Restamax OyjRestamax Oyj

Pieni pala Georgiaa rantautui Tampereelle – Ville Haapasalon ravintola Purpurissa maistellaan uudenlaisia makuja ja viihdytään pitkään

Jaa

Frenckellin aukiolle avattu ravintola Purpur tuo georgialaisen keittiön maut Tampereelle. Helsingissä vuoden ajan toiminut saman konseptin ravintola on otettu vastaan erittäin hyvin, minkä vuoksi Ville Haapasalo ja Restamax Oyj halusivat täydentää myös Tampereen ravintolakattausta aidoilla gruusialaisilla mauilla ja ruokakulttuurilla.

Illan isäntä Ville Haapasalo nähtiin eilisten kutsuvierasavajaisten aikana niin ovella vastaanottamassa vieraita, keittiössä kuin salinkin puolella seurustellen. Kuva: Jonathan Melartin
Illan isäntä Ville Haapasalo nähtiin eilisten kutsuvierasavajaisten aikana niin ovella vastaanottamassa vieraita, keittiössä kuin salinkin puolella seurustellen. Kuva: Jonathan Melartin

Purpur on ensimmäinen georgialaista keittiötä edustava ravintola Tampereella. Sen laajalla ruokalistalla keskitytään lihaan, joka valmistetaan Suomen suurimmassa hiiligrillissä, sekä jälkiruokiin ja laadukkaisiin Georgiassa tuotettuihin viineihin. Haapasalo on luonut menun yhdessä Helsingin Purpurista uutta ravintolaa käynnistämään siirtyvän keittiöpäällikkö Mikko Nilosaaren kanssa. Molempien ravintoloiden autenttisista mauista ja ehdasta reseptiikasta vastaa georgialainen kokki Tornike Bokuchava.

Kiireettömiä illallisia pitkän kaavan mukaan

Georgia, sen kulttuuri ja ihmisten rakkaus ruokaan on tehnyt valtavan vaikutuksen matkamiehenä ja kulinaristina tunnettuun Haapasaloon. Siksi hän halusi tuoda georgialaisen ruokakulttuurin myös Suomeen.

– Georgian ruokakulttuuri poikkeaa paljon kaikista muista, ja melkein kaikkia muita keittiöitä Suomesta jo löytyikin. Georgiassa illallinen on iso sosiaalinen tapahtuma. Ruokalajeja tilataan pöytään lautaskaupalla, ja niitä nautitaan yhdessä pöytäseurueen kanssa pitkän kaavan mukaan, Haapasalo kertoo.

Purpurissa ruokailusta halutaan tehdä kokemus ja tavoittaa sama välitön tunnelma kuin mihin Haapasalo on matkoillaan törmännyt. Asiakkaita kannustetaan maistelemaan erilaisia makuja kiireettömästi ja seurustelemaan samalla keskenään. Kaikenlaiset asiakkaat toivotetaan tervetulleiksi sellaisina kuin he ovat.

– Haluamme, että ihmiset saavat olla vapaasti ja ottaa rennosti. Meille voi tulla vaikka verkkareissa – pääasia on, että asiakkaillamme on hauskaa, Haapasalo sanoo.

Georgialaista ruokaa suomalaiseen makuun

Georgialainen ruoka nojaa voimakkaasti yrtteihin, joista korianteri maistuu yhtenä ylitse muiden. Korianterin lisäksi muun muassa rakuuna maustaa jopa Purpurin itsetehtyjä jäätelöitä. Muita georgialaiselle keittiölle leimallisia raaka-aineita ovat saksanpähkinä ja granaattiomena. Purpurin makumaailmaa on muovattu hieman lähemmäs suomalaista vähentämällä mm. suolan määrää. Joitain reseptejä on sovellettu oikeiden raaka-aineiden saatavuusongelmien vuoksi. Gruusialaisen keittiön kulmakivistä ei kuitenkaan tingitä.

– Alkuruokana tarjoiltava lihatäytteinen pastanyytti, khinkali, ja suluguni-juustolla täytetty hatsapuri-leipä ovat ruokalajeja, joita ilman ei voida puhua georgialaisesta keittiöstä, Haapasalo toteaa.

Sisustukseltaan värikästä ja tunnelmallista Helsingin Purpuria mukaileva, mutta varta vasten Tampereelle luotu uniikki georgialaisravintola on sisustussuunnittelija Mari Pohjalan käsialaa.

Purpur Tampereen omistaa Restamax Oyj:n ja Ville Haapasalon yhteisyritys Purmax Oy. Ravintola palvelee maanantaista torstaihin 16–23, perjantaisin 16–00, lauantaisin 13–00 ja sunnuntaisin 13–21 osoitteessa Frenckellin aukio 4.

Lisätietoja:
Tanja Virtanen, ruokaravintoloiden linjajohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 45 670 4292

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi, www.ravintola.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 1 600 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa työskentelee kuukausittain noin 6 500 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.

Avainsanat

Kuvat

Illan isäntä Ville Haapasalo nähtiin eilisten kutsuvierasavajaisten aikana niin ovella vastaanottamassa vieraita, keittiössä kuin salinkin puolella seurustellen. Kuva: Jonathan Melartin
Illan isäntä Ville Haapasalo nähtiin eilisten kutsuvierasavajaisten aikana niin ovella vastaanottamassa vieraita, keittiössä kuin salinkin puolella seurustellen. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Ravintolan päätyseinää koristavat värikkäät taulut ja erilaiset keittiöesineet. Kuva: Jonathan Melartin
Ravintolan päätyseinää koristavat värikkäät taulut ja erilaiset keittiöesineet. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Vieraat saivat maistaa toinen toistaan värikkäämpiä annoksia. Kuva: Jonathan Melartin
Vieraat saivat maistaa toinen toistaan värikkäämpiä annoksia. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Ville on hionut reseptiikan huippuunsa keittiöpäällikkö Mikko Nilosaaren kanssa. Kuva: Jonathan Melartin
Ville on hionut reseptiikan huippuunsa keittiöpäällikkö Mikko Nilosaaren kanssa. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Ville kertoi henkilökunnalle ennen vieraiden saapumista georgialaisen keittiön historiasta ja siihen liittyvistä tarinoista. Kuva: Jonathan Melartin
Ville kertoi henkilökunnalle ennen vieraiden saapumista georgialaisen keittiön historiasta ja siihen liittyvistä tarinoista. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Seinissä ja tekstiileissä on käytetty murrettuja, maanläheisiä sävyjä. Kuva: Jonathan Melartin
Seinissä ja tekstiileissä on käytetty murrettuja, maanläheisiä sävyjä. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Hauskat yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen. Kuva: Jonathan Melartin
Hauskat yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Purpur on kaupungin ensimmäinen georgialainen ravintola. Kuva: Jonathan Melartin
Purpur on kaupungin ensimmäinen georgialainen ravintola. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Villen ystäviä saapui iso seurue Helsingistä. Kuva: Jonathan Melartin
Villen ystäviä saapui iso seurue Helsingistä. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Georgialaiseen tyyliin illallinen on pitkä ja iloinen tapahtuma. Kuva: Jonathan Melartin
Georgialaiseen tyyliin illallinen on pitkä ja iloinen tapahtuma. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Ville kertoi menusta ja sen synnystä vieraille. Kuva: Jonathan Melartin
Ville kertoi menusta ja sen synnystä vieraille. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Hämyinen tunnelma sopi teemaan loistavasti. Kuva: Jonathan Melartin
Hämyinen tunnelma sopi teemaan loistavasti. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Hyväntuulinen isäntä piti illan aikana monta viihdyttävää puhetta. Kuva: Jonathan Melartin
Hyväntuulinen isäntä piti illan aikana monta viihdyttävää puhetta. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Purpur löytyy Tampereen lisäksi Helsingistä. Kuva: Jonathan Melartin
Purpur löytyy Tampereen lisäksi Helsingistä. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Keittiötiimi. Kuva: Jonathan Melartin
Keittiötiimi. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Logo: Purpur Tampere
Logo: Purpur Tampere
Lataa
Logo: Restamax Oyj
Logo: Restamax Oyj
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restamax Oyj
Restamax Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 1 600 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa työskentelee kuukausittain noin 6 500 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj

Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EETTiedote

Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EETTiedote

Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme