Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Piha & Puutarha -messuilla on ripaus taikaa hattaramaassa ja kasvijamit

Jaa

Tiedote 13.2.2020. Turun Messukeskuksessa laitetaan pihat, puutarhat ja parvekkeet kesäkuntoon 27.-29.3. Piha & Puutarha -messujen yleiskoristelun suunnittelee ammattiopisto Livia ja luvassa onkin raikkaita näkemyksiä fantasiapuutarhasta.

Piha & Puutarha -messut arkisto.
Piha & Puutarha -messut arkisto.

Messujen ohjelmalavalla puhutaan monista aiheista, muun muassa hyvinvoinnista. Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja, runoilija Jenni Haukio keskustelee huonekasveista perinne- ja kulttuurihistorian välittäjinä toimittaja Ann-Mari Rannikon haastattelussa.

Tuttuun tapaan messuilla julkistetaan myös Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen valitsema Vuoden puutarhuri.

Piha & Puutarha -messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa.

Tapaile anopinkielellä Paranoidia

Ainutlaatuista nähtävää tapahtumassa riittää, sillä yleisö pääsee osallistumaan myös kasvijameihin. Kasvijameissa voi soittaa, ja jopa tanssia, viherkasvien kanssa. Fern Orchestran Markus Heino, Vespa Laineja Timo Tamminen jammailevat yhdessä 15 viherkasvin kanssa. Kasveihin on kiinnitetty sensorit, jotka mittaavat kasvin elintoimintoja ja mittaustulos käännetään ääneksi. Yleisö voikin kuunnella miltä kuulostaa, kun kasveja kosketellaan tai niihin suihkutetaan vettä. Teoksillaan Fern Orchestra nostaa keskiöön luonnon, valon ja ihmisen suhteen.

Pastellisävyjä ja esikkojen väriloistoa

Messukävijä pääsee vierailemaan yleiskoristelualueella satumaassa, salaisessa puutarhassa, peikkometsässä ja muotopuutarhassa sateenvarjoputouksen alla, kaupunkipuutarhaa ja hyötyviljelmiä unohtamatta.

-Luvassa on värimaailmaltaan pastellisävyisiä elementtejä ja osastolla on paljon yksityiskohtia perhosista kanaverkko-allium-palloihin. Valaistustakin on mietitty teeman mukaan, kuvailee ammattiopisto Livian vihertiimin lehtori Maarit Haapamäki.

Pääteemoina yleiskoristelun kasveissa ovat esikot ja varsinkin huone-esikkojen koko värikirjo sykähdyttää messuvieraita. Luvassa on myös muotoon leikattuja kasveja, joiden joukossa on veikeitä pallokasveja.

Turun Messukeskuksen tämän vuoden teemana on vastuullisuus. Tapahtumassa materiaalien valitsemisessa on tänä vuonna kiinnitetty huomiota kierrätykseen ja kestävään kehitykseen.

Tulossa myyntiin mm. teekasveja

Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen taimitorilla messuvierailla on mahdollisuus tehdä ihastuttavia kasvilöytöjä. Monipuolisessa valikoimassa on useita uutuus- ja erikoislajikkeita, rajoitettuja eriä, monenlaisiin koteihin. Hyötykasveista tarjolla on mm. erikoisperunoita, parsanjuurakoita ja paprikan taimia. Perennavalikoimasta löytyy esimerkiksi tähtiputkia, heiniä ja jouluruusuja. Erikoislajikkeita on tarjolla niin huone-esikoista kuin pelargonioistakin.

Puutarhayhdistys valmistaa messuyleisön riemuksi keijukaisia ja peikkoja, joissa hyödynnetään kierrätystavaraa ja luonnonmateriaaleja. Osastolta saa myös kysyä neuvoa ja apua kasveihin liittyen.

-Tänä vuonna taimitorille on otettu myyntiin myös viherkasveja. Valikoimassa on mm. kilpipiileaa, juurakkovehkaa, pullojukkaa, pitsilehteä sekä hauskaa peikonlehtilajiketta 'Monkey mask', luettelee Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen puheenjohtaja Maria Salola.

-Erityisen innoissamme olemme myyntiin saamastamme teekasvista. Tämän helppohoitoisen kasvin lehdistä voi tehdä itselleen maukasta ja superterveellistä teetä. Teekasvin mukana saat myös kirjalliset hoito- ja teenvalmistusohjeet.

Viherkasviostoksille pääsee myös mm. Kukkakauppa Broncon osastolla.

Piha & Puutarha -messujen kanssa samaan aikaan on myös Mökki & Meri -tapahtuma.

Median akkreditointi:

https://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

www.pihapuutarhamessut.fi

#puutarhamessut

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:

projektijohtaja Tiina Heiskari
puh. 050 487 2015
tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Piha & Puutarha -messut arkisto.
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Lataa
Kasvijamit kuva, Petri Tuohimaa.
Kasvijamit kuva, Petri Tuohimaa.
Lataa
Kasvijamit kuva, Petri Tuohimaa.
Kasvijamit kuva, Petri Tuohimaa.
Lataa
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Lataa
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Lataa
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Piha & Puutarha -messut arkisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Kesäkuun keskiviikot viihteellä ja heinäkuussa elokuviin. Turun Messukeskuksessa avautuvat ainutlaatuiset drive in -liveshow’t26.5.2020 11:13:15 EESTTiedote

Turun Messukeskuksen pihalle avautuvat kesäkuussa keskiviikkoiset drive in -livenäytökset vaihtuvin kulttuurisin teemoin. Heinäkuussa suvi-iltoja vietetään puolestaan elokuvien parissa, kun paikalle tulee Kinotourin drive in -elokuvateatteri. Koronaviruksen vuoksi järjestämiskieltolistalla ovat edelleen suuret tapahtumat, jonka vuoksi on nyt haettu toisenlaisia tapoja tarjota viihdettä ja kohtaamisia yleisölle – terveysturvallisuus, etäisyydet ja hygienia tiukasti huomioiden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme