Kokkolan kaupunki

Piispanmäen monitoimitalon urakka käynnistyy

Jaa

Kaupunginhallitus päätti 28.11. kokouksessaan Piispanmäen monitoimitalon urakoitsijavalinnat. Rakennusurakoitsijaksi valittiin Lujatalo Oy, LVV- ja IVA-urakoitsijaksi Are Oy, ja sähkö- ja AV-urakoitsijaksi Bravida Finland Oy. Monitoimitalon suunnittelutoimikunta jatkaa rakennustoimikuntana.

Kaupunginhallitus on kesäkuussa 2022 päättänyt valita Piispanmäen monitoimitalon kiinteistöleasingrahoituksen toteuttajaksi Kuntarahoitus Oyj:n. Maanantain 28.11. kokouksessa tehtiin päätös rahoituslimiitin tarkistamisesta siten, että se vastaa hankkeen tarkentuneita kokonaiskustannuksia. Kohteen rahoitukseen on varattu maksimissaan 44 miljoonaa euroa.

Viitesuunnitteluvaiheessa vuonna 2021 hankkeen kustannusarvio oli noin 30 miljoonaa euroa. Sen jälkeen rakennussuunnitelmavaiheessa vuonna 2022 kokonaisuuden yksityiskohtia tarkennettiin, ja kokonaisuudessa huomioitiin muun muassa suunnittelusta, arkkitehtityöstä ja piha-alueista aiheutuvat kustannukset. Kohonneisiin kustannuksiin vaikuttavat muun muassa myös geopoliittinen tilanne ja yleinen rakennuskustannuksien nousu.

Leasingrahoitukseen vaikuttavat tekijät ja päätökset

2021

  • Viitesuunnittelu: monitoimitalon alustava viitesuunnitelma, kustannusarvio noin 30 miljoonaa euroa.
  • Kiinteistöleasingrahoituksen valinta (KH 21.6.2021): Kuntarahoitus Oyj, 33 miljoonaa euroa

2022    

  • Rakennussuunnittelu: rakennuskokonaisuuden yksityiskohdat selkiytyvät ja kokonaiskustannukset tarkentuvat niiden mukaisesti. Tähän vaikuttavat myös rakennuskustannus-indeksin nousu, yleinen hintojen nousu ja geopoliittinen tilanne.
  • Kiinteistöleasingin rahoituslimiitin ylärajan nostaminen (KH 28.11.2022)

Rakennustyö on tarkoitus aloittaa tämän vuoden aikana, ja monitoimitalo valmistuu vuonna 2025. Kohteessa huomioidaan kestävän rakentamisen tavoitteet, energiatehokkuus ja uusiutuvien energialähteiden käyttö.

Piispanmäen monitoimitaloon tulee sijoittumaan varhaiskasvatuksen päiväkoti, esiopetus sekä perusopetuksen koulu 1-9 -luokkalaisille. Samassa kiinteistössä toimiminen tarjoaa lapsille yhtenäisen pedagogisen jatkumon varhaiskasvatuksesta perusopetukseen. Tilojen yhteiskäytön lisäksi se mahdollistaa tiiviin yhteistyön varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen toimijoiden kesken. Kokkolassa monitoimitaloina on toteutettu viimeisimmät suomenkielisten koulujen uudisrakennukset Torkinmäki, Isokylä ja Ykspihlaja.

Piispanmäen monitoimitalon yhtenäiskouluun siirtyvät aikanaan Jokilaakson alakoulun ja Rytimäen korttelikoulun oppilaat, osa Hakalahden yläkoulun oppilaista ja erityisopetuksen pienryhmä Isokylän koulusta. Koulussa opiskelee yhteensä noin 800 koululaista. Monitoimitalon päiväkodissa on paikkoja noin 160 lapselle.

Monitoimitaloon tulee myös nuorisotoimen ja oppilashuollon tiloja, sekä tuotantokeittiö, jossa tehdään ruokaa myös muihin yksiköihin. Uusi tuotantokeittiö parantaa myös kaupungin ruokahuollon toimintavarmuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja rakennushankkeesta:
rakennuspäällikkö Veli-Matti Isoaho, 044 780 9325, veli-matti.isoaho@kokkola.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme