Pirkanmaan hyvinvointialue

Pihlajalinnan kanssa muutossopimukset ulkoistetuista sote-palveluista – aluehallitus käsittelee sopimusta 22.5.

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialue on neuvotellut muutossopimukset Pihlajalinnan tytäryhtiöiden kanssa ulkoistussopimusten sisältöön Parkanossa, Kihniössä, Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella. Hyvinvointialue tuottaa itse alueen asukkaiden vaativan erikoissairaanhoidon sekä osan lasten, nuorten ja perheiden palveluista. Hyvinvointialue yhtenäistää myös ulkoistuskuntien asukkaiden palveluja ja käytäntöjä, silti suurin osa palveluista tuotetaan aiempaan tapaan. Asia on yksi 22.5. kokoontuvan aluehallituksen käsittelyyn tulevista asioista.

Kolmostien Terveys Oy on tuottanut sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ulkoistussopimuksen perusteella Parkanon alueella 1.1.2015 ja Kihniön alueella 1.5.2015 alkaen. Mäntänvuoren Terveys Oy on tuottanut sote-palvelut Mänttä-Vilppulassa vuodesta 2016 ja Juupajoella 2018 alkaen. Ulkoistussopimukset on laadittu alun perin määräaikaisina ja ne ovat optioineen voimassa yhteensä 15 vuotta.

Ulkoistusten muutossopimusten lisäksi aluehallituksen asialistalla 22.5. klo 8.30 on muun muassa osavuosikatsaus, talousarvion valmistelu, investointisuunnitelma, lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennus ja muutoksia asiakasmaksuihin.

Esityslistalla olevat asiat

 • Tekniset korjaukset hyvinvointialueen vuoden 2022 tilinpäätökseen
 • Vuoden 2023 talousarvion muuttaminen
 • Vuoden 2024 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2025-2026
 • Pirkanmaan hyvinvointialueen osavuosikatsaus ajalta 1.1.2023 – 31.3.2023
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut – Muutoksia 5.12.2022 hyväksyttyihin maksuihin ja niiden perusteisiin
 • Pirkanmaan hyvinvointialueen investointisuunnitelma vuosille 2024-2027
 • Lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennushanke
 • Kolmostien Terveys Oy:n ja Mäntänvuoren Terveys Oy:n muutossopimusten hyväksyminen.
 • Hankintaoikaisupyyntö ja muutoksenhakuohjeiden lähettäminen - Pirkanmaan kuntien henkilökohtaisen avun hankinnan uudelleenavaus 2023
 • Pirkanmaan hyvinvointialueen hallintosäännön muuttaminen
 • Aluevaltuuston puheenjohtajan vaihtuminen
 • Aluevaltuuston 1. varapuheenjohtajan vaihtuminen
 • Aluevaltuuston puheenjohtajiston vaali toimikaudelle 2023-2025
 • Aluehallituksen vaali toimikaudelle 2023-2025
 • Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan vaihtuminen
 • Hyvinvointialueen työsuojelutoimikunnan nimeäminen
 • Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintäohjelma
 • Vastaus valtuustoaloitteeseen, Valtuustoaloite ohjelmistoavusteiseen, keskitettyyn työvuorosuunnitteluun siirtymisen keskeyttäminen - Pirkanmaan vasemmiston aluevaltuustoryhmä

Esityslista kokonaisuudessaan verkossa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaalaisia palvellaan ensi vuonna uudella digiklinikalla – hankinta käynnistyy7.6.2023 16:18:40 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue on käynnistämässä uuden digitaalisen sote-klinikan hankintaa. Digiklinikalla voidaan jo ensi vuoden aikana arvioida asukkaiden hoidon tarvetta sekä tarjota hoitajan tai lääkärin vastaanottopalveluja. Se tarjoaa nykyaikaisen ja yhdenmukaisen yhteydenottokanavan niihin hyvinvointialueen terveyspalveluihin, joihin nykyään hakeudutaan useimmiten soittamalla.

Yhä useampaa päivystyspotilasta voidaan jatkossa hoitaa kotona – päivystyspalvelujen ja kotisairaalan kehittämisehdotukset aluehallituksessa 12.6.7.6.2023 16:03:29 EEST | Tiedote

Pirkanmaan päivystyspalvelujen toimintatapoja ja kiirevastaanottoja esitetään yhtenäistettäväksi. Yhä useampi potilas hoidettaisiin jatkossa kotisairaalan tuella kotona. Myös sairaalasta kotiutumista ja jatkohoitoon siirtymistä on tarkoitus koordinoida jatkossa tehokkaammin ja hoiva- ja asumispalveluihin tarjota ympärivuorokautinen lääkärikonsultaatio tarpeettomien päivystyskäyntien ehkäisemiseksi. Päivystysselvitystä ja kotisairaalan laajentamista käsitellään aluehallituksessa 12.6. Kesäkuun aikana käsiteltäväksi on valmistumassa myös palvelujen verkoston periaatteet.

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme