Pictet

Pictet Asset Managementilta uusi temaattinen Pictet-Human-rahasto

Jaa

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet-Human-rahaston. Uusi rahasto on aktiivisesti hallinnoitu temaattinen rahasto, joka pyrkii hyötymään yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia lisäävien kuluttajapalvelujen kasvusta. UCITS-rahaston kotipaikka on Luxemburg, ja se on osa Pictet'n temaattisten rahastojen valikoimaa, johon on sijoitettu 53 miljardia dollaria.

Pictet-Human on globaali temaattinen osakerahasto. Se keskittyy palveluihin, jotka auttavat meitä sopeutumaan elämäämme perusteellisesti muuttaviin väestörakenteen ja teknologian muutoksiin. Näitä muutoksia ovat esimerkiksi lyhyet työsuhteet, perheen perustamisen lykkääntyminen ja eliniän odotteen piteneminen sekä verkossa tarjottava viihde ja palvelut, kuten liikunta- ja deittipalvelut.

Rahastosta vastaava salkunhoitaja, CFA, Alice de Lamaze sanoo: “2000-luvun ihmisinä voimme elää entistä pidempään ja terveempinä ja ylläpitää henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme oppimalla, pitämällä huolta itsestämme ja muista sekä nauttimalla elämästä. Näihin tavoitteisiin pääsemistä tukevat palvelut tarjoavat sijoittajille pitkäkestoisia mahdollisuuksia niiden toistuvien ja ennustettavien ansaintamallien vuoksi. Palvelut voivat viime kädessä auttaa meitä elämään yhä tyydyttävämpää elämää.

Ihmiset kääntyvät yhä enemmän yksityisten yritysten puoleen ja maksavat paremmista, mukavammista ja innovatiivisemmista palveluista.

“Sijoitusammattilaistemme jatkuvasti tekemä tutkimus on keskeisessä asemassa arvioidessamme megatrendejä, jotka määrittävät houkuttelevimpia pitkän aikavälin sijoitusteemoja”, sanoo temaattisista osakesijoituksista vastaava johtaja Hans Peter Portner.

Teknologian kehittymisen ja kaupallistamisen vahvat trendit ovat osaltaan muuttaneet “harkinnanvaraisten” ostosten tekemistä. Tästä esimerkkejä ovat lisäopetus ja sisällön striimauspalvelut olennaisina palveluina.

Rahaston sijoitusuniversumi jakautuu kolmeen osaan, joihin kuuluvat yritykset keskittyvät seuraaviin alueisiin:

  • Oppiminen: elinikäisen oppimisen tukeminen varhaiskasvatuksesta urakehitykseen ja oppimisteknologia
  • Hoiva: tuen tarjoaminen perheille, hoitajille, lemmikeille ja yhteisöille
  • Viihde: viihde, matkailu, ruokaan ja kulttuuriin liittyvät elämykset

Rahaston hoitamisessa Alice de Lamazea tukevat sijoituspäällikkö Marien-Baptiste Pouyat ja tuotespesialisti Gillian Diesen. Kuten Pictet Asset Managementin 12 muussa temaattisessa rahastossa, sijoitustiimi noudattaa Pictet-Human-rahastossa aktiivista sijoituspolitiikkaa ja rakentaa vahvan näkemyksen salkun, jossa olevat yhtiöt ovat teemaan tarkasti sopivia.

Rahasto on rekisteröity markkinoitavaksi tällä hetkellä Suomen lisäksi seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Luxemburg, Norja, Ranska, Ruotsi, Portugali, Saksa ja Tanska.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen (at) cocomms.com

Kuvat

Alice de Lamaze
Alice de Lamaze
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pictet Asset Management & Pictet-konserni

Pictet Asset Managementiin kuuluvat kaikki Pictet-konsernin tytäryhtiöt ja divisioonat, jotka harjoittavat institutionaalisten sijoittajien varainhoitoa. Pictet Asset Management Limitedin toimintaa valvoo Ison-Britannian finanssivalvontaviranomainen Financial Conduct Authority FCA.

Pictet Asset Managementin (PAM) hallinnoimat varat ovat 206 miljardia Sveitsin frangia / 191 miljardia euroa (30.9.2020). Varat on sijoitettu osake- ja joukkolainamarkkinoille globaalisti. PAMilla on 18 toimipistettä ympäri maailman: Lontoossa, Brysselissä, Genevessä, Frankfurtissa, Amsterdamissa, Luxemburgissa, Madridissa, Milanossa, Pariisissa, Zürichissä, Dubaissa, Hongkongissa, Taipeissa, Osakassa, Tokiossa, Singaporessa, Shanghaissa ja Montrealissa. 

Pictet-konsernin omistaa seitsemän partneria, jotka toimivat Pictet’n johdossa. Tämä omistajuus- ja johtamisjärjestely on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1805 eli Pictet’n perustamisesta lähtien. Pictet’n palveluihin kuuluvat ainoastaan omaisuudenhoito (wealth management) ja varainhoito (asset management) sekä näitä palveluja tukevat toiminnot. Pictet-konserni ei tarjoa investointipankkipalveluita, eikä se myönnä lainoja. Pictet on yksi johtavista eurooppalaisista ja itsenäisistä varainhoitajista, jonka hallinnoitavana ja hoidettavana olevat varat ovat 574 miljardia Sveitsin frangia / 532 miljardia euroa (30.9.2020).

Pictet’n palveluksessa työskentelee yli 4 980 työntekijää. Pictet’n pääkonttori sijaitsee Genevessä Sveitsissä, ja sillä on 30 toimistoa seuraavissa kaupungeissa: Amsterdam, Barcelona, Basel, Bryssel, Dubai, Frankfurt, Geneve, Hongkong, Lausanne, Lontoo, Luxemburg, Madrid, Milano, Monaco, Montreal, München, Nassau, New York, Osaka, Pariisi, Rooma, Singapore, Shanghai, Stuttgart, Taipei, Tel Aviv, Tokio, Torino, Verona ja Zürich.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pictet

Pictet Asset Management laajentaa total return -valikoimaansa PTR-Atlas Titan -rahastolla8.10.2020 12:50:32 EESTTiedote

Pictet Asset Management laajentaa Total Return -rahastovalikoimaansa uudella PTR-Atlas Titan -rahastolla, joka on lyhyitä ja pitkiä positiota yhdistelevä long/short-osakerahasto. Se on kehitetty menestyneestä PTR-Atlas-rahastosta, ja sijoitusstrategiassaan se tavoittelee korkeammalla riskillä parempaa tuottoa. PTR-Atlas Titan on globaali rahasto, joka pyrkii hyötymään väärinhinnoitelluista osakkeista yhdistämällä tarkan markkina-analyysin tiukkaan fundamentteihin perustuvaan osakepoimintaan. PTR-Atlas Titan valikoi likvidejä yhtiöitä bottom-up-tutkimuksen avulla. Rahastotiimi muuttaa salkun sijoituksia eri alueiden ja toimialueiden välillä käyttämällä tarkkaa markkina-analyysiä, joka ottaa huomioon suhdannemittarit ja likviditeetitilanteen. Rahaston tavoitteena on kasvattaa pääomaa pitkällä aikavälillä. Se painottaa vahvasti pääoman säilyttämiseen laskumarkkinoilla. Rahasto sopii sijoittajille, jotka ovat halukkaita hyväksymään korkeamman riskitason saadakseen parempia tuottoja. PTR-At

YK:n maailman merien päivänä vietetään Pictet Water -rahaston 20-vuotispäivää – ”Vastuullisesta sijoittamisesta tulossa valtavirtaa”8.6.2020 14:48:13 EESTTiedote

Pictet Asset Management uskoo vastuullisen sijoittamisen olevan pian valtavirtaa, koska kiinnostus vastuullisia rahastoja ja ESG-sijoittamista kohtaan kasvaa edelleen markkinoiden myllerryksestä huolimatta. Tänään vietetään paitsi YK:n maailman merien päivää 2020 myös Pictet’n Water-rahaston 20-vuotispäivää. Rahasto on temaattisen sijoittamisen uranuurtaja. Se on tuottanut sen perustamisesta1 lähtien 298,1 prosenttia, kun vertailutuotto on ollut 104,0 prosenttia2.

Pictet’ltä listattuihin perheyrityksiin sijoittava osakerahasto3.6.2020 11:55:36 EESTTiedote

Pictet Asset Management tuo markkinoille Pictet Family -rahaston1. UCITS-rahaston kotipaikka on Luxembourg. Rahasto sijoittaa perheyrityksiin, jotka tuottavat yleensä globaaleja osakemarkkinoita paremmin. Perheyritysten omaleimainen johtamistyyli tekee niistä kiinnostavan kohteen pitkän aikavälin sijoittajille: perheyrityksillä on vahvat arvot ja aktiiviset omistajat, ne suunnittelevat toimintaansa pitkällä aikavälillä ja suunnittelevat sukupolvenvaihdokset tarkkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme