SDP EDUSKUNTA

Piirainen: Maakuntakenttien kairaaminen saa jo riittää

Jaa

SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on närkästynyt Traficomin virkamieskannasta, joilla pyritään luomaan pohjaa maakuntakenttien lentomotin jatkamiselle.

Raimo Piiraisen mielestä lentomottia Suomen maakuntakentille ei pidä jatkaa, kyse on koko Suomen elinvoimaisuudesta. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Raimo Piiraisen mielestä lentomottia Suomen maakuntakentille ei pidä jatkaa, kyse on koko Suomen elinvoimaisuudesta. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– Lopulta on kysymys koko Suomen elinvoimaisuudesta. Tämä pandemia on luonut kovan kiilan maakuntien ja kehä kolmosen välille. Elinkeinoelämä, investoinnit sekä tiede ja tutkimus tarvitsevat sujuvia liikenneyhteyksiä. Eikä matkailuakaan pidä ajaa alas tässä rytäkässä. Siellä monta työllistävää palveluketjua, joissa eletään kriittisiä aikoja, sanoo sekä valtiovarainvaliokunnan ja sen liikennejaoston jäsen Piirainen.

– Pandemia tilanne on osassa maata veitsenterällä, mutta kyllä nyt pitää löytyä asennetta ja näkökulmaa jo siihen, että millä tästä päästään ylös. Ilman elinvoimaisia maakuntia tulee Etelä-Suomessakin kylmä, lataa Piirainen.

– Ja mitä tulee Finnairin haluttomuuteen ja osaamattomuutta hoitaa maakuntien intressejä ja yhteyksiä menestyksekkäästi on unohdettu se tosiseikka, että se teki karhunpalveluksen, kun poisti saumattomat yhteydet maakuntien lennoilta Euroopan jatkolennoille. Se, että laukut eivät siirry suoraan jatkolennolle oli iso virhe, vaikka muuten on pyrkimys luoda saumattomia matkaketjuja, peräänkuuluttaa Piirainen.

– Meillä on jo pelkästään huoltovarmuuden takia tärkeää olla kansallinen lentoyhtiö, mutta sen fokus oikeutuksensa takia on syytä kohdistettu koko kansaan ja myös heidän tarpeisiinsa. Se, että yhtiöllä ei ole sopivaa kalustoa kotimaan lentojen kannattavaan hoitamiseen, ei ole asiakkaiden vika – vaan yhtiön pulma, päättää Piirainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Raimo Piiraisen mielestä lentomottia Suomen maakuntakentille ei pidä jatkaa, kyse on koko Suomen elinvoimaisuudesta. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Raimo Piiraisen mielestä lentomottia Suomen maakuntakentille ei pidä jatkaa, kyse on koko Suomen elinvoimaisuudesta. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Korona on osoittanut julkisen hallinnon kehittämistarpeet 9.4.2021 12:14:23 EEST | Tiedote

Vahva ja laaja julkinen hallinto on tärkeä osa pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Vaikka meillä Suomessa on monilla mittareilla mitattuna erittäin hyvä julkinen hallinto, on koronakriisi kuitenkin osoittanut siinä kipukohtia. SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen näkee, että julkisen hallinnon tulee toimia tulevaisuudessa entistä saumattomammin yhteistyössä, kansalaisten hyväksi. - Nykytilanteessa julkisen hallinnon hajanaisuus ja siilomaisuus haittaa eri toimijoiden avointa yhteistyötä ja yhteisten päämäärien laatimista. Kun rakenteet ovat tällaiset, on myös kansalaisten vaikea saada parasta mahdollista palvelua, Viljanen sanoo. Viljanen toteaakin, että julkisen hallinnon kokonaisvaltainen kehittäminen on tärkeä teko tulevaisuuden hyvien palvelujen turvaamiseksi. Hyvä julkinen hallinto on parhaimmillaan, kun se toimii saumattomasti yhteen ja pystyy toimimaan myös kriisiaikoina vaikuttavasti ja tehokkaasti. Koronan myötä myös etäratkaisujen tarve on tullut näkyväksi. Digitalisaatio eteni

VR:n palvelutaso turvattava myös Itä- ja Kaakkois-Suomessa9.4.2021 10:38:00 EEST | Tiedote

- VR käyttää koronakriisiä tekosyynä keskittäessään johdonmukaisesti palveluitaan pääkaupunkiseudulle. Heikennykset koskevat erityisesti junahenkilöstöä ja nyt YT-menettelyn kohteena ovat konduktöörit. Supistamistoimet kohdentuvat pääosin Itä- ja Kaakkois-Suomeen, sanovat liikenne- ja viestintävaliokunnan SDP:n kansanedustajat Paula Werning ja Seppo Eskelinen. Jo aiemmin tehdyillä päätöksillä rautatieliikenteen ohjaus Joensuussa ja Vainikkalassa lopetettiin ja henkilöstölle annettiin mahdollisuus siirtyä Kouvolaan. Myös Kouvolan ohjauskeskuksen toimintaa suunniteltiin keskitettäväksi pääkaupunkiseudulle. Uusimpana toimenpiteenä yhtiö ilmoitti käynnistävänsä YT-neuvottelut konduktöörien Kouvolan työpisteen lakkauttamisesta. Esitys koskettaa 27 työntekijää ja eipä yllättäisi sekään, jos seuraava siirto koskisi Joensuun 13 työntekijän työpistettä. Neuvottelujen tavoitteena on työntekijöiden siirto Etelä-Suomeen lähiliikenteen palveluihin. - Näillä toimilla heikennetään huomattavasti junal

SDP:n Kvarnström: Kierrätettävyyden lisääminen tärkeää uudessa jätelaissa9.4.2021 07:53:00 EEST | Tiedote

Eduskunta alkaa tällä viikolla käsittelemään ehdotusta uudeksi jätehuoltoa koskevaksi lainsäädännöksi. Myös ympäristövaliokunnassa aloitetaan tänään alan asiantuntijoiden kuulemiset. Kansanedustaja Johan Kvarnströmin pitää ehdotusta on kompromissina, jota voi olla tarpeen vielä viimeistellä. Kvarnström on kuitenkin tyytyväinen muutoksiin, jotka parantavat jätteiden uudelleenkäyttöä ja kierrätystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme