SDP EDUSKUNTA

Piirainen toppuuttelee kehysuskovaisia

Jaa

– Hallituksen puoliväliväliriihen taloussopu tietää hyvää suomalaisille ja Suomelle. Talousennusteen kaikkivoipaisuuteen on ladattu paljon tunnetta, vaikka kukaan meistä ei tiedä, mitä maailmassa tapahtuu vuonna 2023. Todellisuudessa talouden perusvireessä voi tapahtua vielä paljon muutoksia, joita hallituksen on vielä reivattava tarkemman tiedon pohjalta. On tärkeää muistaa, ettei kehysbudjetointi ole Suomessa lakisääteistä, kuten on asianlaita valtion tulo- ja menoarvion laadinnassa, muistuttaa eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Raimo Piirainen.

Palkasaajien ja eläkeläisten verotus ei kiristy, lupaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen. ( Kuva: Jukka-Pekka)Flander
Palkasaajien ja eläkeläisten verotus ei kiristy, lupaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen. ( Kuva: Jukka-Pekka)Flander

– Varautuminen ja suunnittelu luovat aina vakautta ja yksituumaisuutta, kun maata johdetaan viiden puolueen hallituksella. Etenkin koronapandemian aiheuttamassa kriisissä. Mutta miljoonan euron tarkkuudella tehtäviä kestävyysvajelaskelmia valtion taloudesta ja niiden alleviivaaminen ovat saaneet opposition suussa ja medianäkyvyydessä häiritsevän ylikorostetun aseman, mitä moni dramaturgian ammattilainenkin kadehtisi.

– Nyt syntynyt sopu jatkaa hyvällä, pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelman viitoittamalla tiellä. Eriarvoisuuden kasvua vähennetään, työllisyyttä parannetaan, veroja ei koroteta, veropohjaa laajennetaan niihin Suomessa toimiviin yhteisöihin, jotka eivät maksa tai maksavat veroja hyvin vähän, asunto-osakeyhtiöissä asuvat pääsevät samalle viivalle vähennyksissä kuin omakotiasujat, luettelee kainuulainen Piirainen.

– Vastuunkantajana menosopeutustakin on tehtävä, mutta siinä ihmisten hyvinvointipalvelut, koulutus sekä lapset ja nuoret pidetään koskemattomina. Hallitusohjelman mukainen liikenteen korjausvelan lisärahoitus pysyy urallaan 300 miljoonaa euroa per vuosi hallituskauden loppuun, summaa valtionvarojen liikennejaoston jäsen Piirainen.

– Hyvä on myös turveyrittäjien 70 miljoonan euron tukipaketin aikaistus, mikä johtuu turpeen päästökauppahinnan ennustettua nopeammasta noususta ja turpeen käytön romahduksesta. Aikaikkunaa luodaan myös noin 80 pienelle, pääosin kunnalliselle lämpövoimalle, jotka eivät ole vielä elinkaarensa päässä. Niiden verovapaan polttoturpeen raja nostetaan 5000 MWh:sta 10 000 MWh:iin vuoteen 2026 asti ja 8 000 MWh:iin vuoteen 2029 asti, selvittää Piirainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Palkasaajien ja eläkeläisten verotus ei kiristy, lupaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen. ( Kuva: Jukka-Pekka)Flander
Palkasaajien ja eläkeläisten verotus ei kiristy, lupaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen. ( Kuva: Jukka-Pekka)Flander
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme