Pienet yritykset tarvitsevat osaamista riskienhallinnassa ja johtamisessa – entinen huippujääkiekkoilija Lasse Kukkonen kouluttaa yrittäjiä rakentamaan kestävää tiimiä

Yrittäjien ja yritysten avainhenkilöiden riskienhallinnan ja johtamisen vahvistamiseksi Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy ja Kemu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma järjestävät maaliskuussa kaksi tapahtumaa.
KeMu-hankkeen kenttätyössä on havaittu, että muutokseen ja riskeihin suhtaudutaan usein tunteella, ajatusten pyöriessä kovin negatiivisessa ja kapealla alueella. Ennakoinnin sijaan muutokseen sopeudutaan. Ennakoiva suunnittelu, liiketoiminnan riskien kartoitus ja muutoksen johtaminen ovat useissa mikro- ja pk yrityksessä taka-alalla. Yllättävät liiketoimintaan vaikuttavat tekijät tulevat yllätyksinä. Kriittisessä tilanteessa ja pakon edessä toimiminen voi olla ketterää ja idearikasta, joskin jälkeenpäin tarkasteltuna kovin heikkoa ja lyhytjänteistä.
Riskit ja niiden hallinta – riskien tunnistaminen ja riskianalyysi -työpaja järjestetään 22.3.2023 klo 12.00 – 14.00 Kuusamon kaupungintalolla.
Työpajassa yrittäjät ja yritysten avainhenkilöt pääsevät pohtimaan liiketoimintariskien arviointia. Lisäksi työpajassa on tilaisuus asiantuntijan johdattelemana harjoitella riskianalyysin tekemistä ja miettiä yrityksen liiketoimintariskien vaikutuksia. Tilaisuuden asiantuntija on väitöskirjatutkija Tero Sotamaa, Oulun yliopistosta.
Ilmoittautuminen 20.3. mennessä täältä.
Kuusamon, Posion ja Taivalkosken yrittäjien yhteiset aamukahvit järjestetään 23.3.2023 klo 7.30 – 11.00 teemalla ”Kuka johtaa yritystäsi” Rukalla Scandic Rukahovin kokoustiloissa.
Aamupäivän tilaisuudessa kuulemme Lasse Kukkosta ja Tero Sotamaata, jotka antavat
käytännön vinkkejä kestävän menestyksen ja huipputiimin rakentamiseen.
Ohjelma
klo 7.30 Aamukahvit
klo 8.00 Tilaisuuden avaus
klo 8.15–8.45 ”Kestävän menestyksen edellytyksiä organisaatioissa", Tero Sotamaa, väitöskirjatutkija, Oulun yliopisto
Yritysten resilienssi ja kyky vastata nopeasti ja tehokkaasti kilpailuympäristön muutoksiin on välttämättömyys, joka muutostilanteessa usein erottaa menestyvät yritykset toisistaan. Puheenvuorossaan Oulun yliopiston väitöskirjatutkija Tero Sotamaa luo lyhyen katsauksen kestävän menestyksen edellytyksiin muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.
klo 8.45–9.00 Tauko
klo 9.00–11.00 ”Oma johtajuuteni ja menestyvän tiimin rakentuminen”, Lasse Kukkonen, COO
Huippujääkiekkoilija, valmennusyrittäjä ja Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen nostaa puheenvuorossaan kuulijoiden pohdittavaksi, mitä tarkoittaa esimerkillä johtaminen ja miksi se lähtee itsestä välittämisestä ja omasta arjen hallinnasta. Lisäksi hän avaa, kuinka kaikki tämä tavoitteena pystytään rakentamaan tiimi, jossa yksilöt haluavat ja uskaltavat tehdä yhteistyötä epäitsekkäästi.
Ilmoittautuminen 21.3. mennessä täältä.
Kemu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma käynnistyi keväällä 2022 Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTREn toimiessa päätoteuttajana. Hankkeen tavoitteena on kehittää muutosjohtamiskyvykkyyttä covid19- pandemiasta kärsineissä sekä muissa muutosjohtamiskyvykkyyttä tarvitsevissa yrityksissä.
Valmennusohjelmassa yritykset oppivat arvioimaan paremmin nykytilaansa sekä tunnistamaan ja varautumaan muuttuvan liiketoimintaympäristön aiheuttamiin haasteisiin. Lisäksi avulla jalkautetaan myös uusia muutosjohtamisen toimintatapoja yrityspalveluorganisaatioiden käyttöön ja alueiden muutoskyvykkyyden kehittämiseen myös hankeajan jälkeen. Naturpoliksen toiminta-alueella Kuusamossa ja Taivalkoskella hankkeessa on mukana 20 yritystä.
Lisätiedot:
Mirva Grann, Projektipäällikkö, KeMu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma, Naturpolis
mirva.grann@naturpolis.fi
+ 358 40 716 5340
Markus Rytinki, projektitutkija, KeMu – Ketterän muutoskyvykkyyden valmennusohjelma, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti
markus.rytinki@oulu.fi
+358 50 466 3952
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Minna KilpeläinenviestintäasiantuntijaOulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti
Puh:0403523608minna.kilpelainen@oulu.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti tuottaa näyttöön perustuvaa tietoa ja osaamista mikroyrityksistä ja yritysten toimintaedellytyksistä. Mikroyrittäjyyteen, tulevaisuuden tuotantoteknologioihin ja alueelliseen erinomaisuuteen keskittyvänä tutkimusinstituuttina tuotamme kansainvälisesti vaikuttavaa tietoa. Vastaamme mikroyrittäjyyden tutkimuksen ja koulutuksen valtakunnallisesta tehtävästä. Tutkimuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on Kerttu Saalasti Instituutin vahvuus.
Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy on Kuusamon kaupungin ja Taivalkosken kunnan omistama elinkeinojen kehittämisyhtiö. Tehtävänämme on edistää kannattavan liiketoiminnan ja uusien työpaikkojen syntymistä, auttaa muuttavia yrityksiä ja yksityishenkilöitä alueelle sijoittumisessa, kehittää alueen yritysten toimintaedellytyksiä ja toimintaympäristöä sekä edistää alueellista elinkeinoyhteistyötä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Tutkijat kehittävät uuden menetelmän metaanipäästöjen havaitsemiseen13.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Metaani on yksi ilmakehän voimakkaimmista kasvihuonekaasuista. Uudessa projektissa Oulun yliopiston Optoelektroniikan ja mittaustekniikan -tutkimusyksikön tutkijat yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun ja Keski-Ruotsin yliopiston FSCN- ja STC-tutkimuskeskuksien tutkijoiden kanssa kehittävät menetelmän päästöjen havaitsemiseksi ja määrän arvioimiseksi jätehuollossa, biokaasun tuotannossa, maataloudessa ja kosteikkojen ennallistamisessa.
Oulun yliopistolle excellence-laatuleima poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä12.5.2025 11:11:00 EEST | Tiedote
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Oulun yliopistolle excellence-laatuleiman erinomaisesta toiminnan kehittämisestä. Arvioinnin mukaan yliopiston toiminta osoittaa innovatiivista edelläkävijyyttä ja pitkäjänteistä kehittämisotetta.
Kalastusvälineiden kierrätys laajenee koko Suomeen – Keräyspiste Erämessuilla 16.–18.5. Oulun yliopiston osastolla12.5.2025 06:16:00 EEST | Tiedote
Kalastusvälineet ovat merkittävimpiä merten muoviroskan lähteitä, ja niitä varten on alkamassa lain velvoittama erilliskeräys. Käytettyjen kalastusvälineiden keräystä ja kierrätysratkaisuja tutkitaan Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä CIRCNETS-hankkeessa.
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu mukana valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa – suomalaisten korkeakoulujen avoimia opintoja nyt yhdessä paikassa7.5.2025 05:52:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu Oamk ovat mukana uudessa valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa, joka kokoaa korkeakoulujen avoimia opintoja yhteen paikkaan. Maksuton palvelu tekee opintojen löytämisestä ja vertailusta helppoa ja kiinnostavaa. Opinnot ovat tarjolla joustavasti kaikenikäisille, monet ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskeltavaa löytyy esimerkiksi kestävästä kehityksestä uusiin teknologioihin ja hyvinvoinnista terveyteen ja turvallisuusalaan.
Johtavien suomalaisyritysten 6G-hankkeessa kehitetään tulevaisuuden verkkoja6.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten yritysten ja akateemisten sidosryhmien uudessa hankkeessa tavoitteena on nopeuttaa 5G- ja 6G-verkkojen radiotaajuusteknologioiden suunnittelua.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme