Raide-Jokeri

Pikaratikka ylitti Helsingin ja Espoon rajan

Jaa
Espoo liittyi ratikkakaupunkien joukkoon tänään, 1. helmikuuta, kun Raide-Jokerin tekniset koeajot siirtyivät Espooseen.
Raide-Jokeri saapui Espooseen
Raide-Jokeri saapui Espooseen

Hidasajossa eli kävelyvauhtia liikkunut pikaratikkavaunu pysähtyi tulevalle Vermon pysäkille, missä sitä oli vastassa kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo ja Espoon aluekehittämisestä vastaavia tahoja sekä median edustajia.

Espoossa tekniset koeajot ja käyttöönottotestit on jaettu kahteen alueeseen. Ensimmäinen, helmikuun aikana koeajettava alue ulottuu Helsingin puolella sijaitsevalta Patterimäen tunnelin suulta Sellon läheisyydessä sijaitsevalle Alberganesplanadille.

Maaliskuussa koeajot jatkuvat Alberganesplanadilta kohti raitiolinjan läntistä pääteasemaa Keilaniemeä.

Koeajot sisältävät jokaisella alueella mm. vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Mikäli tekniset koeajot sujuvat edelleen suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Raide-Jokerin, tulevan pikaratikka 550:n, radan pituus on noin 25 km, josta 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen. Raide-Jokeri-radalle tulee 34 pysäkkiparia. Yhteen vaunuun mahtuu bussiin verrattuna yli kaksinkertainen määrä matkustajia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Raide-Jokeri saapui Espooseen
Raide-Jokeri saapui Espooseen
Lataa
Olli Isotalo, Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja
Olli Isotalo, Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme