Suomen ortodoksinen kirkko

Piispa Arseni Kuopion ja Karjalan hiippakunnan metropoliitaksi

Jaa

Valittu aloittaa tehtävässään tammikuussa, toimeen asettamisen ajankohdasta uutisoidaan erikseen.

Valamon luostarissa 26.–29.11.2018 kokoontunut Suomen ortodoksisen kirkon kirkolliskokous on valinnut Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispan eli metropoliitan tehtävään Joensuun piispa Arsenin.

Piispainkokous asetti keskiviikkona 28.11. vaaliin ehdolle Joensuun piispa Arsenin, Valamon luostarin johtaja arkkimandriitta Sergein ja arkkimandriitta Andreas Larikan.

Vaali toimitettiin Valamon luostarin Kristuksen kirkastumisen kirkossa 29. marraskuuta. Piispa Arseni sai 22 ääntä, arkkimandriitta Sergei 10 ääntä ja arkkimandriitta Andreas Larikka 2 ääntä. Vaalissa annettiin yks tyhjä ääni.

Kuopion ja Karjalan hiippakunta on yksi Suomen ortodoksisen kirkon kolmesta hiippakunnasta. Siihen kuuluu 9 seurakuntaa: Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Nurmes, Rautalampi, Saimaa ja Taipale. Seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 21 000.

Hiippakunnan alueella – Kuopiossa – toimivat myös Suomen ortodoksisen kirkon palvelukeskus ja ortodoksinen kirkkomuseo RIISA. Lisäksi sen alueella – Joensuussa – toimii Ortodoksinen seminaari, jossa Itä-Suomen yliopistossa ortodoksista teologiaa opiskelevat suorittavat käytännön soveltavat opinnot ja liturgiset harjoitukset. Myös Valamon Kristuksen kirkastumisen luostari ja Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari sijaitsevat Kuopion ja Karjalan hiippakunnan alueella. Kirkkoja ja rukoushuoneita hiippakunnassa on noin 80.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Hattunen
Vastaava tiedottaja
Suomen ortodoksinen kirkko
maria.hattunen@ort.fi
040 481 9240

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko
Suomen ortodoksinen kirkko, Karjalankatu 1
70110 KUOPIO

info@ort.fihttp://www.ort.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen ortodoksinen kirkko

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme