Resources-osiossa.

Tämä asiakirja on Pictet Asset Managementin markkinointiviestintää, eikä siihen sovelleta erityisesti sijoitustutkimukseen liittyviä MiFID II/MiFIR -vaatimuksia. Tämä aineisto ei sisällä riittävästi tietoa sijoituspäätösten tekemiseksi, eikä siihen tule tukeutua arvioitaessa Pictet Asset Managementin tarjoamiin tai jakelemiin tuotteisiin tai palveluihin sijoittamisen etuja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen (at) cocomms.com

Tietoja julkaisijasta

Pictet Asset Management & Pictet-konserni

Pictet Asset Managementiin kuuluvat kaikki Pictet-konsernin tytäryhtiöt ja divisioonat, jotka harjoittavat institutionaalisten sijoittajien varainhoitoa. Pictet Asset Management Limitedin toimintaa valvoo Ison-Britannian finanssivalvontaviranomainen Financial Conduct Authority FCA.

Pictet Asset Managementin (PAM) hallinnoimat varat ovat 198 miljardia Sveitsin frangia / 186 miljardia euroa (30.6.2020). Varat on sijoitettu osake- ja joukkolainamarkkinoille globaalisti. PAMilla on 17 toimipistettä ympäri maailman: Lontoossa, Brysselissä, Genevessä, Frankfurtissa, Amsterdamissa, Luxemburgissa, Madridissa, Milanossa, Pariisissa, Zürichissä, Dubaissa, Hongkongissa, Taipeissa, Osakassa, Tokiossa, Singaporessa ja Montrealissa.

Pictet-konsernin omistaa seitsemän partneria, jotka toimivat Pictet’n johdossa. Tämä omistajuus- ja johtamisjärjestely on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1805 eli Pictet’n perustamisesta lähtien. Pictet’n palveluihin kuuluvat ainoastaan omaisuudenhoito (wealth management) ja varainhoito (asset management) sekä näitä palveluja tukevat toiminnot. Pictet-konserni ei tarjoa investointipankkipalveluita, eikä se myönnä lainoja. Pictet on yksi johtavista eurooppalaisista ja itsenäisistä varainhoitajista, jonka hallinnoitavana ja hoidettavana olevat varat ovat 559 miljardia Sveitsin frangia / 525 miljardia euroa (30.6.2020).

Pictet’n palveluksessa työskentelee yli 4 580 työntekijää. Pictet’n pääkonttori sijaitsee Genevessä Sveitsissä, ja sillä on 28 toimistoa seuraavissa kaupungeissa: Amsterdam, Barcelona, Basel, Bryssel, Dubai, Frankfurt, Geneve, Hongkong, Lausanne, Lontoo, Luxemburg, Madrid, Milano, Monaco, Montreal, München, Nassau, Osaka, Pariisi, Rooma, Singapore, Stuttgart, Taipei, Tel Aviv, Tokio, Torino, Verona ja Zürich.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pictet

YK:n maailman merien päivänä vietetään Pictet Water -rahaston 20-vuotispäivää – ”Vastuullisesta sijoittamisesta tulossa valtavirtaa”8.6.2020 14:48:13 EESTTiedote

Pictet Asset Management uskoo vastuullisen sijoittamisen olevan pian valtavirtaa, koska kiinnostus vastuullisia rahastoja ja ESG-sijoittamista kohtaan kasvaa edelleen markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Tänään vietetään paitsi YK:n maailman merien päivää 2020 myös Pictet’n Water-rahaston 20-vuotispäivää. Rahasto on temaattisen sijoittamisen uranuurtaja. Se on tuottanut sen perustamisesta1 lähtien 298,1 prosenttia, kun vertailutuotto on ollut 104,0 prosenttia2.

Pictet’ltä listattuihin perheyrityksiin sijoittava osakerahasto3.6.2020 11:55:36 EESTTiedote

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet Family -rahaston1. UCITS-rahaston kotipaikka on Luxembourg. Rahasto sijoittaa perheyrityksiin, jotka tuottavat yleensä globaaleja osakemarkkinoita paremmin. Perheyritysten omaleimainen johtamistyyli tekee niistä kiinnostavan kohteen pitkän aikavälin sijoittajille: perheyrityksillä on vahvat arvot ja aktiiviset omistajat, ne suunnittelevat toimintaansa pitkällä aikavälillä ja suunnittelevat sukupolvenvaihdokset tarkkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme