Suomen Yrittäjät

Pienyritykset hakevat kasvua - Suomen Yrittäjät perusti kasvuyrittäjäverkoston kasvun tueksi

Jaa

Suomen Yrittäjien uusi kasvuyrittäjäverkosto innostaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä kohti kannattavaa kasvua. - Työpaikat Suomessa syntyvät pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Suomen Yrittäjien 115 000 jäsenyritystä edustaa merkittävää kasvupotentiaalia koko kansantalouden kannalta, kasvuyrittäjäverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Petri Roininen kertoo.

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto näkyi Time Squarella New Yorkissa 3.5.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto näkyi Time Squarella New Yorkissa 3.5.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät

Helmikuussa julkaistun Pk-yritysbarometrin mukaan erityisesti pienet yritykset hakevat kasvua: 53 prosenttia alle viisi henkilöä työllistävistä yrityksistä kertoo haluavansa kasvaa. Ensisijainen markkina-alue ja kasvuhakuisuus keskittyy 64 prosentilla yrityksen lähialueelle. Kansainvälistä kasvua hakee alle kymmenes vastaajista. 

- Me Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkostossa vaikutamme päätöksentekoon, jotta pienet yritykset pääsisivät kasvamaan paremmin. Lisäksi tarjoamme jäsenyrittäjille tapahtumia, joissa on koulutuksellisen sisällön lisäksi mahdollisuus luoda ja kasvattaa omia verkostoja, Roininen kertoo.

Erityisesti start-up yrityksiä kannustetaan kasvuun ja kansainvälistymiseen erilaisten hautomo- ja kiihdytysohjelmien kautta.

Roinisen mukaan start upien lisäksi on tärkeä tunnistaa jo pidemmälle ehtineiden niin sanottujen scale up -yritysten kasvun mahdollisuudet.

- Näiden kehittymiselle voi markkina- , sukupolvenvaihdos- tai muista syistä syntyä – ja joskus synnyttääkin - kasvuimpulsseja. Näitä yrityksiä on paljon myös Suomen Yrittäjien jäsenissä, Roininen sanoo.

- Mikään taho ei ole kuitenkaan ottanut roolia kasvavien yritysten edunvalvojana. Suomen Yrittäjät vastaa tähän tarpeeseen tuomalla moninaisen joukon kasvua hakevia yrityksiä yhteen, kuulemalla heitä ja heidän tarpeitaan sekä viemällä tämän viestin päättäjille, Roininen sanoo.

Kasvuyrittäjäverkosto järjesti ensimmäisen tapahtumansa 5.6. Pörssitalolla Nasdaq Helsingin tiloissa. Tilaisuuden teemana oli Into, raha ja liiketoimintaosaaminen. Tilaisuudessa jaettiin kokemuksia ja tietoa yritysten kasvusta ja kasvun rahoituksesta.

Yhteyshenkilöt

Petri Roininen, Suomen Yrittäjien kasvuyritysverkoston puheenjohtaja, p. 040 761 9669, petri.roininen@investorshouse.fi
verkostopäällikkö Aicha Manai, Suomen Yrittäjät, p. 044 555 3220, aicha.manai@yrittajat.fi

Kuvat

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto näkyi Time Squarella New Yorkissa 3.5.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto näkyi Time Squarella New Yorkissa 3.5.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät
Lataa
Petri Roininen avaa Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston avajaistilaisuuden Helsingissä 5.6.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät
Petri Roininen avaa Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston avajaistilaisuuden Helsingissä 5.6.2018. Kuva: Suomen Yrittäjät
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Mannerheimintie 76 A
00101 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

He kamppailevat Vuoden nuori yrittäjä -palkinnosta10.5.2019 07:54:40 EESTTiedote

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin ylsivät Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm (28), konttiravintolayrittäjä Jarna Kaplas (32) Savosta, markkina- ja mielipidetutkimuksia tarjoava yrittäjä Johannes Karjula (31) Keski-Suomesta, marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen (30 ja 33) Etelä-Savosta sekä korkealaatuisen teen ja kahvin valmistukseen keskittynyt yrittäjä Arttu Muukkonen (34) Etelä-Karjalasta.

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät: Korkeakoulutetut yrittäjät tarvitsevat erikoistumiskoulutuksen yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin3.5.2019 06:03:00 EESTTiedote

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät vaativat, että korkeakoulutetuilla yrittäjillä on oltava nykyistä parempi mahdollisuus liiketoimintaosaamisensa jatkuvaan kehittämiseen myös yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Yrittäjille suunnatut erikoistumiskoulutukset olisivat yksi tapa edistää asiaa. Tällä hetkellä yrittäjille ei erikoistumiskoulutuksia tarjolla ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme