SDP EDUSKUNTA

Piirainen: Maatalouspaketti auttamaan heti viljelijöitä

Jaa

SDP:n kainuulainen kansanedustaja Raimo Piirainen on tyytyväinen Sanna Marinin (sd) hallituksen ripeään toimintaan maatalouden nopeiden toimien kriisipaketin valmistumisesta lievittämään maatalouden kustannuskriisiä ja turvaamaan huoltovarmuutta. Kokonaisuudessaan nyt maatalouspakettiin korvamerkitään noin 300 miljoonaa euroa.

Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen hallituksen ripeyteen maatalouden kustannuskriisiä lieventävistä toimista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen hallituksen ripeyteen maatalouden kustannuskriisiä lieventävistä toimista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– Muutokset ovat olleet nopeita ja hätä on suuri. Siksi yli 200 miljoonaa euroa nopeisiin toimiin tärkeä. Luovuutta on löytynyt nopeaan vaikuttavuuteen, kun energiaveroa palautetaan takautuvasti ja kertaluonteisesti viime vuodelta 45 miljoonalla eurolla sekä luonnonhaittakorvausta 120 miljoonalla eurolla. Lisäksi korotuksia kansallisen tukeen sika- ja siipikarjatalouteen, kasvihuonetuotannolle, puutarhatuotteiden varastointiin, porotalouteen ja kalatalouteen 27 miljoonaa euroa. Sekä vielä EU:n kriisitukeen ja sen täydentämiseen kansallisella rahoituksella 20,6 miljoonaa euroa, listaa valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston Piirainen hallituksen tänään sopimia pikatoimia vuodelle 2022.

– Vihreän siirtymän puolella korotusta tulee reilu 100 miljoona euroa, mikä kohdentuu erityisesti ravinnekierrätykseen ympäristöministeriön momentilta 48,5 miljoonaa ja kosteikkoviljelyyn 30 miljoonaa sekä energiainvestointeihin maatiloille 28 miljoonaa euroa, selvittää maa- ja metsätalousvaliokunnan Piirainen.

– Lisäksi on syytä kiittää ministeri Jari Leppää (kesk) ripeästä ja asiantuntevasta valmistelusta, jolla voidaan toimeenpanna nopeavaikutteisia tukimuotoja tilojen maksuvalmiuden tukemiseksi sekä toimia, joilla turvataan kotimainen ruoantuotanto ja vauhditetaan energiaomavaraisuuden kasvattamista, sanoo Piirainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen hallituksen ripeyteen maatalouden kustannuskriisiä lieventävistä toimista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Kansanedustaja Raimo Piirainen (sd) on tyytyväinen hallituksen ripeyteen maatalouden kustannuskriisiä lieventävistä toimista. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

SDP:n Niina Malm: Hallitus pitää huolta suomalaisista kriisinkin keskellä20.5.2022 13:59:34 EEST | Tiedote

Hallitus esittää lisätalousarvioesityksessä yhteensä noin 2,3 miljardin euron määrärahalisäystä vastatakseen erityisesti Ukrainan sodan ja koronakriisin aiheuttamiin tarpeisiin. Menolisäyksiä tehdään suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaisten turvaamiseksi muun muassa puolustukseen, kyberturvallisuuteen, huoltovarmuuteen ja sosiaaliturvaan. Lisäksi hallitus esittää lasten ja nuorten tukemiseksi yhteensä 120 miljoonan euron panostuksia koulutukseen, nuorisotyöhön ja mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseen. -Elinkustannukset ovat nousseet Euroopassa ennen näkemättömällä tavalla. Ukrainan sodan sekä koronapandemian seuraukset kohdistuvat kaikkiin suomalaisiin, mutta eritoten pienituloisiin. SDP:lle on tärkeää pitää huolta kaikista vaikeimmassa asemassa olevien ihmisten taloudesta, sillä energian ja ruoan hinnan kallistuminen osuu erityisesti heihin, sanoo SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm. Ukrainan sota vaikuttaa konkreettisesti ihmisten arkeen. Hallitus haluaa turvata suomal

SDP:n Eloranta: Hallitus paikkaa korona-ajan oppimis- ja hyvinvointivajetta 120 miljoonan euron tukipaketilla20.5.2022 13:04:21 EEST | Tiedote

Hallitus julkisti tänään lisätalousarvion, johon sisältyi tärkeitä panostuksia lapsiin ja nuoriin korona-ajan oppimisvajeen korjaamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Panostukset kohdistetaan erityisesti varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja toisen asteen oppilaitoksille. Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta kiittää hallitusta lasten ja nuorten tulevaisuudelle tärkeistä lisäpanostuksista.

SDP:n Ojala-Niemelä: Kemin biotuotetehtaan tieyhteyksiä parannetaan20.5.2022 12:37:25 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) on ilahtunut hallituksen tänään päättämästä toisesta lisätalousarvioesityksestä vuodelle 2022. Osana lisäbudjettia hallitus esittää 3 miljoonan euron määrärahaa ja yhteensä 14 miljoonan euron valtuutta Sahasaarenkadun tieyhteyteen Kemin biotuotetehtaalle. Hanke on tehtaan toiminnan kannalta keskeinen, sillä sen avulla pystytään purkamaan liikenteellisiä pullonkauloja tehtaan ympäriltä. Tämä onkin hyvää jatkoa jo aiemmin päätetyille investoinneille tehtaan infraan. - Iloitsen siitä, että Lappiin saadaan tämä tärkeä liikenneinvestointi. Hankkeen eteen on tehty merkittävää edunvalvontatyötä, joten on hienoa nähdä, että asia etenee, Ojala-Niemelä kommentoi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme